reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ile osób tyle opinii, super że dają wybór w DE w UK cc możesz mieć jak bardzo chcesz ale krzywo się patrzą na ciebie, jak już wspominałam kilka razy tu się w ogóle nie rozczulają nad ciężarnymi, w końcu rodzi się tu tyle dzieci że szok :O
Co do karmienia piersią ja też jestem średnio przekonana, ale będę próbowała na pewno (po historiach przyjaciółki i po tym co przeszła karmiąc jakoś trochę się boję). Sęk w tym że w lipcu do UK przylatuje moja siostra z którą nigdy nie miałam okazji się zobaczyć na żywo (mieszka w USA) i powiem szczerze chciałyśmy iść trochę w balet za te 25 lat rozłąki i teraz troszkę kombinuje jakby tu małą nakarmić żeby móc się z nią napić. Wie któraś jak to est prz łączeniu karmienia piersią z formuła? Jak to dziecię znosi?

Aniaczek jak to nie można znieczulenia? Nic? Nawet gaz? Co to za szpital?

reklama
Sembo spokojnie możesz łączyć karmienie naturalne z modyfikowanym mlekiem.
A jeśli będziesz miała zacną produkcję, to odciągniesz swoje, zamrozisz i na czarną godzinę jak znalazł ( tylko mleka swojego nie wolno w mikrofali rozmrażać i odgrzewać).
Nie dajmy się zwariować mamaterrorystkom ;-)

Gaz rozweselającey jest, ale po rozmowach z rodzącymi stwierdzam jednoznacznie, żę nic nie działa, nie wiem może jakiś za słaby mają. Nie ma znieczulenie zewnątrzoponowego ponieważ w szpitalu jest za mało anestezjologów i koniec. Jest to szpital wojewódzki... Pracuje w nim moje Gin do której mam 100% zaufanie i która mnie wyprowadziła z ciężkiej choroby, bo podobnie jak Kaja miałam problemy, komórki rakowe, wycinanie, onkologia i jedyna zauważyła problem w ogóle, tak to nie chce myśleć co by się teraz mogło dziać.

Karmienie... przed ciążą zarzekałam się, że nie będę karmina wcale, teraz twierdzę, że spróbuję przez pierwsze 3 miesiące, a póżniej będę przechodziła na butelkę.

no niestety panuje przekonanie że kobieta w momencie zajścia w ciąże to już nie ma prawa do niczego, tylko i wyłącznie życia dzieckiem, pod dziecko i dla dziecka. Np babcia mnie zrypała ostatnio że kawę piję i że to nie odpowiedzialne O_O

dziewczyny zarzućcie pomysłem na obiad. Nie mam ziemniaków. Za to jest szpinak;)

sembo, ja mam wesele 3,5 miesiąca po porodzie! i też zamierzam łyknąć choć troszkę! i karmić też mam plan! od czego są zamrażarki:)

moją córcię od 2 tygodnia musiały karmić ciotki bo miałam studia- czasem 6 godzin mnie nie było. ściągałam i karmili butlą- zero problemów. a jak brakło to i modyfikowane (kupowałam bebiko). sembo żaden z tym problem! po alko nie karmiłam piersią dobę tylko ściągniętym, a jak zjadłam coś nie pod dziecko to liczyłam tak, że związki przenikają do pokarmu do 3 godzin więc opuszczałam jedno albo 2 karmienia i zawsze było ok:-)

w ogóle to miałam zawsze pół szuflady mleka zamrożone więc i weekend mogłam sobie folgować.
a i na początku robiłam mieszankę pół na pół- swoje i modyfikowane żeby niunie przestawić.

JA CHCĘ PĄCZKA!!!!!!!! M powiedział że kupi jak będzie jechał do przedszkola ale ciekawe czy będą... tata ma wpaść wieczorem to i jego nakręciłam żeby w mieście kupił (tak w razie czego):-D

noirel ja nie wiem czy ci to teraz pomoże bo rozstępy wciąż się tworzą. CEPAN jest na bazie cebuli i ładnie rozjaśnia. z tego co wiem to naturalna maść ale musiałabyś sprawdzić

Ostatnia edycja:
a tak z innej beczki,czy znacie kremy na blizny które można stosować już w ciąży?moje rozstępy są coraz większe:szok:

Nie znam. Zapytaj w aptece. Może coś ci polecą.

Sembo ja też piję kawę i raczej nie uważam, żebym robiła dziecku krzywdę.

Kartagina rzucam ci pączusia łap :tak:

reklama
ja o jestem taki kawopij że czasem i 3 w ciągu dnia potrafię wypić:) ale latte, z dużą ilością mleka.... gin stwierdziła,że nic mnie i dziecku nie będzie!

Do góry