reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

paulinka - moj tez bezzebny ale teraz przyuwazylam te kwadraciki na dziaslach i nie wiem, czy one zawsze tam byly czy to zapowiedz zebiszczow :confused: Zawsze mialam marna pamiec wzrokowa :sorry2:

reklama
ja też się zawsze zastanawiałam, co znaczy rozpulchnione dziąsła.. i kiedy są a kiedy nie są...
u nas to samo, od 3 miesięcy ręce w buzi oraz wszystko, co się nawinie, ślinotok...

podobno jak szybko wychodza zęby to jest uwarunkowane po rodzicach, jeśli my mieliśmy stosunkowo późno, to nie ma co się spodziewać, że dziecko dostanie dużo szybciej (chociaż jak wiadomo reguły nie ma);
teściowa mówiła, że małżon miał pół roku mniej więcej, ale ona często się myli w zeznaniach, więc.. :rofl2:
poza tym jej dzieci nigdy nie płakały, same zasypiały w łóżeczkach i były grzeczne
(na co teściu powiedział, że chyba nie pamięta jak je ciągle na rękach nosili, bo wyły)
no ale to tylko teściowa :no:

do Lekarza jednak idziemy na 15:00 bo Seba musi cos załatwic...
Mam pytanie:
Jak golicie nogi (maszynką) to schodzą wam wszystkie włoski idealnie?
bo ja zauwazylam ze zostaje mi pare pojedynczych takich jak b wrosnietych w skóre i nie odstają..

pieszczoszka twoje pytania mnie czasem rozwalaja:-D:-D:-D:-D:-D mi tez nie gola sie wszystkie wloski idealnie i nawet nie musza byc wrosniete;-)

brrrrrr okropne te zdjecie kugela- to tak wyglada ja zabki wychodza?? no moj tez laduje wszystko do buzi ale juz od dawna- slini sie jakby mniej, czasem zielona kupa pujdzie- ale chyba na zabka narazie nie mam co liczyc, bo wyobrazam sobie bardziej dramatycznie zabkowanie;-)

ja ocipieje od tego marudzenia - jak rozpoznac zabkujace dziasla? Czy to wyglada tak - takie "kwadraciki" na dziaslach (zdjecie wyszukane w sieci)?

http://www.filura.de/images/baby zahnen 5.jpg

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow &&&
My juz z zębem dlatego mogę się wypowiedzieć, u nas dziąsła były trochę rozpulchnione, ale to co wkleiłaś to jakaś masakra jest :szok::szok: Na dziąsłach były takie kreseczki jakby fioletowe, bardzo delikatne.
Stary babciny sposób mówi, weź łyżeczkę i postukaj, jak sa zęby to usłyszysz, ja nie stosowałam ale i moja teściowa stomatolog i lekarka polecały ten sposób.

poczytałam kilka rozdziałów książki i oczywiście męczy mnie napięcie powstałe w skutek scen erotycznych, muszę uwieść męża.. zastanawiam się tylko czy zasłużył na takie wykorzystywanie..
a co czytasz? ja bardzo lubię książki erotyczne,obecnie czytam "50 twarzy Greya" i mam dokładnie to samo,przeczytam kilka rozdziałów,nakręcę się i też potem zaciągam TŻta do łóżka ;-)

reklama
mnie nie tyle chodzi o to, czy zeby juz wyszly (bo tego to chyba nie przeocze ;-)) ale czy ida - zeby odroznic marudzenie zwykle (z nudow) od skokowego i od zebowego. Na pierwsze szukam mu zajecia, przy drugim wiem, ze musze zagryzc zeby i dac na przeczekanie serwujac multum czulosci a przy tym trzecim bym myslala jak mu ulzyc - np. gryzaczkiem z zamrazarki.

Jaka "masakra" stokrotka - tak to u nas wlasnie wyglada :-p- na dole 2 takie "kwadraciki" i na gorze przynajmniej jeden (odkad zaczelam sie interesowac paszcza wredziolek przestal wspolpracowac i pokazywac:-D wiec sie nie doliczylam :sorry2:)

Do góry