reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

my juz po lekarzu i po spacerku. na spacerku troche Was podczytalam ale nie dalam rady odpisac bo mi rece zmarzly :) odpisze to co pamietam :)

Flaurka, zanetaa, ja juz jeden test ciazowy mam za soba, zrobilam w tym tygodniu :) na szczescie negatywny. nie byloby zle zdyby byl pozytywny ale wolalabym jeszcze poczekac z pol roku :) trzeba uwazac :)

jesli chodzi o drzemki, to u nas z 3 zrobily sie ostatnio 2 i trwaja ok. 1h15m, mam nadzieje ze wydluza sie do 2 godzin tak jak bylo wczesniej. moj maluszek juz bez problemu wytrzymuje 3 godziny bez spania co wczesniej to bylo nie do pomyslenia. ostatnia drzemke mamy od dwoch dni miedzy 15 a 16.

andav, u nas ostatnio byly ciezkie dni i ja tez mialam niezle nerwy jak mi maly nie chcial spac w dzien. raz mi sie zdarzylo zostawic go placzacego w lozeczku, wyszlam do drugiego pokoju, wlaczylam glosno muzyke, wzielam 10 oddechow i wrocilam do niego. od razu zrobilo mi sie lepiej i go przepraszalam ale musialam tak... i zdarzylo mi sie tez krzyknac, strasznie mi z tym bylo zle ale juz bylam naprawde wycienczona.

buciki zimowe tez mam zamiar kupic, ale jeszcze nie wiem jakie, musze cos na allegro wypatrzec. nasza stopa ma 12cm i strasznie dlugi duzy palec :)

reklama
My po żłobku i jest coraz lepiej- Panie ją chwalą. Od poniedziałku będzie miała wydłużony czas pobytu i będzie dostawała obiadek.

Co do butków to ponieważ na razie Ula nosi jesienny kombinezonik dwuczęściowy bez stópek to kupiłam jej takie butki:
RiSocks | Produkty - Producent skarpet

U nas się sprawdzają i nie spadają. Zapinane są z boku na rzep. Zimowy kombinezon ma ze stópkami więc nam problem odpadnie.

Flaurka, Żaneta ja mam za sobą trzy:) A 9 jeszcze czeka w szufladzie:)

Ogólnie to po porodzie miałam dwie @, a teraz czekam na trzecią. Dzisiaj jest 51 dc:) Myślę, że zanim organizm róci do normy to musi trochę czasu minąć... Ja się już od miesiąca czuję okresowo (.)(.) pobolewają, podbrzusze też, a @ nie ma... Test też negatywny. I teraz na to wychodzi, że mam cykle dwumiesiączne

A co do spania to mój od porannej pobudzki czyli 8:30 ma właśnie drugą drzemkę:)

Ostatnia edycja:
ło jak fajnie,że biorę te cerazete Nie mam@ i o ciążę się nie lękam co prawda libido takie sobie raczej w skali od1-10 oceniam na 3-4 ale przynajnmiej testy ciążowe są nieruszane:-)My przy naszych dochodach i wieku to już więcej dzieci mieć nie powinniśmy :tak:ani pieniędzy ani sił byśmy nie mieli.Ja teraz każda złotówkę oglądam ,a tu zima idzie i wongel trza będzie dokupić bo tylko tona jest w piwnicy:-(

Azula ja jedynaka nie chce mieć, a tak naprawdę to zawsze jest jakieś ale przy dziecku:) Teraz by było za razem i ekonomicznie, bo rzeczy mam:) Tylko wymiana wózka by mnie czekała- znaczy mój bym sprzedała i kupiła podwójny:)

Paulinka ale Ty nie masz 45 lat i wnuka i reumatyzmu itpitd.Ja też synów miałam od razu Adam urodził się w maju ,a w styczniu zaszłam w ciążę.No to róbta rodzeństwo Mikusiowi.W sumie ciężko tylko przez pierwsze 1,5 roku potem już fajnie dzieci się razem bawią.I ja piszę tylko o sobie i swoich warunkach na posiadanie lub nie posiadanie kolejnego dziecka:tak:

Witajcie,

azula - nie byłam z nim u neurologa, pediatra go oglądała i nie zaobserwowała nic niepokojącego. Poza tym on nie ma typowych objawów wzmożonego napięcia mięśniowego, jest rozluźniony, nie zaciska rączek w piąstki, nie przekrzywia na daną stronę, nie jest sztywny... o obniżonym napięciu nawet nie ma co mówić. On wyma****e tymi łapeczkami głównie przy zasypianiu - obstawiam więc, że chyba musi z tego po prostu wyrosnąć. Spytam o to na kolejnej wizycie...

Co do nerwów - ha ha witam w klubie. Potrafi krzyczeć, robi takie "brrrr!" i często przy tym strzela mostek - opiera się na głowie i stopach... Oczywiście okłada mnie - zdarza się, ale czasami i przy normalnej zabawie - mam wrażenie, że chciałby pogłaskać, ale jeszcze tego nie potrafi :)

Czasami jak noszę go na rękach i zdarzy się, że mu się zachwieje pion przytrzymuje się moich... włosów. To z takich mniej miłych atrakcji :)

Co do bucików zimowych, kupiłam mu w H&M takie białe, na wierzchu całe w korzuszku, w środku polar H&M Nowe BUCIKI do Wózka Rozm. 18/19 ~ FUTERKO (2755219607) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - o, takie :)

Właśnie - jak to jest z robieniem mostka? Kalendarz rozwoju podaje, że 5 miesięczne niemowlęta potrafią zrobić mostek i to jest ok - norma, a na stronach internetowych (głównie matki...) straszą problemami z napięciem o_O

Ostatnia edycja:
reklama
Paulinko czy ja taka zaradna:blink: raczej nie bardzo po prostu po tylu latach mam meble jakie mam sprzet AGD i kupię nowe jak się zniszczy mi już nie zależy na super modnym wystroju wnętrz mam meble po dziadkach O coś w takim stylu.M poodnawiał i mamy jak mamy 100_0848.jpg.Ubranka zabawki używane lub nowe kupione okazyjnie.Nawet przed ciążą kurs zrobiłam na opiekunkę ale zaszłam w ciążę .No ale teraz małą chcę odchować chętnie bym się czyimś dzieciakiem w wieku Amisi zajeła za parę groszy:tak:

Do góry