Aimee
Fanka BB :)
Witam się środowo. Ja od rana robiłam morfologię, cukier itp. a teraz juz w domku z herbatką. Udanego dnia wszystkim Majówkom życzę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ta szyjka to od zewnątrz czy od wewnątrz Ci się otwierała? temat mnie interesuje, bo ostatnio miałam i mam nadzieję, nadal mam identyczna długośc szyjki i rozwarie wew. na 1 cm i też sie zastanawiałam, co oni dalej z tym będą robić (póki co nic). A napisz jeszcze czy załozenie tego pesara, czy jak sie to tam nazywa, boli? a leżeć po tym trzeba?Witajcie kobitki
Jestem po pobycie w szpitalu. Nic przyjemnego,ale jak trzeba to trudno..
Mam założony pessar.Szyjka mi się od zewnątrz otwierała. Na szczęście na usg wyszło, że od zewnątrz jest zamknięta i ma dł 31mm. Dzidzia na usg tydzień temu ważyła 1239gPonadto wykryli mi nadciśnienie ciążowe:/ No cóż-tak to jest w szpitalu - zawsze cosik wyszukają
![]()
Ogólnie mam się dobrze. Niestety w szpitalu się zaziębiłam i teraz mam nos i gardło zawalone że hej:/ Ledwo dycham:/
Wyprawkę mam już raczej upatrzoną, choć jeszcze nie kupiłam wielu rzeczy, ale przynajmniej wiem już co, jakiej firmy, jaki model itp.
Słuchajcie, mam do Was pytanko, bo niepokoi mnie pewna sprawa - otóż, mam takie dziwne odczucie, że mam tam mokro..nie wiem czy to nie przypadkiem sączenie się wód płodowych..czy to w ogóle możliwe przy zamkniętej szyjce? I jak je poznać? To jest bezbarwne, a odczuwalna ilość to tak, jakby w bardzo upalne dni się tam spocić - jak wytrę papierem to nie jest mokry,ale jednak taki wilgotny..Może to 'efekt uboczny' przeziębienia? Wiecie, po tych wszystkich moich przygodach jestem wrażliwa na każdy sygnał organizmu dlatego pytam..A lekarza mam dopiero za tydzień.
Ps-zapomniałam dodać, że tydzień temu na usg miałam wynik, że ilość wód płodowych prawidłowa.
trzymaj się i odpoczywaj. Może udałoby się przespać ten dziwny stan?dziewczynki miałam nadzieje że dzień po tej całej glukozie bede sie czuła normalnie niestety dzień po tym badaniu nadal sie złe czuje mam niskie ciśnienie i słabo mi i nie wiem czy to jest normalnei nie mogę za dużo zjęść
na szczeście mój narzyczony cały czas się nami opiekuje
i jutro kolejna wizyta kontrolna i zobaczymy co tam u kubusia słychać
pozdrawiam majóweczki
i mam nadzięje że razem dotrwamy to szcześliwego rozwiazania
Witam środowo!!!
Głowę zaprzątają mi myśli czy dam radę z dwójką, jak to będzie jak D zniknie na 10h do pracy, ciekawa jestem wyglądu i najgłupsze z pytań jakie sobie zadaję to "czy drugie/kolejne dziecko kocha się tak samo?"![]()
Poza tym wczoraj rozpoczęłam walkę z glukometrem i dzień zakończył się sukcesem!!! Ani jednego odchylenia od normy :-):-):-)
Miłegoooo dniaaa!!!!!