reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Justynko/Ali trzymajcie cie, choc pewnie coraz trudniej :(

Azula, ja tam sie do zamiany nie pale. Nawet nad pieknymi snieznymi swietami mocno bym sie zastanawiala...

Za wszystkie chorowitki duze kciuuuuki!

Robert smoczek traktuje jak gryzak i go lubi, ale do ssania to wylacznie moje piersi...

As, powodzenia dla Kuby!

Przepraszam, ze tak skacze, ale wciaz nie jestem w temacie czy raczej tematach i co mi sie przypomni z ostatnich wspisow to komentuje.

reklama
Wpadam na chwilkę .
Poczytałam nieco ,ale już późno by się rozpisywać .
Młoda zasnęła to ja chyba się jeszcze położę na troszkę ,bo o 7 pobudka .

Witam porannie i śpiąco

As pisałaś jak Kubuś w szkole? chyba przegapilam a bardzo ciekawa jestem

Zaglądam do was już z pracy bo rano się jakoś za pisanie zabrać nie mogłam. Nocka średnia ale bez dramatów. Względnie się wyspałam. Mąż wspaniałomyślnie odśnieżył mi samochód z rana bo się u nas zima zrobiła.

Czytałam o Suzi i Alim i mocno trzymam kciuki zaciśnięte aby te choroby się wreszcie od nich odczepiły. No ile można.
Pozostałym chorowitkom zdrówka życzę.

Dla "jubilatów" najlepszego (ostatnio chyba nie jestem na bieżąco więc dla minionych również).

Miłego dzionka dla wszystkich, ja się chyba za robotę wezmę ;-)

witajcie! nocka nawet przyjemna tylko dwie pobudki a to juz cos :)
nadal &&&& za suzi i Aliego

anik. dla Krzysia samych słoneczek :*

Witajcie,
znowu mam zaległości na bb ale choróbska nas nie opuszczają, Mateuszowi uczulenie powoli znika ale za to Olka znowu gorączkuje, dziś w nocy obudziła się rozpalona i od 2 do 5 nie spała. Ja już w pracy niestety...
Buziaczki dla Was i Waszych Maluszków:)

Paulinka - no to Kochanie przepraszam:zawstydzona/y: nic się nie martw, jest następny cykl, trzymam za Ciebie kciuki:) a kuchni strasznie zazdroszczę, bo to moje nieosiągalne jak na razie marzenie, nawet porządnego piekarnika nie mam:/ czekam na zdjęcia:) z zapartym tchem, więc nie pozwól mi się udusić:D

anik - to mi się wydaje całkiem sporo... jabłuszko mu daj, ale surowe, bo coś mi się zdaje, że gotowany zapiera:sorry: z hippa jest sok śliwkowy, na Bartka działał.
my nie mamy problemów z kupą, chyba raz się zdarzyło, wydaje mi się, że to dzięki mleku...

noc wspaniała! Hania jadła o 3 i spała do 7:szok: co prawda od 22, ale ja jestem mega wyspana, mimo że położyłam się dopiero po północy:-) po tych jej miesięcznych harcach i marudzeniu tyle snu to dla mnie mega uderzenie! zwłaszcza, że Misiek śpi z Bartkiem, bo mi chrapał i budził Nutelkę, choć bez niego nie mogę się uśpić i całą noc wędruję po moim wielkim łóżku..
wybieram się dziś do lekarza, bo... moi dziadkowie nie mają co robić, zeszłam wczoraj pożyczyć odkurzacza, bo nasz się.. zepsuł:wściekła/y:, a jakoś musiałam wciągnąć igły z choinki, bo wbijają mi się w nogi i babka oświadczyła mi, że oni wiedzą, że jestem w ciąży i jazda, bo im nie powiedziałam, bo po co? bo ukrywam, a oni i tak wiedzą, po co mi to dziecko? jak mogę się nie zabezpieczyć? itp.. to stąd u nich krzyki i awantury przez ostatnie 2 dni.. pominę jak bardzo się wkurzyłam, i że wcale mi nie wierzą, że mam @ i nie jestem w ciąży, byłam gotowa ściągnąć majtki i im pokazać, serio:wściekła/y: ale, ale... babka dowiedziała się od mojej matki:eek:, z którą nijak nie rozmawiałam o moich "dolegliwościach", w ogóle o moim spóźnieniu wiecie Wy i Misiek.. więc dziadkowie sprężają pośladki i zostają z dziećmi, a ja idę do lekarza, oczywiście mam zaznaczone, że mam się spieszyć, żeby nie było.
z ciekawostek.. widać po mnie, że jestem w ciąży, najlepiej po moich oczach:-D no i nie dawało im spokoju, że w sylwestra wypiłam szampana, a ja nie piję jak jestem w ciąży, nawet jak mnie namawiają:-D:-D
po prostu mam ochotę huknąć czołem o ławę..

Witam porannie i śpiąco

As pisałaś jak Kubuś w szkole? chyba przegapilam a bardzo ciekawa jestem

Nic nie przegapiłaś ,bo ja nic nie pisałam.:no:

Relacja z nowej szkoły "
Kuba wczoraj po szkole był już zadowolony ,bo w trakcie to różnie -jak to mój Kuba :-D:-D:-D
Po pierwszym kontakcie z rzeczywistością ,kiedy usłyszał ,że w szkole rządzą dorośli powiedział :
W takim razie nie interesuje mnie wasza placówka szkolna :szok::szok::-D:-D:-D
Zabieram zabawki i zmieniam piaskownicę :eek::eek::-D:-D:-D

Zapoznał się jeszcze z regulaminem i z tym jakie ma prawa .
Przeanalizował wszystkie za i przeciw po czy stwierdził że:
hmmmm jak by się dobrze zastanowić to moze da się tu jakoś przeżyć i nie zwariować :szok::szok::-D:-D:-D
Klasa jest spoko,panie są spoko,wf jest cudowny ,bo grał dziś w prawdziwego kosza :-D:-D:-D
i dlatego postanawia ,że jutro spróbuje pójść jeszcze do tej szkoły ,ale cudów z jego strony mamy się nie spodziewać :eek::rofl2::rofl2:
On postara się być po prostu tylko grzeczny :-D:-D:-D

To relacja KUBUSIA ;-)

A to relacja dyrektorki i tu gorzej to brzmi ponieważ ....
Kuba jest bardzo rozhukany i wszystko go rozprasza ,jest dosłownie strzępkiem nerwów w ludzkiej skórze .
Powiedziała ,że jej strasznie go żal jak on tak się męczy z tymi wszystkimi bodźcami .
Ale spróbuje mu jakoś pomóc i pomimo dzisiejszego nie najlepszego startu to zaprasza go jutro na kolejną próbę .

Niestety to efekt naszej 'kochanej szkoły" bo widać ,że był zastraszany ,manipulowany i dosłownie poniewierany ....

Po rozmowie z psychologiem wiem że :
Kuba to klasyczny Asperger z każdym calu ,mocno zagubiony w tym świecie bez jakiejkolwiek pomocy w szkole :wściekła/y: Mocno pobudzony emocjonalnie ,nadpobudliwy z powodu nadmiaru bodźców i najprawdopodobniej musiał sobie ze wszystkim radzić sam .Jego zdaniem rzucano go na głęboką wodę ,bo jest inteligentny i jakoś to będzie :szok::szok::crazy::crazy:
Kuba to dzielnie znosił w danej sytuacji ,ale nerwy go wewnętrznie roznosiły i dlatego stał się agresywny ...

Jak to usłyszałam to ręce mi opadły do podłogi ,a szczęka poniżej poziomu :szok::szok::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:

To tyle co wiem na początek .Wierzę ,że moje inteligentne dziecko da radę i zaaklimatyzuje się jednak w tej szkole ,bo powrotu do starej szkoły absolutnie sobie nie wyobrażam :no::no::no::no:

Witajcie dziewczynki.Mała się obudziła ,ale grzecznie w łóżeczku obok mnie leży i nogą sobie włącza i wyłącza karuzelkę :szok::-D:-D
Fajnie to wygląda ,bo załapała skubana ,że jak naciśnie raz to jej gra i się kręci ,a potem jak drugi raz to przestaje .
taka zafascynowana ,że aż oczy mruży jak jej światło po oczkach bije :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Mam pare pytań:

Czy wasze maluchy piją coraz mniej mleka??? ( pisałam ostatnio,że mi 450g pepti starcza na 3 dni a teraz mała pije bebiko i 350g starcza na spokojnie 4-5 dni i pije mleko już tylko 3-4 razy dziennie a wasze maluchy ile razy dziennie? )

(Kiedyś już o to pytałam ale minęło już troche i chciałam wiedzieć czy cos się zmieniło czy nadal tak jest)Czy po porodzie zrobiłyście się tam na dole :p ciaśniejsze czy luźniejsze?? ( bo ja kurde zrobiłam się prawie taka jak ciasna 18-latka hehehe )

Czy normalne jest to,że pobolewają mnie ostatnio jajniki tak 2-3 dni i zdarza sie tak mniej więcej 2 razy w miesiącu .

ile soku z marchewki moze pić dziecko dziennie(chodzi mi o czysty sok z sokowirówki)

As Twój Kubuś to ma gadane :D

Yolanta jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc ;*

Do góry