reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Azula- ale meble na prawdę stylowe. Ja takie lubię i żałuję, że nie mam skąd wziąć takich. Niby u mojej babci stoją piękne meble dębowe ale jak znam życie to dostanie je kuzynka. Za to po babci męża czeka na mnie maszyna do szycia Singer :-D

reklama
Kupilam test ciążowy:)) Ale chyba nie robie, bo wlasnie zauwazyłam sluz podbarwiony krwią:) Ja bralam Cerazette, i oprocz miernego libido i zerowej wilgotnościto wlasnie brak okresu był przyczyna, że to dranstwo porzucilam - nie mialam okresu tak dlugo, ze podswiadomie zaczynalam schizowac, że mi fasolka sie w brzuchu pojawila;)

Schizuje dodatkowo, bo powrot do pracy mi sie zbliża i kolejna ciąża bylaby baaardzo niekorzystna, tak w ogóle, ale zwlaszcza teraz. 15 listopada mam iśc zalozyc spirale - moze troche sie oddenerwuje w tym temacie.

Co do butkow - frotkowe skarpetki rules:) No i mam takie kapcie z Daichmanna na gumce - też frotkowe - zakladam na skarpetki i ma cieple nozki. A kombinezony na zime mam dwa - w obu warunkiem wyboru byly stópki - bez nie chcialam.

Moje dziecko postanowiło podrapac mnie po twarzy, mam cudna szrame pod okiem - a jak on sie przy tym smiał:)) W ogóle coraz cześciej smieje sie sam z siebie, nie rozśmieszany przez nas - słodkie:)

No i o Bebilonie pepti, było niedawno pytanie, czy mam ze zniżka - no to mam. Dostałam dziś recepte na 5 puszek - dwie 1-ki i 3 2-ki już i wszystko ze zniżka. Spytalam czy nie trzeba nic z alergologiem robić, to pediatra powiedziała, że ona stwierdzila, ze maly ma alergie i wystawia recepty ze znizka i mam sie nie przejmowac, bo jak juz to ona pojdzie siedziec;)

Hej dziewczyny :)
Mój tez to mały nerwusek ;-)
On tak jak twój Anik wtedy robi mostek albo pręzy sie caly az sie robi sztywny :-Di burczy przy tym okropnie ...a ja sie zawsze z niego smieje ....no taka ze mnie matka :rofl2: ( no to tak śmiesznie wyglada jak sie cały pręzy bo cos nie po jego mysli jest:-) ) albo poprostu wpada w płacz ;-) np . jak mu sie zabierze łyżeczke która go karmie zawsze (tak mu sie podoba) aaaa i jeszcze jak go biore na ręce i sie nerwuje na coś to chce zjesc moja brodę albo nos a ja jestem tym sposobem cała ośliniona:-D + łapanie za włosy ...urwis mały :-D

Ja kupilam butki o takie : Product Detail | H&M PL bo ma jedna kurtke na zime i tez chce zeby ja wynosil wiec do spodni sie przydadza a tak na teraz to mam zwykłe paputki jak nie zakładam kombinezonu zeby byla jakas dodatkowa warstwa na stópki ;-)

Czekam za koleżanka która ma wpaśc z 8 m córka więc bedzie w domku niebawem gwarno;-) a ja sobie przynajmniej poplotkuje ;-)

Tym co chca to zycze dodatniego testu ciążowego a tym co nie ujemnego wyniku :-):-):-)

Natalka - no to nasze dzieciaczki robią dokładnie tak samo ja też z tego się śmieje, bo to tak nieporadnie wygląda :-D co najmniej jakby chciał wstać i iść mówić mi "całuj się jak taka jesteś" :-D i też burczymucha z niego :-D

Już się cieszyłam, że skończył ulewać - od wczoraj się zaczęło :rofl2::rofl2: może brzuszek musi się do nowego mleka przyzwyczaić.

zanetaa - nic straconego:) Pracujemy nad tym caly czas;)

I mam newsa, na ktorego czekalam kilka tygodni.

Nie wracam do swojej pracy. Dostalam duuuzy awans;)) Wiąże sie on z szybszym powrotem do pracy - czekam jeszcze na info od kiedy. No i oczywiscie z lepszą pensja - zauwazalnie większą;) I warunki pracy lepsze - codziennie od 8 do 16, weekendy wolne. Ciesze się i nie ciesze. Z drugiej strony i tak mialam wracać, tylko miesiąc później. Za miesiąc więc problem powrotu szybszego przestanie istniec, a ja bede miała lepszą pracę i zarobki - teraz możemy sobie pozwolic na pełnoetetowa opiekunkę.

Kurcze - lubiłam swoja pracę, a teraz tym bardziej mam motywacje by wrocic do pracy:) No i ten awans, ktory spotyka mnie w takim momencie - nie ja o niego zabigalam a sami mnie chca awansowac, wiedząc, że mam male dziecko:))

Upije sie dzis Karmi chyba:)

A ja tez takie meble po dziadkach azula :tak: od babci dostalam maszyne do szycia singer, ktora ma po swojej mamie a ta po jakiejs niemce ktora musiala uciekac- a babcia chciala ja oddac komus albo spalic po zawalala jej miejsce:szok::szok: teraz stoi sobie u mnie w sypialni i cieszy moje oko a na nim zdjecia mojej prababci i babci- wlascicielek tego cacka- dostalam tez stara posrebzana hohle do zupy.

Azula ja tez cie podziwiam ze jeszcze sie zdecydowaliscie na dziecko :tak: i na pewno jest duzo plusow poznego macierzynstwa- widzisz jakies porownujac siebie jako mloda mame i 20 lat pozniej?

Dziewczyny mojemu paniczowi na czubek pitolka jakby na moje oko spuchl i jest czerwony- we wtorek bede u mojej lekarki- myslicie ze powinnam isc wczesniej czy to raczej nic takiego? Jak dotyka to go nie boli.

Flaurka super- gratulacje!!! co to za roznica miesiac wczesniej ;-) wzniose toast swoim karmi dzisiaj wieczorem za twoje osiagniecie :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry