reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej.

Wlasnie zbieram sie z mlodym do sklepu. Nocka nie najgorsza - ok.3 maly sie zaczal strasznie wiercic - nie mogl sobie miejsca znalezc. Rano wstal o 8 ale babcia po cichutku go zabrala wiec ja pospalam :)

Co do roczku u nas wypada w czwartek ale urzadzimy impreze w sobote. I tez najpewniej grill, chyba, ze pogoda nie dopisze to sie do domu przeniesiemy. Goscie beda chyba Ci sami co na chrzcinach... Powiem szczerze, ze jeszcze o tym nie rozmyslalam.

Co do odchudzania ja tez zaczynam - nie ma szans, jak nic ze soba nie zrobie, to sie zapuszcze :p u mnie ta cholerna waga jest wysoka, nie wiem czym jest to spowodowane, bo jest dosc nieadekwatna do mojego wygladu...

Nioo to se ponarzekalam :p milego dnia :)

reklama
Witam dziewczynki sobotnio:)

He he ja nawet jeszcze o roczku nie pomyślałam... Ale najpewniej zrobimy grilla. My mamy ten problem, że Mikuś urodził się w imieniny dziadka- mojego taty. Jego najpiękniejszy prezent:) Ale dziadek jest tak zakochany we wnuczku, że bez problemu mu ten dzień odstąpi:)

Flaurka mały musiał wyglądać rewelacyjnie:) Mój dostał pod choinkę buciki- bamboszki z Hello Kitty, ale na szczęście brązowe:) Po tygodniu się dopiero zorientowałam, że to nie jest pyszczek zwykłego misia czy kotka. Chodzi w nich...

No mi niestety wróciło, to co schudłam w ciąży, zła jestem na siebie że nie zareagowałam szybciej, miałabym teraz mniej do zrzucenia.

O awanturach taka historyjka.Handlowałam na targu ,a jak to na targu jeden przy drugim i w pewnym momencie wyniknęła kłótnia (dwie baby) w końcu trzecia nie wytrzymała i do tej która kłótnię rozpętała odezwała sie w te słowa"Męża pani nie masz w domu ,że na targ się przychodzisz kłócić?".Od i tyle :-)Widać babskie kłótnie sa fajniejsze nonie;-):eek:Oby nie przesadzać i nikogo personalnie nie obrażać.Flaurka masz fotę chłopczyka "Helo Kiti":-D???Litle niestety niektóre dzieci lubią łykać.Amelka wiele rzeczy bierze do buzi gryzie ale nie połyka (odruch wymiotny) tak niefajny przy jedzeniu obiadków tu sie przydaje:-D:tak:Co do roczku to bedzie wtedy jak msza w intencji rocznych dzieci zresztą czegoś wielkiego nie planuję tradycyjny torcik nieduży poczęstunek zimna płyta ,bogracz,sałatka .I na pewno bedzie to w niedzielę .Zresztą mam urodziny w maju u siostry i Adaś ma urodziny ale czy przyjadą to nie wiem:no:

Witajcie:-)
S bawi się z małym a ja kawkę dopijam:-) uwielbiam weekendy:-):-)
my na nocki nadal narzekać nie możemy niewyspani to mozemy być przez siebie ale nie przez małego:tak:
litllenina witaj z powrotem:tak:
dobra lecę do chłopaków też się trochę pobawię:-p

biedne moje dziecko meczy sie przez katar:wściekła/y: niech te zebiska wyjda zeby mu ulzylo.
Dziewczyny ja o roczku jeszcze nie myslalam:zawstydzona/y:. Do tego pada sobie snieg dobrze ze sie odrazu topi ja chce wiosne tak pieknie bylo jeszcze 2 dni temu.
Pieszczoszka wykropkuj przeklenstwa a ulzy Ci:-)

reklama
Kattul - ja osobiście nie widzę problemu w zrobieniu roczku wcześniej. Ale może to wynika z tego, że mam dużą rodzinę i urodziny poszczególnych osób robione są wtedy, kiedy wszystkim pasuje - a więc rzadko zdarza się, że impreza jest w terminie urodzin. Zazwyczaj jest to wcześniej lub później. Podobnie będzie z roczkiem Amelii. Urodzinki ma 14 maja - muszę zrobić dwie imprezy - jedna będzie wcześniej (może również w długi weekend majowy?), a druga później :-)

Flaurka - Babcia jest niemożliwa :-) Hubert musiał przesłodko wyglądać :-)

Anik- kciuki za odchudzanie. Ja też się do tego przymierzam, ale tak na poważnie. Znowu doszłam do fazy, że mam dość samej siebie, a to już u mnie ostatni etap przed właściwym odchudzaniem. Zacznę od ograniczenia jedzenia, a jak dzień się zacznie wydłużać już tak konkretnie, to jak mąż będzie wracał z pracy będę jeździła na rowerze (po około 20-30 minut dziennie, przed ciążą tak właśnie schudłam - ograniczyłam ilość jedzenia, odstawiłam tylko słodycze i jedzenie po 18 i codziennie od czerwca do sierpnia -do czasu aż zaszłam w ciążę - jeździłam do pracy rowerem, 15 minut w jedną stronę. Kilogramy rewelacyjnie spadały).

Dzień dość intensywny, ale goście całe szczęście nie byli długo. Przyjechała również prababcia Amelki (zwana prabcią ;-) - zapożyczone z bajki o zebrze Zou z disney junior ;-)) i "pokradła" mi wywołane zdjęcia z Amelką (bo nie uznaje zdjęć na komputerze, muszę od nowa wywołać).
teraz siedzimy z mężem i nic nie robimy - chyba przeziębienie mnie łapie :-(.
Idę oglądać Chirurgów - ostatni odcinek 9 serii.

Do góry