reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam!
Ho ho a coz to za wojny, kobiety!

Ja przyprowadzilam wlasnie Macka z przedszkola, zaraz jade po Krzysia i Anie i bede miala wszystkich w domu. Jutro Krzys ma slubowanie pierwszych klas, troche pozno ale panie nie mogly sie zorganizowac na wczesniejszy termin.

Co do USG to kazdy lekaz ma inne wytyczne. Wazne jest badanie okolo 12-14 tygodnia i potem polowkowe na 20tc. Teraz wedlug nowych przepisow NFZ refunduje 3 wlasnie ma 12 20 i 35 tc. inne lekarz wykonuje jesli widzi taka potrzebe. Przynajmniej tak jest w przychodni do ktorej chodze

Kwas foliowy mam jeszcze na okolo 2 tygodnie wiec go wezme do konca a potem pewno zaczne jakis zestaw witamin z zelazem i tam kwas tez jest

Wracajac jeszcze do tematu zamknietej grupy to ja jestem na kilku i sa tam zapraszane osoby ktore wczesniej poznamy na ogolnym. I nie chodzi tu o jakies wyklucznie ustanawianie regol itd tylko o tym za na zamknietym pisze sie rzeczy osobiste i nie chcialabym aby to czytaly osoby postronne z kilkoma postami na forum. Chodzi tu o nasze bezpieczenstwo!!! A na otwartym wlasnie mozna pisac o tym co zrobie na obiad, jak sie dzis czuje i jaka pogoda u mnie.

reklama
TO zę Ktoś Ci przekazał tą tersć to jużn nie moj problem tylko tego kogoś...:tak:
Nikogo nie zmuszam alby sie tam udzielal:tak:
Nikogo nie bede usuwala , ktos ma ochote sie wypisac sam to zrobi :tak:

A swoja drogą jestes beznadziejna skoro wywlekasz sprawy tu na forum,nie chodzi o mnie tylko o szacunek do całej grupy:tak:
Ty też jesteś taka sama skoro skopiowałaś nasze PW.
To złamanie regulaminu całego BB i za to ponosi się konsekwencje jeśli ktoś to zgłosi do adminów.:baffled:
Czytaj regulamin BB :-p
Z szacunku do grupy więcej nic w tej kwestii nie napiszę i Ciebie proszę o to samo :sorry2:

Witam!
Ho ho a coz to za wojny, kobiety!

Ja przyprowadzilam wlasnie Macka z przedszkola, zaraz jade po Krzysia i Anie i bede miala wszystkich w domu. Jutro Krzys ma slubowanie pierwszych klas, troche pozno ale panie nie mogly sie zorganizowac na wczesniejszy termin.

Co do USG to kazdy lekaz ma inne wytyczne. Wazne jest badanie okolo 12-14 tygodnia i potem polowkowe na 20tc. Teraz wedlug nowych przepisow NFZ refunduje 3 wlasnie ma 12 20 i 35 tc. inne lekarz wykonuje jesli widzi taka potrzebe. Przynajmniej tak jest w przychodni do ktorej chodze

Kwas foliowy mam jeszcze na okolo 2 tygodnie wiec go wezme do konca a potem pewno zaczne jakis zestaw witamin z zelazem i tam kwas tez jest

Wracajac jeszcze do tematu zamknietej grupy to ja jestem na kilku i sa tam zapraszane osoby ktore wczesniej poznamy na ogolnym. I nie chodzi tu o jakies wyklucznie ustanawianie regol itd tylko o tym za na zamknietym pisze sie rzeczy osobiste i nie chcialabym aby to czytaly osoby postronne z kilkoma postami na forum. Chodzi tu o nasze bezpieczenstwo!!! A na otwartym wlasnie mozna pisac o tym co zrobie na obiad, jak sie dzis czuje i jaka pogoda u mnie.
Zuzinka jestem tego samego zdania ,dlatego uważałam,że zamknięty nie był bezpieczny ,bo po kilku dniach nowe mamuśki dostawały zaproszenia ,co jest niedopuszczalne na takich wątkach ,ponieważ o przyjęciu decyduje cała grupa ,a nie tylko osoba zakładająca grupę .:sorry2::sorry2:

Eh...z wypoczynku nici :-( Mala strasznie zywiolowa(uf..wlasnie zasnela!),a ja mam zgage,wiec i tak z moje snu nici.Wstalam dzis przed 5rano,ale wczoraj zasnelam po 21,wiec w sumie mialam wyrobione godziny snu.Tylko,ze V zaczyna mi sie coraz bardziej rozkladac na jakiegos wirusa-dopiero 2 raz w zyciu :-( A jako,ze po porannym sprzataniu stawia mi sie bruszek,to teraz moge tylko lezec i czekac,az sie poczuje lepiej.I tyle z moje gospodarownia sie w domu :zawstydzona/y:

As ostatni raz wypowiadam się do Ciebie...chcesz to pisz do admina, ukaże mnie ok.

Dla mnie nie jestes w porządku skoro wklejasz tu wiadomości z grupy:no: nie chodzi o tereść ale wlaśnie tez o zasadę! To ze ktoś przekazuje Ci informacje to powtórzę sie jeszcze raz "jego" problem. Przynajmniej wiadomo kto tu jest...I niech ten ktoś sie zastanowi nad tym co robi,bo nie jest to ok względem każdej znas...:no: Nigdy nie wiadomo co komu "ten ktoś" przekazuje...i to jest najbardziej przykre w tym wszystkim...

Chcesz zalozyc grupe to prosze bardzo, bedziesz miala swoje zasady i jak to napisałaś swoje królestwo.... Szkoda ze od początku nie powiedzials o zasadach ktore Ci/Wam przeszkadzają:baffled: Wszystkie uznałysmy (w tamtym momencie)ze jest to dobry czas na grupę...i po takim czasie pretensje?

Jakoś nikt inny nie wypowiedzial sie o przyjęciu Martusi(tylko martaik i ja) a wielce piszesz/piszecie o glosowaniu:confused:
D
Jakoś nigdy mi nie przyszło do glowy ze jest ktos "obcy w grupie" i ze mogą byc problemy, ale tu sie z Toba zgodzę to jest tylko INTERNET i każda z nas o tym wiedziała:tak:
Każdy z nas może być pedofilem/pedalem czy mordercą i jak to sprawdzisz?
To tyle w tej kwestii

Od dzis piszę tylkok jak to sie mowi o pogodzie i nie bede czytala wszystkich postów, wazniejsze jest dla mnie zdrowie maluszka niż dyskusje tu czy na zamknietym.
Pozdrawiam i milego popoludnia

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przestancie!!!

Fiore ja tez juz mam zgage yhhh, w poprzednich ciazach mialam dopiero pod koniec. W ciazy na zgage mozna brac reni lub maloks...pomaga przynajmniej na troche, no i powinno sie unikac cebuli papryki czosnku. A ja zrobilam sobie wczoraj na kolacje serek z cebulka i rzodkiewka...pyszny...tylko potem...dobrze ze mialam tabletki :-)

ja narazie zgagi nie mam i oby jak najdłuzej sie nie pojawiła :) w 1 ciazy mialam pod koniec ciazy zgage i nie jest to za przyjemne uczucie hehe

Dziewczyny cwiczycie w ciazy? moze macie jakies fajne stronki z cwiczeniami? :)

No a ja mam zakazane te tabletki-juz sie pytalam gina.Ma pomaga naprawde wywar z kopru wloskiego i jego bulba.Wlasnie wszamalam.Ja w poprzedniej ciazy i tak wogole nie mialam zgagi,wiec to dla mnie calkowita nowosc.

Bardzo mi przykro z powodu tego co dzieje sie na forum:( uwazam ze nie powinno wyrzucac sie kogos z zamkniętego bez głosowania z pozostałymi Dziewczynami. Suzi, bardzo Cię lubię ale jakos nie rozumiem takiego zachowania, czy my juz nie mamy tu nic do powiedzenia?

reklama
Do góry