reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

wiktoria witaj na forum:tak:
Suzi witaj w domku,super ze jestescie z powrotem:tak:Za duzo to Ty nie sprzataj:no:
Katasza trzymam &&&&& za usg:tak:
As napewno dasz rade:tak:
Ja tez czasami nie moge uwierzyc ze mam dzidzie w brzuchu choc ostatnio coraz bardziej mi ten brzuch ciazy:tak: Na razie jeszcze nic dla Franka nie kupilam:szok:Mam kilka ciuzszkow od kolezanki, lozeczko po Misi, wozek kupimy w marcu lub w kwietniu:tak:Chyba po nastepej wyplacie bede szalec:laugh2:
Milego dnia,u nas powtorka z wczoraj pewnie bedzie padac deszcz lub snieg:eek:

reklama
Oja, suzi wróciła :):):)

Co do uświadamiania sobie "istnienia" dziecka dla tatusia- TŻ się już bardzo cieszy, już czuć że dziecko się wypycha, wczoraj wieczorem się maluch taki aktywny zrobił że dało sie przez skórę wyczuć gdzie dokładnie jest i co wyprawia i w co mamusie aktualnie maltretuję.
A mnie wieczorkiem na makrelę wędzoną naszło, do tego chlebek z pastą jajeczną. Obudziła mnie taka zgaga że myślałam że odjadę z bólu ;)

mam pytanko . do tej pory nie wyjmowałam kolczyka z pępka ale teraz mam wielki brzuch i skora nad pępkiem się naciągła i dziś wyjęłam kolczyk bo to miejsce strasznie spuchło i cala dziurka gdzie byl włożony kolczyk jest czerwona i spuchnięta ... powinnam to czymś posmarować a może iść z tym do lekarza czy samo przejdzie? i jak myślicie czy przez okres nie noszenia kolczyka czyli pewnie jeszcze 2/3 mies dziurka zarośnie?

Witam:)
ja dziś w dobrym humorku może dlatego że S nie zrywał się dziś o 7 do pracy tylko do 10 ze mną we wyrku można było się poprzytulać itd:-) zawsze lepiej mi się wstaje jak S jest obok:-)
co do wierzenia w dzidzię to wierzę tylko w szoku jestem jak sobie pomyśle że już ponad 7 miesięcy z maluszkiem w brzuszku zleciało nawet nie wiem kiedy i zostały tylko 2 z groszem:szok::szok: a S jak by mógł to by już sam malucha ze mnie wydostał bo doczekać się nie może:-D

As mam prośbę do Ciebie kiedyś pisałam o tym moim przesuszonym czole i Ty podałaś mi nazwy jakiś maści mogła byś jeszcze raz napisać o jakie chodziło? z góry dziękuję;-)
zmykam umyć włoski, miłego dzionka choć pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie

Pieszczoszka nic ci się nie zarośnie tak szybko. Co do zaczerwienienia i spuchnięcia to może mało to zachęcające ale dobrze jest nasiusiać na watkę i tym przetrzeć. Naprawdę działa. I staraj się jak najwięcej wietrzyć to miejsce, szybciej się zacznie goić.

pieszczoszka ja wiem tylko że tribiotic jest super na tego typu ranki ale nie mam zielonego pojęcia czy można go zastosować w ciąży:no:
co do zarastania dziurki to nie wiem jak to z pępkiem bo tam kolczyka nigdy nie miałam , ja mam w języku i jak bym go wyciągnęła to wystarczy 6 godz by dziurka zarosła:szok:

Hej Dziewczyny :)

Wstałam niedawno, trzeba było odespać imprezkę :D
Było przyjemnie ale spanie mnie o 1.00 złapało. Jednak dotrzymałam do końca :D
Jeszcze Was nie nadrabiałam w czytaniu ale będę to robić na bieżąco.
Dziś mam wolne i nic nie muszę robić... Podjadę tylko po coś niezdrowego do sklepu :p
Wczorajszy dzień był pogodowo rozciapciany a dziś słońce świeci... Wiec przejdę się te parę kilometrów dzisiaj.

Życzę miłego i udanego dzionka :****

Witam! Ja dzisiaj odpoczywam ;) wczoraj SR i trochę ćwiczeń mnie lekko przemęczyło ale ogólnie lubię tam chodzić ;) Dzisiaj za to odbieram wózek i mebelki do pokoju Zosi już się nie mogę doczekać :-) Ostatnie badanie glukozy wyszło średnio tzn na czczo 93 (norma do 105), po godzinie 199 (norma 180) a po dwóch 147 (norma do 140). Gin kazał mi zapisać się do poradni diabetologicznej i też tak zrobiłam ale musiałam prywatnie bo na NFZ a długo trzeba czekać. Idę 2 marca i zobaczymy co mi powiedzą :-) Dietkę wprowadziłam już 2 tyg temu zobaczymy jakie bedą tego efekty. Jedyne co mnie martwi to to że jak odstawiłam cukry proste tzn słodycze, owoce (oprócz jabłek), wody smakowe i soki to moja Zosia nie jest już tak ruchliwa jak kiedyś :-( Troche mnie to martwi:-( Wcześniej czułam ją bardzo często - codziennie rano i w dzien i wieczorem no i jak klepnęłam w brzucho to odpowiadała a teraz jak pukam to nie odpowiada czuję ją sporadycznie i na pewno duuużo delikatniej na tyle że nie wyobrażam sobie liczyć ruchów jak narazie :-( Wizytę u gina mam dopiero 16 marca no i nie wiem czy już siać panikę czy jeszcze poczekać skoro co jakiś czas delikatnie ją poczuje:-(
Pozdrawiam nową mamusie!
Trzymam kciuki za wizyty i badania.

reklama
Witam dziewczyny
czytałam was na bieżąco , ale jakoś brak weny do pisania, zreszta maskarka zalapałam takiego lenia ,że nic mi sie od tygodnia nie chce :-( do tego depresja i jakieś same czarne myśli :no: potrzebuję już chyba wiosny, sloneczka .....już chyba nie długo

pieszczoszka dziurka ci nie zarosnie tzn nie powinna , jak przy pierwszej ciąży wyciągłam zaraz na początku i załozylam gdzieś ok po roku , było ok , trochę zaczerieniona była po założeniu , ale smarowalam własnie tąmaścia o której pisze martusia , ale niewiem czy w ciąży można , zreszta kiedyś był temat kolczyków i chyba AS radziła co z tym robić....

Witam nowe mamusie i te które miały przerwę w pisaniu ..
Zmykam dalej poleżeć , bo tylko to teraz mi się chce ...

Do góry