reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hej dziewczyny ja tylko na chwileczkę bo padam młoda grzeczna ale mamusia padnięta dziecko poszło spać o 20 a mamusia o 3 w nocy bo nad ksiązkami siedziała i dalej nic nie umie o 5 mleczko i pospałyśmy do 8:30 dziś dodatkowo cięzki dzień bo mój w pracy do 20 wiec siedzimy z młoda same i odrana latałyśmy po urzedach ahh. dziś powtórka z rozrywki czyli przed 2 się chyba nie położe ale na szczęscie mój jest jutro w domu bo na nocke idzie to się zapowiedział że młodą przypilnuje :-)

dla wszystkkich chorych dzieciaczków &&&&&&&&& mam skokujących &&&&&&&& i wytrwałości

miłego popołudnia dziewczyny

reklama
Ale polecialyscie z tymi panienkami! Wigor nawet nie wie, jak to sie robi ;) wykastrowany we wczesnym dziecinstwie, a i potencjalnych kandydatek brak, bo tu psy sie nie szwedaja,no iwiekszosc jest wysterylizowana niezalwznieod plci. Najprawdopodobniej skorzystal z okaji i poszedl na spacer polaczony zposzukiwaniem panci. Na ta druga opcjenastaje maz, ktory widzi, jak pies zachowuje sie, gdy pojade np. do sklepu. Nieinteresuja go przysmaki, zabawa, tylko czekapod drzwiami az wroce.
Mleku na szczescie stres nie zaszkodzil, maly ssaczek ma co jesc :)

Poki co pierwsze nocne karmienie po trzech godz, ciekawe czy kolejne beda co max dwie jak ostatnie dwie noce... W dzien na szczescie mozemy troche oboje odespac. Wicher ciagle wieje okrutnie, jesli bedzie jak dzis to zamiast spaceru lezakowanie.
Dostalam wczoraj dwie paczki od cioci i kuzynki, tzn Robert dostal sliczne ciuszki i zabawke :)Laszki jeszcze musza sporo poczekac, ale to dobrze, przeciez wkoncu synys wyrosnie do rozmiaru 74 czy 80 :)

Wczesniej nie bylam w stanie, ale teraz zmianacyca i juz spokojnie poczytam, co u was. A tymczasem z gory &&&&&& za chorowitki, zabkujace i skaczace maluchy i wszystkie w innych potrzebach.

Tak przy okazji - Fiore sie rozlozyla i lezy z wysoka temp w lozku.

Hey :)
ja tam na szybko chciałam tylko powiedzieć,że nas już wczoraj po południu wypuścili do domu. Stwierdziła lekarka,że właściwie to teraz tylko pielęgnacja skóry została i nie ma potrzeby hospitalizacji. Bąble już ładnie zasuszone,skóra też w o wiele lepszej kondycji więc nie jest źle.
Zalecenia to bebilon pepti bo ma też w rozpoznaniu nieprawidłowe wchłanianie jelitowe wpisane a i mleko mogło być też przyczyna nasilenia się azs. No i pielęgnacja skóry,tylko emolienty zarówno do smarowania jak i do kąpieli,ubranka tylko bawełniane. Mam nadzieje,że mu to minie po okresie niemowlęcym bo ponoć czasem azs jest u niemowlaków i z czasem mija. Oby.

Wikasik to Ci strachu napedzil psina:tak:Dzieki za info od fiore:tak:biedulka niech zdrowieje:tak:
elcia moja kuzynka prowadzi syna do autobusu szkolnego a w nim sa panie ktore sie opiekuja w czasie jazdy:tak:na przystanku pod szkola czeka pani wychowawczyni i zabiera dzieci do sali:tak:Zawsze musi odbierac osoba dorosla z autobusu,same nie moga:tak:Teraz drugi rok jej syn jezdzi autobusem do zerowki:tak:
Bylam po Misie nie bylo tak zle ale nie moglam jej zawiazac butow bo maly na rekach:eek:Pomogla mi jakas mama:tak:Juz powiedzialam G ze codziennie nie bede po nia chodzic,bylysmy o 15.55 w domu,a G jak odbiera Misia to sa w domu o 16.30:tak:Nic zobaczymy i juz koniec pisania bo najmlodsze glodne trzeba podtuczyc:-D

Wikasik - Twoj maz moze miec racje. Nasza tez mi raz zwiala szukac meza (na szczescie kurier mi ja zlapal, bo ja bylam w zaawansowanej ciazy a maz... 500km od domu :-p:-D). A z kolei inny raz szukala mnie - latala po calym parku z histeria (tak mi opowiadali ludzie) az mnie znalazla pod domem przeszczesliwa :-) Zwierzaki sa skuteczniejsze w szukaniu niz ludzie :-D Jesli sie jezdziec zgubi to wystarczy puscic cugle i kon sam zawedruje do stajni :tak:

za nami kolejny ciezki dzien. w nocy tez nie bylo za dobrze. mielismy pobudke o 3.30 i placz i noszenie przez godzinke. Maly zasnal dopiero przy suszarce. ja padnieta i nawet nie mam sily nic wiecej napisac. dobrej nocki Wam zycze i mam nadzieje ze u nas bedzie w koncu lepiej i bede mogla sie wiecej poudzielac.
spijcie dobrze Majoweczki!

Kugela- głowa do góry. Może nie będzie tak źle.

Moje dziecię teraz zwariowało zupełnie. ostatnio karmienie było częste i dużo było rączek i noszenia. Dzisiaj natomiast 6 godzinny pobyt poza domem był niemal idealny a do tego karmienie co 4 godziny. Ciekawe jak w nocy będzie. Może powoli skok się kończy? Zobaczymy.

Pieszczoszka- niestety każdorazowo będziesz musiała występować o zgodę na widzenie. Sprawa rozumiem, że w sądzie w Katowicach a w rejonowym czy okręgowym?

Cześć Dziewczynki:)
Moja Ola też dziś wieczorem strasznie krzyczała, teraz Bogu dzięki i ona i Mateusz śpią a W pojechał na nockę.
Jeśli chodzi o poranne wyprawy do przedszkola, to ja wstaję ok.6.30, karmię małą, o 7 budzę Mateusza, on pije mleko, ubiera się i póki jest pogoda to odprowadzamy go z Olą wózkiem, w drodze powrotnej mała najpierw krzyczy ( w przedszkolu wyciągam ją z wózka i przy wkładaniu jest mega krzyk) a potem zasypia i śpi ok 2h:) Popołudniu w zależności od pogody odbieram go z Olą albo jadę samochodem.
Mysio, jak ja Ci zazdroszczę, że już się urządzasz. My nadal na jednym pokoiku a góra cały czas się robi. Optymistyczny plan - grudzień ( a miał być maj!!!).
Kurcze, jestem czwarty tydzień na tej diecie, waga idzie w dół ok 1kg na tydzień ale mam kryzys, ciągle jestem głodna i chce mi się słodkiego. Przez te 3 tygodnie tego nie było, boję się, ze się w końcu poddam i cały wysiłek szlag trafi:wściekła/y:
Dobrej nocy i &&& za potrzrebujące.

reklama
Dziewczyny jaki polecicie mi termometr dla dziecka? mam jakis zwykly i chce wreszcie kupic cos dobrego zeby byl na lata i dobrze mierzyl temperature

Do góry