Witajcie Majowki!
Dziekuje,za mile wiadomosci od rana!
As to ja juz nie rozumiem,Ty robilas usg genetyczne?
![Oczko :blink: :blink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/blink1tu.gif)
Co do reszty,ja rozmawialam dlugo z lekarzem i szukalam informacji gdzie sie dalo(nie koniecznie przez internet),ale wlasnie sie zdecydowalam na zrobienie wszystkiego wlacznie z PAPP,ale u nas sa jeszcze inne badania oprocz tego-jakie dokladnie dowiem sie juz 7.11,na razie nie wiem jak je przetlumaczyc.Wiem,ze w Polsce jeszcze ich nie robia.Stad takie koszta,ale jak juz mowilam ja na tym oszczedzac nie bede.Moge zaoszczedzic na kinie,slodyczach,ciuchach,ale na zdrowiu(i stresie)-nigdy!A czekac bede tylko 2dni na wyniki.
Wiem,ze "W Wielkiej Brytanii i wielu innych krajach europejskich test PAPP-A stanowi standard opieki dla każdej ciężarnej.-czy to prawda?
Amniopunkcji nie jestem pewna,czy bym sie poddala,mysle ze nie,ale ze wzgledu ze jest niebezpieczna.Ja pod koniec ciazy z V,mialam odciaganie wod plowodych przez brzuch oczywiscie i bylo to bolesniejsze niz wywolywany porod,a poza tym dostalam skurczy i dziecko mi sie prawie urodzilo w 32tyg,wiec ryzykowac nie mam zamiaru z zadnymi iglami.Mam nadzieje,ze nie bede musiala o tym myslec.Na razie jestem dosc spokojna.
Jezeli chodzi o wage,ja po schudnieciu stoje w miejscu.Ciesze sie,ze wiecej nie chudne,a jak przytyje to niebawem po porodzie wezme sie za siebie ;-) Nie bede karmila malenstwa moim mlekiem,wiec zaczne wogole znowu uprawiac sport,bo mi go brakuje,np.takiego prawdziwego intensywnego biegu(a zaczelam dopiero w sierpniu 2010,po schudnieciu 27kg;-))
Ok,mam nadzieje ze bol glowy mi przejdzie,bo mam go od 23,wiec noc srednia byla.Za oknem deszczowo,a ja mam malego psiaczka kolo mnie-dziecko mi sie w niego zamienilo,wydaje odglosy i podgryza