reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
fiore: Laura ogląda bajki i słucha muzyki ,bawi sie zabawkami,bawi sie w chodziku .. no i chyba tyle atracji ? aa no i chodzi na spacery .. niestety krótkie ( bo odstawia cyrki) No chyba ze to centrum handlowe to wtedy siedzi spokojnie.
fiore
Fanka BB :)
Pieszczoszka,no wlasnie ma za duzo atrakcji.Ja wiem to z doswiadczenia.Kaze centrum handlowe,bajki,muzyka...ona poznia czuje sie jak "nacpana",wiecej...wiecej,chce wiecej...To za duzo na takie male dzieci.Wszystko musi byc bardzo dozowane.Nie mowie,ze trzeba zyc jak w epoce kamienia lupanego,ale wszystko po trochu.Stad jej problemy ze spaniem moim zdaniem,a wierz mi ze doswiadczenie z dziecmi mam odkad bylam malutka,a potem je "studiowalam" i teraz sie ucze na moich.
Ogranicz jej pewne rzeczy,a zobaczysz ze bedzie ok.
Ogranicz jej pewne rzeczy,a zobaczysz ze bedzie ok.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
fiore z tym ze ona tv nie oglada codziennie a jesli juz oglada to 5 min i juz traci zainteresowanie z muzyka to samo... a centrum handlowe to tak raz na mies w nim jest.. wiec sama nie wiem
skonczylam drugi tom!!!! Trzeci bedzie w PL w styczniu, mowicie? ;-) W DE tlumaczenie wyszlo juz w pazdzierniku 2012 Wolalabym juz doczytac po polsku, jak juz tak zaczelam. Zobaczymy, czy wytrzymam Od jutra mam nadzieje byc na biezaco z bb Sfilmowania Greya sobie nie wyobrazam - tak, aby nie otarlo sie to o kicz a brany pod uwage aktor wg mnie nie ma w sobie nic dominujaco-seksownego Mozecie same ocenic:
Ryan Gosling – Wikipedia
Ryan Gosling – Wikipedia
rzucilam tylko przelotnie wzrokiem na ostatnia strone i mysle, pieszczoszka, ze fiore ma racje. Dzieci w idealnym wariancie nie powinny ogladac TV do ok. 3 urodzin a potem okolo kwadransa dziennie (jak wczesniej dobranocki), stopniowo wydluzajac - ok. pol godziyn w wieku 6 lat, po jakims czasie max. godzina. My bedac w gosciach zawsze prosimy o wylaczenie telewizora przy Oliverze - on jest juz i tak totalnie zafascynowany nowym miejscem i ludzmi, przy telewizorze by chyba wpadl w jakas ekstaze. W CH byl jak dotad tylko dwa razy. Ogolnie stosujemy zasade "dwoch godzin" - aby w nowym miejscu czy wsrod nowych ludzi (nie liczac lona natury, tu nie ma limitow ale to dlatego, ze natura koi a nie pobudza ;-)) nie byl na raz dluzej niz dwie godziny (o ile nie spi) - inaczej jest tak pobudzony, ze przez 2-3 dni nam zle spi a potem odsypia to wszystko przez nastepne 2-3 dni, wiec w sumie juz po jednym "ekscesie" jest caly tydzien postawiony na glowie. A te dwie godziny ogarnia z radoscia i zainteresowaniem :-)
fiore
Fanka BB :)
Kugela,czlowiek na bledach sie uczy,stad moje "wiedzenie".V jest do tv przyzwyczajona,ale teraz ma okreslone programy w okreslonych godzinach i jest ok.Jest aktulanie po 15min x 4dziennie,ewentualnie 1dvd z nami,ale z przerwa,ale ona z tych co mozesz przed tv caly dzien zostawic i potem nie robi problemow,ale efekty mojego niedopatrzenia odzalowuje,wiec stad to moje "madrzenie sie".
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Jak sie obudzi to przebieram ją,pozniej karmie.Jak jest nakarmiona to chwile leży i odpoczywa.Pozniej rozkładam jej na ziemi zabawki i kłade się z nia i sie bawimy.Pozniej daje ja do chodzika i np myje nauczynia,wieszam pranie.
Pozniej jest jakas przekąska i oglada chwile tv /albo puszczam jej ulub.piosenki.
Chodze z nia tez po pokoju i oglada wszystko co ja tam interesuje
No w sumie nic jakos nadzwyczajnego..
wiadomo ... o 19:00 kąpanie po kąpaniu mleko
a co do tego tv to tak jak mówie popatrzy chwile i juz nie interesuje ją.
Pozniej jest jakas przekąska i oglada chwile tv /albo puszczam jej ulub.piosenki.
Chodze z nia tez po pokoju i oglada wszystko co ja tam interesuje
No w sumie nic jakos nadzwyczajnego..
wiadomo ... o 19:00 kąpanie po kąpaniu mleko
a co do tego tv to tak jak mówie popatrzy chwile i juz nie interesuje ją.
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Hej hej,
dzisiaj moje dziecko zafundowało nam koszmarek w nocy - zrobił sobie przerwę w spaniu od 3 do po 5... Zjadł butle, po czym go przegoniło - nie woda, ale kupa była naprawdę luźna :-( Dopiero co jelitówka mu się skończyła, a tu kolejne atrakcje... Z tym, że udało mi się dzisiaj podpatrzeć jak się śmiał - w miejscu prawej, górnej jedynki przebija się powoli biel - więc może stąd te kupy? Daję mu nadal Lakcid i czekam co dalej. Zanetaa o ile dobrze pamiętam, Ty chyba pisałaś, że Barti źle znosił ząbkowanie? Łącznie z biegunkami? Trzymałaś mu wtedy jakąś dietkę, czy dawałaś jeść normalnie? A jak Hania to przechodzi? Czlowiek przy pierwszym dziecku jest taki głupi, że masakra...
Co do tv - u mnie zwykle w ciągu dnia gra radio, tv dopiero wieczorem/późnym wieczorem... Ale "Gumisie" Krzysiek ogląda ;-) I powiem szczerze - nie widzę zmian w spaniu, jeśli oglądał czy nie tv - jak ma nie spać, to i tak nie będzie, choćbym cały dzień z nim w ciszy przesiedziała... Czasami jak nam spać nie chce to wręcz wciąga sobie jakąś króciutką kreskówkę i po niej dobodźcowany pada - ale to moje zdanie i jak wiadomo - każde dziecko jest inne, inaczej reaguje itp. ;-) Wiadomo, ze nie ogląda z nami filmów, czy bajek codziennie, ale jak chcę coś obejrzec ja, to sobie włączam - on i tak zajęty jest zabawkami na macie.
Ponadto u nas zaczęło się wymuszanie - jak się Krzysiowi coś nie podoba to krzyczy... Udaje płacz, siupie tyłkiem - no w szoku jestem! Oczywiście mu nie ustępuje i poudaje przez chwilę płacz po czym odpuszcza... Zdziwiona jestem, że takie małe dziecko a już usiluje szantażem nas brać - muszę go temperować bo co będzie potem?
dzisiaj moje dziecko zafundowało nam koszmarek w nocy - zrobił sobie przerwę w spaniu od 3 do po 5... Zjadł butle, po czym go przegoniło - nie woda, ale kupa była naprawdę luźna :-( Dopiero co jelitówka mu się skończyła, a tu kolejne atrakcje... Z tym, że udało mi się dzisiaj podpatrzeć jak się śmiał - w miejscu prawej, górnej jedynki przebija się powoli biel - więc może stąd te kupy? Daję mu nadal Lakcid i czekam co dalej. Zanetaa o ile dobrze pamiętam, Ty chyba pisałaś, że Barti źle znosił ząbkowanie? Łącznie z biegunkami? Trzymałaś mu wtedy jakąś dietkę, czy dawałaś jeść normalnie? A jak Hania to przechodzi? Czlowiek przy pierwszym dziecku jest taki głupi, że masakra...
Co do tv - u mnie zwykle w ciągu dnia gra radio, tv dopiero wieczorem/późnym wieczorem... Ale "Gumisie" Krzysiek ogląda ;-) I powiem szczerze - nie widzę zmian w spaniu, jeśli oglądał czy nie tv - jak ma nie spać, to i tak nie będzie, choćbym cały dzień z nim w ciszy przesiedziała... Czasami jak nam spać nie chce to wręcz wciąga sobie jakąś króciutką kreskówkę i po niej dobodźcowany pada - ale to moje zdanie i jak wiadomo - każde dziecko jest inne, inaczej reaguje itp. ;-) Wiadomo, ze nie ogląda z nami filmów, czy bajek codziennie, ale jak chcę coś obejrzec ja, to sobie włączam - on i tak zajęty jest zabawkami na macie.
Ponadto u nas zaczęło się wymuszanie - jak się Krzysiowi coś nie podoba to krzyczy... Udaje płacz, siupie tyłkiem - no w szoku jestem! Oczywiście mu nie ustępuje i poudaje przez chwilę płacz po czym odpuszcza... Zdziwiona jestem, że takie małe dziecko a już usiluje szantażem nas brać - muszę go temperować bo co będzie potem?
Podziel się: