reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej - ja znowu aktywny dzień poza domem.

Własnie znajomi poszli, młody bardzo nieuprzejmie zasnał mi na kolanach około 20 - niech spi, wykąpiemy go rano.

W piatek rano jedziemy do Katowic na ślub mojego brata, a ja jutro rano do kosmetyczki - henna i pazury, potem fryzjer - podcięcie tylko końców i solarium - bo za gorąco na rajstopy, a nogi mam blade jak córka młynarza - pierwszy taki rok bez opalania od chyba 30 lat mi sie trafił:) Juz opracowałam sobie jutrzejszy dzień, a więc na google maps obadałam najlepsze trasy, by autem te 3 miejsca obskoczyć w miarę szybko, parkingi sobie wymyśliłam, wyparzyłam butelkę by jutro ściągnąć do niej mleko, żeby Leszek nie został całkiem bezbronny z młodym i powiem Wam szczerze, że już mi sie nie chce tej całej kosmetyczki, fryzjera i reszty... Za dużo przygotowań, a jeszcze jutro dojenie mnie czeka:))) No i przed cała akcja muszę machnąć pedicura, wydepilować się, poprasować, posprzatać - by pazurów umalowanych fachowo nie zrujnować - no nie chce mi się, wolałabym z dzieciem posiedzieć...

Jupi! Normalna noc, czyli 2 karmienia co 3.5 godz :) na szczescie, bo po wczorajszych przezyciach mialam dziwne sny i jestem i tak srednio wyspana.

Kugela, She i wszystkie obawiajace sie nocy &&&&&
Pieszczoszka &&&&&

My mamy termometr brauna douszny. U nas niewiele uzywany, ale kolezanka ma starszy model juz 7 lat i wciaz sprawny i dokladny.

Z elektronicznymi nie mam najlepszego doswiadczenia, moze do tej pory za tanie kypowalam ;) a rteciowych tu nie ma, choc jeszcze kiedy na poczayku, jak przyjechalismy do AU to byly dostepne.

Dusia :) no u nas miał remont zacząć się w marcu i skończyć w kwietniu a było tak że zaczęliśmy w listopadzie i skończył się tydzień temu :eek::no: tnic dodać nic ująć normalnie...

Teraz mi sie dostał OPR od Ciacha że wcieram kurze. Coś w stylu po co sprzątać przecież i tak jest brudno. Tylko że dziad mało wyczaja jeszcze że jak ktoś ma astmę to powinno byś w domu dość czysto... eh... jeszcze z tym go nie szkoliłam :/

Maludek nam zasnął w wózku bo wracaliśmy po 20.00 do domu od prababci eS'a. Teraz padł pomysł żeby zebrać wszystkie wnuczęta i pstryknąć fotkę z prababcią :) Dla Gabrysia to pra pra babcia więc fajna pamiątka. Rzadko ma się taką okazję.

Heh... ide dalej ogarniać tą niekończącą się opowieść.

Witam z rana wreszcie wyspana. Tylko 2 karmienia w nocy i Ula spała u siebie w łóżeczku a nie na mnie tudzież przy cycu. Zobaczymy czy to powrót do normalności czy jednorazowy wybryk ;-)

Pogoda się jakaś taka mniej fajna zrobiła ale póki nie pada to będę się starała maksymalnie dużo czasu na powietrzu spędzać. Tym bardziej, że obiad ugotowany więc mam trochę spokoju. Tylko pokój ogarnąć, pranie poskładać i tyle działalności na dziś.

A no i dowiedziałam się, że moje dziecko to zło wcielone :-D Tak stwierdziła ciotka mojego męża, zdewociała stara panna która opiekuje się jego babcią. A dlaczego? Bo Uli prababcia zamiast patrzeć w święte obrazki to się w Uli zdjęcia patrzy :-D

I tym miłym akcentem życzę spokojnego dzionka.

witajcie z rana!
Ciezka nocka za mna Ola budziła sie chyba ze 3 razy do tego plakała przez sen, obudziła mnie o 5 pozniej zasneła na ok godzinke i dopiero przed chwila zasnela. Cos czuje ze bedzie dzis marudka i da mamie popalic. Zobaczymy.
Miłego dnia majoweczki
&&&&& dla potrzebujacych i szpitalnych dzieciaczkow

Witajcie
Musze Was doczytac,moze pozniej dam rade
Wczoraj wieczorem wrocilam od kolezanki ,chorubsko mnie dopadlo,katar,gardlo,kaszel wszystko naraz do tego zatoki:-(Dobrze,ze Emma przespala cala noc,mam nadzieje,ze odemnie sie nie zarazi.

&&&&&& Za potrzebujace i dzieciaczki

reklama
kugela - od pewnego czasu marzy mi się chusta, ale nie ma szans, może na święta... pierwszeństwo mają ubrania dla dzieciaków:)

też mam marudę, choć wczoraj było znośniej. Hanutka nauczyła się piszczeć i daje mi po uszach co po chwila:-)
kupiłam jej przedwczoraj rybkę - gryzaka, gumowego takiego cienkiego i poświęca mu się mała całym sercem;) - gryzie go, cycka, przytula do policzka, śpi z nim, kąpie się i w ogóle go nie wypuszcza z ręki, a jak jej się już zdarzy to wrzeeeszczyyy.

Do góry