reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Okres miałam 9 maja, a 23 maja wymrażanie. Jeszcze się śmiałam do mojego gina, że w owulację to mrożenie. to 20 maja może to poczęcie jakoś wcześniej było, bo potem to już celibat był z racji tego zabiegu...

reklama
Aga- ja jestem dobrej myśli. Zabieg był wykonany tak wcześnie, że nie powinien mieć wpływu na ciążę. Trzymam kciuki- będzie dobrze.

Ja już zjadam śniadanko i niedługo do pracy. Noc jakaś średnia bo te 4 dalej idą- jeszcze jedna do przebicia została ale wydaje mi się, że pozostałe tez jeszcze Młodą męczą.

U nas po staremu wszystko. Ula jeszcze 2 tygodnie chodzi do żłobka- potem miesiąc wakacji. Od września przechodzi do starszej grupy. Ja jeszcze w pracy o urlopie nie rozmawiałam ale liczę na to, że się uda na 2 ostatnie tygodnie lipca dogadać.
W sobotę jesteśmy zaproszeni do znajomych na działkę więc zapowiada się miły weekend.
Miłego dzionka wam życzę :-)

witam;)

dziś ide z Lalą na szczepienie( pneumokoki).
Pogoda u nas robi się wyjątkowo ładna.. hm??? ale czy tak będzie przez cały dzień?!

Mi okres się już sporo spóźnia (testowałam ciąży brak) przez co czuje sie nie za dobrze.. brzuch mnie boli i wydaje mi się,że jestem jakaś spuchnięta :eek:

miłego dnia wszystkim

Pieszczoszka bo jak jest przed @ to woda w organiźmie jest zatrzymana i przez to takie uczucie niefajne ,a jak jeszcze się spóźnia to dopiero uczucie obrzmienia i ciężkości wzrasta.&& za szczepienie Laury.Katasza myślę ,że da rady się zurlopować:tak::-DMnie dzis czeka wizyta u ginki w celach kontrolnych .M w pracy więc musze iść z Amelka co prawda ginka koniecznie chciała bym przyszła znów z mała ale wtedy byłam tylko po recepte ,a zawracanie głowy połoznej podczas badania uważam za mało fajne ale nie mam wyjścia niestety:eek:

Ja już po wizycie. Uff, wszystko w porządku. Jednak nadżerka i jej wymrażanie nie miały wpływu. Było USG TV i widziałam jeden, śliczny pęcherzyk, prawidłowo wszystko, więc kamień z serca. No to znowu jesteśmy w ciąży hehe. tego się nie spodziewałam, ale cóż:-)

Agasim cieszę się,że wsio OK :-)Ja zaraz wychodze do ginki Amelia taka marudna chyba niedospana wyjde szybciej może na spacerku uśnie

Agasim gratulacje!!!!! Wymrażanie jest tylko szyjki - więc z dzidzią będzie ok. Ja też miałam wymrażankę :)) A mam pytanie, dostałaś jakieś globulki?

Ja teraz też czekam na @@@ i robię teścik, bo zapomniałam tabletki jednej... Co prawda łykałam ją szybko na drugi dzień rano, ale niebezpieczeństwo wisi nad nami o_O

Azula &&& za wizytę :))

Ja po wizycie po leczonku wszystko w porzadku jednak zanotowałam dziwne puchniecie w środku ginka powiedziała ,że to opadanie ścianek pochwy po porodach i wiek i będe musiała w przyszłości rozważać operację .Anik nie panikuj ;-)mnie sie tk dosc czesto zdarzało i tuzina dzieci nie mamy:tak::-D ale przecież wam by nie zaszkodziło tym bardziej ,że macie wielką chate do zasiedlenia:-)

Agasim gratulacje!!!!! Wymrażanie jest tylko szyjki - więc z dzidzią będzie ok. Ja też miałam wymrażankę :)) A mam pytanie, dostałaś jakieś globulki?

Ja teraz też czekam na @@@ i robię teścik, bo zapomniałam tabletki jednej... Co prawda łykałam ją szybko na drugi dzień rano, ale niebezpieczeństwo wisi nad nami o_O
)
Anik, po wymrażaniu miałam globulki przez 6 dni- Clotrimazolum GSK. Ale to było drugi raz wymrażane, bo za pierwszym się nie do końca zrobiło i mój gin chciał zostawić robotę "na czysto" hehe.
Nic się nie martw. Zapomniałaś tylko jednej tabletki, więc jak nie minęło więcej niż 12 godz to jesteś bezpieczna. Ja nie brałam teraz tabletek. ot, taki psikus od losu;-). Wpadliśmy jak młodzi;-)

Azula
&&&

reklama
Agasim, ja też mam globulki, tylko... jeszcze ich nie wykupiłam :zawstydzona/y: ja zapomniałam jednej, w pierwszym tygodniu, biorę zwykle o 18, a przypomniałam sobie na drugi dzień ok. 10 rano, więc upłynęło 16 godzin :zawstydzona/y: oczywiście wzięłam od razu. Brałam piątek, sobota, niedziela, poniedziałek a właśnie wtorkową zapomniałam :-p

Azula - tak, tak, ale ja nie wiem, czy gotowa jestem :sorry::sorry:

Do góry