reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

bea28 ja tez czesto pol dnia siedzialam i spieralam slady marchewkowe a tutaj dziewczyny polecaly takie mydelko odplamiajace. Kupilam je zaplacilam 5zl i powiem ci ze to byl strzal w dziesiątke bo rzeczywiscie sie sprawsza i ladnie spiera. Namydle ciuch zostawie na kilka minut i pozniej bez problemu schodza plamy :-D:-D kup sobie ułatwia zycie heheh

Pieszczoszka a ni emozesz isc do dentysty na NFZ? ja tak chodze tzn jezdze do Poznania i jestem zadowolona. Zawsze mam dobrze zrobiony zab i plomby mi sie trzymaja. W swoim zyciu jeszcze nie bylam prywatnie u stomatologa :)

Ostatnia edycja:
reklama
Pieszczoszka a nie możesz iść na NFZ? Ja w zeszłym roku tak usuwałam ósemkę właśnie. Zresztą muszę się zebrać i umówić na kolejną.

ooo a jak nazywa sie to mydelko?? watpie czy u nas je dostane ale "przyszly-niedoszly szwagier" przyjezdza w nastep srode wiec poprosze moja "przyszla-niedoszla tesciowa" zeby mi kupila:)

Bo stomatolog ci tego nie zrobi- musi być chirurg ale szczękowy. Ale na NFZ to zrobisz. Ja robiłam u chirurga szczękowego z cięciem dziąsła i szyciem.

dzwoniłam wlasnie do dentysty jakiegos zapytać czy orientuje sie czy zrobie ósemki na nfz.Stwierdził,że nie wie czy u nas jest w Bielsku jeszcze jakiś chirurg co na nfz robi.. ale powiedział ,że mam zadzwonić do narodowego funduszu zdrowia i zapytać .. ale mają do 16:00 wiec dzis sie nie dowiem .Jutro bede dzwonić.A powiedzcie mi boli to podczas zabiegu>>>???

Pieszczoszka sprawdź sobie w necie tego chirurga szczękowego na nfz. Co do bólu to zabieg jest w znieczuleniu miejscowym robiony. Po zabiegu bywa różnie jak znieczulenie zejdzie. U mnie np. było ok, nawet specjalnie nie spuchłam i przeciwbólowego nic nie brałam. A no i z jedzeniem problem- najlepsze są lody.

reklama
Pieszczoszka na 100% bedziesz miec na znieczuleniu wiec nie masz sie co martwic, pewnie po zabiegu bez przeciw bolówek sie nie obejdzie...ale dasz rade.
JEsli nie ma w Bielsku to spróbuj zadzwonic do jakiegos miasta sasiadujacego z twoim bo nawet bedzie ci sie oplacało dojechac bo za paliwo mniej zaplacisz niz za zabieg prywatnie.
Moim zdaniem najlepiej isc za wczasu bo wtedy tak nie boli jak sie odpusci to jest gorzej. Ja staram sie 2-3razy w roku kontrolowac i na bierzaco robic zeby nie zaniedbac tak jak moj maz od zeszłego roku miał chyba z 10zebow do zrobienia.

Do góry