reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres :/ Martwić sie czy nie? I od kilku dni jak sie rusze to miesnie brzucha mnie bolą, jakbym miała nadwyrężone :/ Od wczoraj latam do łazienki co 10 minut :/

Moge wziąść no-spę bez konsultacji z lekarzem?

reklama
Cześć:)

As trzymam za Was kciuki. Jest i będzie dobrze i innej opcji nie ma:)

Lulka fajnie, że wróciłaś. Tutaj tylko się wspieramy, więc śmiało zostań z nami:)

Suzi trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

Kilolek z tym zostawianiem pieluch, bądź kaftaników/body w szpitalu już słyszałam. Jak dla mnie paranoja, że nie dość, że używasz swoich rzeczy, to jeszcze musisz coś zostawić:wściekła/y:

Little_nina dziękuję za artykuł:) Masakra z tymi podwyżkami! Zaczęłam rozważać kupno wyprawki jeszcze w tym roku kalendarzowym. A o cenie benzyny i oleju napędowego lepiej nie myśleć. Oj jak ja chciałabym mieć samochód na wodę!

Co do pieluszek, to my będziemy używać napewno pampersów. Może przy kolejnym dziecku rozważę opcję stosowania wielorazówek.

Jak tak patrzę na Wasze niektóre suwaczki, to jesteście już tak daleko. Gratuluję i jednocześnie troszkę zazdroszczę, oczywiście tak pozytywnie:)
Czyli jak macie 16/17 tc to zaczyna Wam się już 5 miesiąc??

Witajcie Kochane!
Suzi, trzymam kciuki za wizytę.
Do lekarza zadzwoniłam i kazał brać paracetamol w czopkach a jak takie silne wymioty nie miną to jutro przyjść rano do jego gabinetu.
Ja wiem co by mi najlepiej pomogło - ponowna sielanka w domu. Niestety mąż obrażony, lekceważy mnie na każdym kroku i to boli najbardziej..:no:

Dziewczyny co do tego co zabrać do szpitala to może lepiej pojedźcie przed porodem lub zadzwońcie jeśli jest taka możliwość. Każdy szpital prowadzi inną politykę. U mnie nie było darmowych pampersów, ubranka tylko na wyjście. Kosmetyki tylko do pupy (polecam bepanthen na piersi też się nadaje i super działa - przynajmniej na mnie).
Co do podkładów, mój M musiał dowieźć większe bo moje podobno za małe były i trochę pościel im zabrudziłam ;/
W szpitalu powinna być lista a jak nie to poszukajcie na różnych forach określonego szpitala i tam powinno być wszystko.

Pozdrawiam

suzi trzymam kciuki!:-)
dusia nie zamartwiaj się bo szkoda maleństwa mężuś widocznie nie może się jeszcze odnaleźć w tej sytuacji, przejdzie mu...
as wiadomo, że musi być dobrze jak tyle nas kciuki trzyma!:-)
litlle nina mi gin mówił, jak kiedyś do niego zadzwonić musiałam że jeśli będzie taka potrzeba jak będzie brzusio bolał to mam zażyć nospe.Tak często chodzisz siusiu? uważaj żeby pęcherza sobie nie przeziębić. Jeśli byś czuła ból przy siusianiu itd typowe oznaki zapalenia pęcherza to ja bym udała się do gina po odpowiednie leki.

Co do pieluch to ja jestem jak najbardziej za pampersami nie mam ochoty na wypróbowywanie jakiś wielorazowych...

Ja dziś pracująco bo od rana sprzątanie wyszorowałam fugi w łazience i kuchni na korytarzu już nie zdążyłam bo S wrócił i oczywiście kazanie dostałam i powiedział, że wszystkie środki czystości mi z chaty powywozi bo opanować się nie mogę:-p portem zrobiłam obiadek iyeraz jeszcze odkurzę i podłogi pomyję i potem odpoczynek na kanapce:)

Raczej nie miałam szans przeziębić pęcherza, siedze cały czas w domu w ciepełku i dbam o siebie. Bardzo ciesze sie z tego że już drugi dzień z rzędu nie wymiotuje i czuje sie dobrze, głowa tylko momentami lekko boli. Jedyne co to ten brzuch i pęcherz, wczoraj jak sie położyłam spać to wstawałam co 5 minut do łazienki, a w nocy sie 3 razy obudziłam i leciałam. Żadnego bólu, ani szczypania ani nic nie czuje, po prostu cały czas jest pełen.

Wzięłam no-spę i już znacznie znacznie lepiej, żadnych bóli nie czuje. Najbardziej mnie blizna po wyrostku bolała, mam taką na 20cm, pod którą zawsze wglębienie było, teraz troche pobolewa. Zawsze w czasie okresu strasznie cierpiałam i właśnie po stronie blizny bolało, zasilacz od laptopa sobie przykładałam, ale teraz nie moge :/

little_nina ja mam to samo z pęchęrzem. Są dni kiedy non stop do łazienki muszę a zazwyczaj poleci tylko kilka kropli a za chwilę czuję że znowu muszę. Moja gin wysłała mnie na posiew moczu bo myślała, że może jakaś infekcja się szykuję ale okazało się, że wszystko jest ok.

A ja dzisiaj po usg, na którym sie dowiedziałam, że z dzidzią jest wszystko ok poszłam do sklepu i kupiłam bejbiczkowi malutkie, cudne ubranka. I co chwilę na nie patrzę i co chwilę je przekładam z miejsca na miejsce :D

No ja normalnie siusiam co 5 minut a nie kilka kropli. Ale ja pije bardzo dużo, dzisiaj już wypiłam jakieś 7 litrów (żeby nie latać co chwila, nalewam wode do 2 litrowych butelek, wiec widze ile pije). Mam po prostu wrażenie jakby mi sie pojemnośc znacznie zmniejszyła.

Z ubranek mam: czapeczke (rodzice), 4x śpioszki, 2x spodenki takie, takie troszkę większe "ogrodniczki" fajniutkie. Chyba powoli zacznę wyprawkę kompletować, skoro ma wszystko podrożeć, poza tym wyprawka rozłożona na kilka miesięcy nie "boli" tak bardzo ;) Powoli robie liste czego bede potrzebować itd.

reklama
Jezeli chodzi o sikanie to mi sie wlaczylo okupowanie toalety co 5 min tak od 15 tygodnia.Od kilku dni jest juz lepiej,w nocy latam juz mniej tak ze 2-3 razy.Moze to jest indywidualna sprawa...

Do góry