reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Czesc dziewczyny , ja juz po badaniach szłam pieszo na mrozie bo auto nie odpaliło:wściekła/y:
do kiedy należy zrobić te badanie z glukozą tzn do ktorego tygodnia???

Jestem dziś sama mały od wczoraj u babci , więc ogólnie nuda bez niego heheh

reklama
czesc dziewczyny! ja tylko na chwile przywitac sie :) wybieram sie na maly spacer dzisiaj. oczywiscie noc znowu kiepska, zamierzam kupic ta poduszke rogala, o ktorej pisalyscie bo nie wyobrazam sobie co bedzie pozniej skoro juz teraz nie moge spac. zycze Wam super dnia i do pozniej!!!

Witam .
Spieszę donieść ,że Suzi malutki ma już 1280 gram yupppiiiii !!!!!!
Jak na razie z nimi wszystko w porządku .
Niestety test na cukrzycę wyszedł jej dużo powyżej normy i dziś ma konsultację z lekarzem w tej sprawie.
U niej po obciążeniu wyszło aż 202 :szok::szok::szok:
Taki wynik przy obciążeniu 50 gram glukozy niestety kwalifikuje się już pod insulinę ,bo doustnych leków przeciwcukrzycowych w ciąży brać nie wolno.
Mam nadzieję ,że jej zrobią jeszcze raz wyniki testem diagnostycznym i ten wysoki cukier okaże się pomyłką .

Dziewczyny nie które osoby mogą się smarować wszystkim ,a rozstępy i tak wyjdą ,a niektóre nie smarują się niczym i rozstępów nie będą miały .
Wszystko zależy od elastyczności skóry .;-):-):-)

U mnie minimalnie lepiej tzn zamykam się z 2 -3 skurczami na godzinę .:sorry::sorry:
zanetaaa tak to są skurcze ,ale jak tylko tak Cię złapało nocni i Nospa jedna pomogła to bym się zbytnio nie przejmowała.
U mnie wygląda to tak:
Najpierw twardnieje mi brzuch początkowo od dołu a potem idzie w górę ,nastęnie przechodzi to w ból i ból idzie w kierunku kręgosłupa lędźwiowego -takie skurcze są niestety najbardziej niebezpieczne ,ponieważ powodują rozwieranie szyjki.:sorry::sorry:
Dobra dziewczynki ja spadam do łóżka poleżakować trochę ;-):-):-)

anik. smarowanie chyba nic nie da.. jak maja wyjść to wyjdą.. ja smaruje się od początku!!! najpierw kremami specjalnymi przeznaczonymi dla kobiet
w ciąży a później oliwka... każda ma inne ciało .. jedne kobiety unikną tego a drugie nie..
Ja mam rozstępy na brzuchu i z boku piersi ale na piersiach są bardzo jasne a na brzuchu lekko fioletowe.
Rozmawiałam dziś ze znajomą którą usuwała rozstępy po ciąży laserowo.. za jeden rozstęp płaciła 100zł . i po tym zabiegu śladu po rozstępach nie ma:)
Więc zawsze istnieje możliwość usunięcia to mnie pocieszyło:-D

dziewczyny dużo sikacie ? bo ja w nocy wstaje co godzinę z pełnym pęcherzem ...:-(

As 76 dziękuje za wieści o suzi.Oby było dobrze.3 mam kciuki mocno !!!!:tak:

Hej Dziewczyny:)

Wpadam się przywitać i życzyć wszystkim miłego dzionka :D

U mnie mroźno i słonecznie :D:D czyli tak jak lubię :-)( tylko bym chciała trochę śniegu :-()

Pozdrowionka :*

Pieszczotka :) mi lekarz powiedział że w drugim trymestrze już nie będę tak siusiać a tu wręcz przeciwnie :p:p z 3 razy na godzinę to norma, nawet po zjedzeniu jabłka :szok:.

Mi rozstępy jeszcze nie wyskoczyły ale boję się że mi popękają te stare nabyte w dzieciństwie...:crazy:

Ja zanim się położe to idę jeszcze sikać z dwa razy tak do 23 , a póżniej już raczej nie ,czasem się zdaży ok 3 ,że się obudze ale to czasem tylko :-) narazie

reklama
dziewczyny nie wiem co już mam robić...
W nocy mam takie zgagi ,że normalnie aż mnie dusi, nie mogę złapać powietrza i płakać mi się chce z bólu.
Jadłam migdały-nie pomagają,Rennie-pomaga tak na godzinę,mleczko gawiscon -pomaga tak na 3 godziny ale mała buteleczka kosztuje 25zł a mi starcza na 4dni tylko ... już nie mam siły :-(

Do góry