reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

As o tym ,że szczepienie na rota nie daje pewności wiem od pediatry :tak:.Natomiast co do szczepień całej populacji to zupełnie inna kwestia jak szczepimy wszystkich wirus ma dwa wyjścia albo ginie albo bardzo szybko mutuje.NP wirus grypy jest mistrzem mutacji.Dlatego albo sczepi się wszystkich albo ma się nadzieje ,że akurat mój organizm wytworzył przeciwciała na daną chorobę a wirus jeszcze się nie zmutował.A,że szczepienia to dobry biznes no cóż tak samo dobry jak Walentynki.I już faktycznie flaurka ma rację ja też kończę dyskusję .Na każdy argument znajdzie się kontrargument.Wiem jedno jest nas już 8 miliardów i w dużej mierze szczepienia i antybiotyki się do tego przyczyniły.A co u nas NOC ZĄBICH ciąg dalszy tzn bez gorączki za to nocne dwa kupale jęki ,stęki w końcu zaczęłam oglądać TV i.Jestem mało wyspana .Mówcie do mnie matko ząbi;-):eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Azula - no weź - taki jeden maly zab Cie nie pokona;)))

Co do tego, ze jest nas 8mld - dla mnie to masakra, bo pamietam z dziecinstwa naglowek z gazety "urodził sie 6 mld obywatel" i zdjecie malego Chinczyka - noworodka... A teraz juz 8 mld... I jak tu nie wierzyc w medycyne?

Hej Panieny :D

Jeszcze tu sie nie chwaliłam :D od jutra zaczynam pracę w PUP-ie :D Muszę wstać o 5.00 i zrobić się na ludzia i udać sie na godzinę 7.00 żeby być tą złą panią urzędnik :p Także wszystko układa się po mojej myśli :D

Poza tym Gabrych coraz częściej próbuje stać bez trzymanki :p tylko potem coś dojrzy na podłodze i chce to dosięgnąć i leci na ryjek :p bo jeszcze nie wymyślił że trzeba rączki do przodu wystawiać. Dodatkowo w tym tygodniu mały przeszedł mini rehabilitację bo jego raczkowanie pozostawiało wiele do życzenia. Teraz już młody zasuwa na obu kolankach a nie z jedną nogą w powietrzu w dziwnym wygięciu w bok :p Nauczył się również robić papa (po miesiącu nauki o_O) i odkrył właściwości otwierających się szuflad przycinając sobie nimi palce :/

Buziole :*

Flaurka tak :) bede miała blisko do lumpa :p praktycznie drzwi w drzwi :p i lidla. Powiedz mi kurde gdzie na tej chmielnej ten złobek jest... Google maps nie ogarnia rzeczywistosci jesli chodzi o wydląd tego budynku :p

Laura od 2 w nocy budziła się co 30 min!!! a całkiem wstała już o 5 :( nie wiem co znowu się dzieje :(

chciałam iść na spacer a tu co?? tyle sniegu nasypało ,ze jednak chyba te sanki kupie.

annte taka prawda,że ja dopiero wtedy zauważam,że któreś dziecko ma miesiecznice jak np wklei ktoś fotke i podpisze,że np dziś Piotruś ma 8mies albo jak ktoś pisze coś w danym dniu i widze na suwaczku ...

Mimo to spóźnione buziaczki dla Ninki ;*****

As ja rozumie,że nie szczepisz i szanuje taką decyzję ale odnoszę wrażenie ,że teraz chcesz udowodnić,że nasze dzieci szczepione albo sie pochorują teraz albo później albo bóg wie co jeszcze sie z nimi stanie.... :(
Ja szczepie ale nikomu nie mówie,że jak nie zaszczepi to grozi mu to czy tamto ;/

Mysio, super, gratuluję pracy :-) No i z Gabrysia niezły zdolniacha :-) Czy to znaczy, że jutro dajesz I dzień Gabrysia do żłobka?

Azula, trzymaj się, dasz radę.

U nas dziś super pogoda, jest sucho i świeci słońce. Do tego Amelka zdrowa, a więc spacer z tatą zaliczony. Ja się zastanawiam czy po południu (tzn. trochę później) nie pojechać na jakieś ciuchowe zakupy... A może najpierw zrzucę ze 2 kg ??:eek:

reklama
Mysio to gratki:))

A zlobek jest tak: "zjeżdzasz z Wroclawskiej w Chmielna - prawie od razu skrecasz w lewo, jedziesz prosto taka uliczka i na koncu tej uliczki jest pomaranczowy budynek - to jest zlobek" - zacytowalam Ci co L powiedzial, bo on tam jeździl:)))

No i fajnie, że znalazlaś prace - i to taka dobra, że masz z pierwszej reki info o innych pracach:)) Mam tam znajoma co zaczęla pracowac na stazu i jest tam juz kilka lat:)

Do góry