reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hejo :)

I teraz proszę skrót tego co się tu dziś działo jak mnie nie było...

Gabrychu dziś spokojniusi bardzo... Dał mi posprzątać, przespał się ze mną na łóżku 50 min :O jestem w szoku bo to ilość minut jakie przesypia zazwyczaj w ciągu dnia na raty... Na obiadek zjadł dziś dynię z jabłkiem pogniecione widelcem... tak zamiatał że nie nadążałam nabierać łyżką...
Zaraz będziemy szykować sie do spania.

Anik. menczyzna twój wymiata.... mi się podoba ale Gabrycho jakoś nie bardzo o_O jemu się chyba tylko te Chryzantemy złociste podobają... Nic, to teraz będzie miał szkolenie z cyklu muzyka operowa na siłę... jeszcze mu zmienię upodobania.

Buziam :******

reklama
Flaurka - może się doczekam, że mi odpiszesz :p w jakiejś sieciówce kupiłaś tę matę? :D Bo też chcę dla Krzycha, a nie spotkałam takich w rozsądnej cenie :)

W Auchan kupiłam - i to produkt Auchan - nie wiem czy to zdrowe i lekkostrawne, ale z pewnościa lepsze niż 20letnie panele u babci:)

Czesc dziewczyny!!

Flaurka powodzenia w pracy , mysle ze nie wisialas na telefonie dowiadujac sie jak sie ma Hubercik.

Wstyd sie przyznac, ale o 11 dostalam sms od Leszka, że mały spi i dopiero o nim pomyslalam - matko jaki ja dzis mialam dzień - scieżka zdrowia. Od rana na wysokich obrotach, bo przejmowalam urząd, a takie przekazanie to cos jakby inwentaryzacja wszystkiego w 1 dzien - i fizycznie sie nabiegałam po calym budynku w szpilkach - nowych!!, i w papierach nagłowilam. Wyszlam z pracy o 16 i od razu do domu pojechalam. W domu mały juz był - a w jakim humorze? Normalnie dziecko roku - smiał się, kwiczał, spiewal, fikolki wywijal na macie - super! U babci spal 3h, byli na spacerze, zjadl obiadek, a po ubrankach sadząc jadl buzią, brzuszkiem i lewa stopką:)

Babcia pelna entuzjazmu, mały dzieki temu, ze wstal dziś o 6.30 padl byl o 19.30 - pierwszy raz zasnąl mi przy butelce...

A ja po powrocie z pracy o 16.30:

Bawilam sie z młodym
Zrobilam szybki obiad: warzywa na patelnie z jajkiem
Pozmywałam zaleglości i dzisiejsze
Ugotowałam młodemu zupe na jutro
Ugotowalam dla nas zupe na jutro - pomidorowa z makaronem
Powycieralam kurze w domu
Wstawilam i powiesilam pranie
Zrobilam porządki w swojej torebce, nieuzywanej od pol roku, bo latalam z torba od wozka
Podlalam wszystkie swoje kwiatki (sztuk dwie)
Uspilam młodego
...

Leszek:

Bawił sie z mlodym
Poodkurzał
Wykapal młodego
Pogral w Warcraft III
...

Ja wygralam dzisiejsze zawody:)

Teraz siedze z Lechem w ręku i Leszkiem obok, pelna patologia:), i nie chce mi sie juz nic:)) Jutro po pracy zakupy, ale juz bez gotowania obiadu - chyba sie wynudze;P Bolą mnie nawet podeszwy stóp, bo w nowych butach tak biegalam dzis;)))

I tak, jeśli zycie każdej pracującej matki tak ma wygladać przez kilka lat, to idzie dostać ... no i tu musialabym użyc jakiegoś slowa powszechnie uznanego za niecenzuralne, co jest niezgodne z przyjetymi tu zasadami, więc na tym posta zakonczę;)

W Auchan kupiłam - i to produkt Auchan - nie wiem czy to zdrowe i lekkostrawne, ale z pewnościa lepsze niż 20letnie panele u babci:)

No tu sie nie zgodze, bo z paneli przez 20 lat to i owo wywietrzalo a z pianki nie (o ile cos w niej trefnego jest) :-p

Pierwsze koty za ploty :tak: Fajnie, ze znalazlas jeszcze dzis pare minut na bb :-) Twoj dziec faktycznie latwy w obsludze, moj by odstawil w tym czasie kilka cyrkow :eek:

wlatuje na chwilke ale ze moje dziecie jeszcze nie spi wiec nie bede siedziec Z NIA PRZY KOMPIE. MOZE Puzniej uda mi sie zagladnac

sorry za styl i capsa ale to marysia

Witam,ale naskrobałyście. Nie doczytam teraz, melduję tylko,że u nas wszystko ok. jutro jak córcia w przedszkolu będzie to może synek da usiąść,poczytać i coś skrobnąć a tymczasem spokojnej nocki życzę.

reklama
Pieszczoszka - chętnie skorzystam z Twojej pomocy przy suwaczku :-) Moja mała też tak wypycha języczek (końcówkę wkłada pomiędzy dziąsło i wargę dolną - nie wiem czy wystarczająco obrazowo to opisałam :-)). Na górnych dziąsłach są takie dwie buły, ale jeszcze daleko im do krawędzi.
Wikasik, jestem nowa, więc może jeszcze nie będę się wypowiadała :-)
Anik -super ten Twój mąż :-) Mój potrafi grać na wiolonczeli (tzn. kiedyś grał) a ja jeszcze nigdy go nie słyszałam:szok::eek: Znamy się już ponad 7 lat...
Aga, moja mała miała też taki okres, że strasznie krzyczała i piszczała, ale to były okrzyki radości więc słodkie i nie denerwujące
Flaurka, mamy zawsze wygrywają te zawody :eek: akurat w tej dziedzinie nie chciałabym być na pierwszym miejscu ;-) ale co zrobić:-) I stety/niestety tak już chyba będą nasze (mam pracujących) dni wyglądać :-D

U nas trochę marudny dzień - (podobnie jak wczorajsze popołudnie). Coś tej mojej królewnie nie pasuje:eek:
Poza tym dzień jak co dzień, nic szczególnego:-).
teraz uciekam już spać. Miłej nocki.

Do góry