reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

to ja chyba tego pda boję się najbardziej,jak to wstrzykują w kręgosłup to ja już wolę bóle czuć....zresztą dziewczyny,niepotrzebnie się nastawiacie na ból i złe doświadczenia,ja w pierwszej ciąży nastawiłam się bardzo pozytywnie i poród miałam 30 min.dobre nastawienie to połowa sukcesu!!!

nie taki diabel straszny :) jak juz pisalam pda chcialam dopiero po 11 godzinach porodu i w porownaniu do tego co czulam te 11 godzin to wklucie to nic :) zreszta juz wszystko mi bylo nawet obojetne jak sie wkluwali :) pozniej i tak to wkucie do cc sie przydalo, a pda jest w miare lagodne ja np. nie moge miec zadnej narkozy, tzn. srodkow znieczulajacych zawierajacych substancje trigger, gdyz moj m jest na to uczulony, i nie wiadomo czy maly nie ma tez tego genetycznie uwarunkowane, anastezjolog po naradach i dzwonieniu do innych klinik powiedziala ze u nas nawet na cc tylko pda -epidural wchodzi w gre, wiec tez po tym bylam cieta i tez niczego nie czulam :)

ale nie chce tu straszyc i bolesnych historii opowiadac :) na koncu mam zdrowego cudnego synka i dla takich chwil zawsze i wszystko :)

reklama
ja już w domu popijam kawkę i zajadam paczusia:p
dużo nie wszamam z rozsądku, tym bardziej,że w pon i tak ważenie u gin mnie czeka:p

Po wczorajszej akcji się obserwuję i przy podcieraniu ok, jedynie na wkładce plamienia małe brunatne-2 strużki póki co.... Ale na usg stwierdzili obecność w szyjce podbarwionego na brunatno śluzu więc domniemam że to to ścieka....
nic mnie nie boli, skurczy nie odczuwam.... Matylda coś tylko mało dziś aktywna - może glukoza ją otumaniła! zaraz chwytam dopplera!

litosci brak, zanim przebrnelam to poludnie:szok::-D

KORA, lozeczko super..
zrobilam sniadanie, zapelnilam zmyware i tak sie zasapalam, ze moja..

aha, KORA, mi tez krew z nosa, od dwoch miesiecy dzien w dzien, co rano standard...z dziasel to samo, chociaz z dziasel sie troszke uspokoilo, zastanawialam sie juz nad zmiana szczoteczki na manualna..tylko mi sie nie chce lapa machac:-D

A czy jest opcja, że ktoś mnie wali młotkiem w łeb i budzi, gdy dziecko jest już na świecie? :-D Bo jeśli tak, to ja poproszę.

mówią tak "poród sn boli,ale gdy kładą Ci dziecko na piersi od razu o bólu zapominasz" i to jest święta prawda,ja jeszcze pamiętam takie "chlup" jakby ryba z wody wyskoczyła...i wtedy zobaczyłam swoją córkę...pamiętam to jak dziś :)

ja miałam łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami,teraz też takie kupuje,choć nie wiem czy będę szczebelki wyciągać...z córką wyciągałam bo jak się w nocy budziła na cyca to mi się wstawać nie chciało,więc mała sama przyłaziła i czasami nawet się nie budziłam...teraz jednak mały będzie miał oddzielny pokój,więc raczej szczebelki zostaną nie wyciągane

Ja się zastanawiam, czy dla malutkiej kupić takie z wyciąganymi szczebelkami, czy takie z możliwością demontażu całego boku. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?

ja mam ze szczebelkami... i Zosia śpi w nim cały czas, rano już sobie sama wstaje, przychdozi do nas, kładzie sie jak ma ochotę .... no i miała niezły trening jak uczyła się wchodzić i wychodzić z łóżeczka:-D potrafiła tak w jedną drugą stronę prze dwie godziny:-D:-D

reklama
no i po sniadaniu 209 cukier, ja sie wykoncze. Kurde nie potrafie jesc jednej grahamki albo jogurtu naturalnego na sniadanie, to strasznie malo. Zjadlam 1,5 bulki i platki owsiane i taki cukier? :-(

Do góry