reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Helloł

Ja juz chce wiosne, biore 2 tygodnie urlopu od poniedzialku i zyczę sobie slońca...

Natalka - a jak Twoj maly w dziedzinie wstawania?? Super filmik:))) Moj stoi bez trzymanki, ale nie probuje wstawać. Co mnie cieszy na razie, bo i bez tego jest dumnym posiadaczem 2 siniakow, maly fighter;))

Pieszczoszka - Ty chyba źle pytasz. Do tacierzynskiego Seba nie ma prawa, bo Ty nie pracujesz. A tacierzynski urlop to "przejecie" przez ojca dziecka prawa do macierzynskiego po 14 tygodniu zycia dziecka - matka wraca do pracy, ojciec zostaje w domu. Ty chyba pytasz o urlop ojcowski, ktory jest traktowany (nie jest stricte takim) jak urlop na żadanie - wniosek min 7 dni przed rozpoczęciem i pracodawca nie moze odmowic. warunek tu jest jeszcze - urlop musi sie skonczyc przed ukonczeniem 12 miesiecy dziecka. Tak wiec wiesz, tydzien na wniosek, dwa tyg. urlopu i masz roczek Laury jakby już...

Wrzucajcie jak najwiecej filmikow na FB - uwielbiam je. I pamiętajcie o Azuli - linki w galerii, jak ktos nie ma oporow;)))

reklama
Flaurka on jak nie raczkuje i nie łazi przy meblach ( bo rzadko sie jakoś bawi zabawkami ostatnio :dry: ) to właśnie cały czas myk do góry ( u nas oznacza to do kilkunastu razy dziennie :sorry2: ) i stoi sobie sam bez trzymanki ,naprawdę długi czas potrafi tak stać i tylko sie rozgląda gdzie by tu nabroić .. ale jak się go tylko chwyci za rączki żeby zrobił kroczek to zaraz na kolanka ,może kilka razy zdarzyło mu się przejść chwilkę ;-) sam widać ze tym bardziej się boi ruszyć;-) teraz już jak chcę zejśc na dól z powrotem to lekko kuca i podpiera się rączkami z przodu i sobie siada ładnie ale zdarzy mu sie tez poleciec na pupe bądź do przodu ale szybko podpiera się rączkami więc nie jest źle uwierz mi :-) to są mali kaskaderzy oni wiedzą dobrze co robią :-D myślę że już niedługo większość dzieciaczków która stoi bez trzymanki zaraz zacznie wstawać , mój szybko przeszedł do kolejnego etapu ;-)

Oh Mamma!
Witajcie,w nocy poleglam i wstal moj malzonek do glodnego malucha.Pobudka cos przed 3,ale ma racje co on tam w dzien zjadl-nic!
Dzien zapowiada sie "ciekawie",mam pelno do roboty,a Leo wstal po 6,obudzil siostre i teraz musze go na rekach trzymac,bo tylko tak siedzi cicho i spokojnie,wtulony we mnie.Mam nadzieje,ze mu pozniej przejdzie "mamirus"(mama-wirus).Wciaz jakis taki dziwny jest na buzce,wiec na razie ma wybaczone.
Ja od rana na aspirynie,bo wstalam z katarem,bolem glowy i stanem podgoraczkowym,wiem zwalczam zanim sie rozwinie.Ale marudze od rana ehehehe :-p
Flaurka aaa...ponoc zima stulecia w PL nadchodzi,wiec nie wiem jak to bedzie z tym Twoim urlopem :sorry2:

Fiore nie strasz z tą zimą :)

Słuchajcie czy Wasze maluchy też się tak lenią jak mój Kuba czasem? Bo on ostatnio ani butli, ani kubka nie chce sam trzymać. Mógłby cały dzień nie pić jak sam miałby sobie trzymać, ale jak ja mu trzymam to proszę bardzo - rozwali się wygodnie i dawaj matka. No po prostu leniuszek śmierdziuszek się z niego zrobił. Dzisiaj rano dałam mu pić w kubeczku - jak trzymałam pił, że aż miło, ale jak postawiłam obok na podłodze to płacz i wrzask. No wymuszacz się ostatnio z niego zrobił niesamowity. Podobnie jak się czymś bawi co niekoniecznie jest do zabawy jak mu zabieram ryk nie z tej ziemi. Myślicie, że on właśnie zaczął próbować na ile może sobie pozwolić?

natalka moj tez ma za 2tyg.
anik i chyba kupie ksiazke bo pojechalam wczoraj na zakupy i nic nie ma ciekawego.
flaurka zycze Ci wiosny:)
fiore duzo zdrowka dla Ciebie i Leo
kattul moj tez ostatnio jest strasznym leniuszkiem i tak jak Twoj moze nie pic caly dzien.

Synus wczoraj pierwszy raz pil przez slomke i bardzo mu sie spodobalo.Dziewczyny wiecie co moj synus ostatnio robi chodzi i caluje piekarnik a wlasciwie szybe od piekarnika.:szok: Musze wypic kawke bo jestem do niczego moze ona mnie postawi na nogi.

Mojego też piekarnik bardzo interesuje- na szczęście mam go wysoko:) i mikser bardzo lubi:) Wczoraj piekłam babkę z synusiem przyklejonym do nogi:)

Mikołaj też jest leniuch niesamowity. Butelkę trzymać- a po co jak mama może... Nie wiem jak ja go samodzielności nauczę...

Flaurka jak to Seba nie ma prawa jak ma umowe o prace to ma prawo ja też nie pracuję i M dostał bez niczego i urlopu jest tylko 2 tygodnie nie mógł robić dodatkowo(szkoda) bo kasa potrzebna i tyle i urlop się należy kiedy go chce to dostanie do roku czasu od narodzenia dziecka .Oczywiście lepiej było to z pracodawcą uzgodnić by potem jakiś nieprzyjemnych sytuacji nie było ale formalnie się należy jak i 2 dni opieki .Amelka nie trzyma butelki za to kubek za uszko tak i z niego popija tzn z mojego :tak:

reklama
Azula Flaurce chodziło o to, że te dwa tygodnie nazywają się urlop ojcowski, a tacierzyński jest wtedy kiedy mama po porodzie wraca do pracy, a te 5,5 miesiąca siedzi z dzieckiem tatuś:)

Do góry