reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Framama tak śpię na golaska :zawstydzona/y: tylko jak są dzieci to zakładam majtki albo jak okres mam,mojego R. też zmuszam żeby spał nago,nie lubię się przytulać jak jest ubrany,ale z Nim gorzej,koszuli jeszcze nie założy,ale majtki zbyt często:-( nie lubię spać w czymkolwiek bo mi się wszystko gdzieś podwija,ciągnie i źle mi się śpi:szok:

Kora i Citrus dzięki za polecone książki:-)

hahaha moj M. też śpi tylko w bokserkach i nie chciałabym żeby bylo inaczej. jakoś nie mam ochoty żeby mnie szural w nocy swym męski włosiem po tylku.

a ja po kawce, sniadanku:

sałatka + nie sfotografowane jajo:)

20130208_110826.jpg20130208_110904.jpg

teraz czas na ogarnięcie mieszkania i może w ramach spaceru przejdę się do OBI po farbę do Matyldziej komody:)

Ja zimą muszę być opatulona, a latem same majtki. Choć odkąd Iggy chodzi rzadko :sorry:
Kupiłam łożeczko właśnie :-)
Teraz jakieś gadżety do szpitalnej torby, bo to powoli zaczyna być bliżej niż dalej.

jakie kupiłaś? pochwal się:)
ja właśnie z mamą gadałam i zakazała mi kupowania jakichkolwiek karuzeli, mat, pościeli itp bo stwierdziła rodzina,że skoro tyle już mam to nie będą mieli co kupić matyldzie! heheheh:)

no i uwaga! zapisałam nas właśnie do SR :) zaczynamy we wtorek!
znalazłam przypadkiem darmową u siebie pod blokiem praktycznie więc stwierdziłam - OK idziemy!
S już też powiadomiony:p hehheheh

ja juz po glukozie i niestety tez mam cukrzyce ciazowa:( miałam glukoze 75 po godzinie wynik ponad 120 a po kolejnej godz ponad 130 pielegniarka powiedziała ze wynik nie moze przekraczac 100 a w internecie pisze ze nie moze przekraczac 140 mam czekac jeszcze na telefon jak beda wyniki z krwi bo sa bardziej wiarygodne niz te mierzone glukometrem dziewczyny a wy jakie wyniki macie po glukozie 75?

Marja- wspolczuje tej cukrzycy, masz racje skonsultuj odrazu z dietetytkiem, ale badania dokladniejsze tez mozesz zrobic by kontrolowac czy cukrzyca nie ma wplywu na dziecko. Dieta dukana jest strasznie niezdrowa... ale o tym to napewno citrus wiecej wie

Zapominajka- a ty przeciez cc bedziesz miala, cc nie zmasakruje ci nic az tak, ja w szpitalu mialam normalna pizame ze spodniami i dres na dzien, tylko 3 dni po cc trzymaja? ja z malym bylam 5 dni, teraz tez tak kolo tego licze, 3 dni trzymaja u nas po sn

ja po cc rany az jakos specjalnie nie wietrzylam, wiadomo nie ubieralam 10 warstw na to ale nie wietrzylam jakos specjalnie, moze mialam szczescie ze sie zagoilo :) albo nieswiadomie ubieralam sie tak ze i tak powietrze dochodzilo :)

citrus- ja na etapie rodzenia sn mojego syna tez mialam wieksza koszulke mojego m :), pozniej na noce normalna pizame z luzniejszymi spodniami, na dzien i tak i tak dres u nas mowia ze po porodzie nie jest sie juz chorym i cale dnie nie trzeba w koszulach chodzic

majowka2013- ja glukoze mialam 126 teraz, u mnie na wynikach napisane ze do 140 jest dobrze, nie stresuj sie poczekaj na wyniki krwi

joj co sie porobiło z tą cukrzyca ciązową :/ dbajcie o siebie dziewczyny

Nanu
a do jakiej szkoły się zapisałaś? Może to ta sama co i ja chodzę, bo ja w tamtych rejonach uczęszczam :)

Ja pochłonęłam olbrzymi talerz zupy warzywnej i zaraz pęknę.
I dziś coś mnie boczki bolą chyba się rozchodzą ale dlaczego boczki? Chciałabym mieć taki ładny brzuch ciążowy a on mi się jakoś tak po bokach rozlewa.

reklama
kocica już po fryzjerze. wydałam całe 120 zł na nią.:szok:

majówka lepiej dopytaj jeszcze. ja słyszalam ,że norma to 140.
nanu świetny ten szlafroczek.
zapo pokaż łóżeczko! pokaż łóżeczko!

zupa ugotowana kapuśniak

noirel ja kiedyś (czyt. przed dzieckiem) tez spałam nago i mój m też. no,alle teraz ze wzgledów bezpieczeństwa tego nie robimy. moja Frania sprzedałaby wszystkie informacje dalej ,również w przedszkolu więc wolę uniknąć samospalenia w przedszkolu

Do góry