reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Cześć dziewczyny :) nie pamiętam co mam komu napisać bo miałam trochę do nadrobienia :-)
Ja się wybieram dziś na ploty do koleżanki więc się trochę rozerwę mały śpi to zaraz mykam siebie ogarnąć i pokój:-)
A mój mały też się tak dusi nawet sliną też się zdarzyło leżał w wózku mieliśmy iść na spacer a ten nie może złapać odechu strasznie się stresuje jak tak ma nie za często ale ma czasem też to mleko i nosem i buzią wychodzi i też się dusi lekarka powiedziała że dzieci małe tak mają to mam nadzieję że minie jak będzie troszkę starszy
Zdrówka dla wszystkich chorowitków życzę.

Ostatnia edycja:
kingutek sproboje zrobic jak mowisz,juz pare dni temu kupiłam smoczek z wieksza dziurka 3 + z lovi(bo z innego nie chce pic) ale nie zmieniłam jeszcze bo boje sie,ze bedzie sie krztusic.. bo czasami przy tym co ma to sie krztusi... chociaz przy zageszczaczu to juz prawie wcale.. wiec moze dzis zrobie ten krok i zmienie smoczek..

co do sliny to tez zaczela sie nia krztusic bo ostatnio to normalnie az kapie jej z ust

Witam,
pieszczoszka wspolczuje:-(U nas maly sobie radzi ze slina i z ulanym mlekiem(choc zadko mu sie zdarza ulac)Pamietam jak Misia byla mala to ona wlasnie miala problem z odkrztuszaniem raz juz pisalam ze mi nie oddychala,ale mi sie wydaje ze to przez to ze wczesniej sie urodzila tzn 2tyg przed terminem ale przez cc:tak:Widze teraz jaka to roznica dziecka urodzonego przed terminem,a dziecka urodzonego po terminie:tak:Trzymam kciuki zeby Laura z tego wyrosla,Misia wyrosla:tak:
Fiore zdrowka dla Ciebie i Twojego S, zeby tylko dzieci sie nie zrazily:tak:
Gia rozumiem Twoje obawy,Seba w tym roku sam jechal do G kuzynki(pociagiem i autobusem) dal rade ale ja co jakis czas dzwonilam do niego i pytalam gdzie jest i czy wszystko ok:tak:Dojechal caly i zdrowy i wrocil tez caly i zdrowy:tak:
Wszystkim Aniom zycze wszystkiego najlepszeg
Dzis ide z malym do lekarza z tym lzawiacym i ropiejacym oczkiemi:tak:Maly mial z siusiakiem wszystko okn ale teraz wydaje mi sie ze robi mu sie stulejka:-(Mam nadzieje ze nie,Seba mial stulejke i dlugo to leczylismy az wkoncu sie udalo bez zabiegu:tak:
Nie wiem juz co komu
Milego dnia

odmeldowujemy się, że u nas wszystko dobrze. czasu ciągle brakuje na bb i zaglądam tylko przelotem i podczytuję, ale nie mam już zwykle czasu odpisać, bo ciągle coś. pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy,
wszystkim Aniom- wszystkiego najlepszego!!

Wpadam tylko się przywitać i zbieram się do sklepu, bo trzeba teściowej kupić coś z okazji imienin. Ciężko mi będzie, bo mamy odmienne gusta.

Wszystkim Anulkom samych pogodnych dni!

Ooo, przenieśli nad na inne podforum, no tak, w końcu to prawie sierpień a my majówki. Już się kwietniówki 2013 pojawiły, ale ten czas leci, niedługo rok od powstania naszego forum i będziemy obchodzić rocznice pojawienia się dwóch szczęśliwych kreseczek :-D:-D:-D Ja należę do tych szczęściar, które znają datę poczęcia :-D

U mnie taki skwar, że nawet nie myślę o wychodzeniu z domu. Ninia po bojach i płaczach usnęła. Lubię lato i ciepło ale bez przesady, prawie 30 st. C w cieniu :angry:

Cześć :)

U nas pięknie i słonecznie, o 15 znów wybywamy nad zalew korzystać, bo to ostatnie 2 dni urlopu...

Katasza - mnie pielęgniarka w szpitalu kazała karmić co 3 godziny po 30 ml, Mały tym nie dojadał, płakał - porażka. Potem inna zmiana wzięła go na badania okazało się, ze zjadł im 50 ml i kazały nie budzić dziecka na jedzenie, bo samo wstanie. A teraz Mały przesypia całe nocki i nie wiem, czy go wybudzać, czy dawać mniej porcji, muszę to chyba z pediatrą skonsultować... dzisiaj rano jadł i spał, w pewnym momencie zasnął twardym snem, że musiałam budzić, żeby zaczął cycać znowu...

Pieszczoszka - współczuję przebojów z Laurą, mam tylko nadzieję, że jej to naprawdę szybko minie :-:)-(

Też się lekko zdziwiłam, jak zobaczyłam przeniesione forum hehe ;-) Lecę po zakupy na imieninowy obiad ;-) ja mam dostarczyć składniki, mąż będzie się produkował :-D Miłego dnia i wszystkim Aniom serdeczne życzenia :-D

Hej dziewuszki :***
No walsnie wchodze na przyszle mamy a tu psikus i nas nie ma :-p

a u nas powoli sie kula , maly juz coraz wiecej na mm , poki co dobrze je przyjmuje , dzisiaj byla pierwsza mm-owa kupa :-) po 1 dniu ciszy ...masakra jak taki maly brzuszek moze tyle tego pomiescic :-p skonczylo sie na kapieli :-) i co mnie bardzo cieszy przestał ulewac ....a na cycku non stop ulewal nawet 2 godz po posilku i nie raz chlusnal potrzadnie a teraz praktycznie tylko mu po kąciku ust poleci , mam nadz ze juz tak zostanie :tak: moj glod je po 150 ml :sorry2:no ale mniej nawet nie mam co robic bo bedzie ryyyyk ze az uszy puchna a herbatka to tylko popitka tym sie go nie oszuka...wodzi mowi bleee:-D

u nas tez straszny upal zero wiatru i poki co siedze w domku ale moze wieczorem choc na godzinke sie wykulamy ;-)

no i udalo sie ustalis date chrztu na 2 wrzesnia bez problemow :tak:teraz tylko trzeba sali poszukac :tak:

milego dnia dziewuszki ;***

Ostatnia edycja:
reklama
a u mnie drugi dzien pogoda do du.... pada deszcz a jak nie pada to jakos tak ciemno:sorry2:

Powiem wam troche okrutny żart ( kiedys go usłyszałam od znajomej jak powiedziałam,jej ze nie mam pomysłu na prezent dla koleżanki) (bez obrazy dla nikogo)

spotkało się dwóch kumpli i jeden pyta drugiego: Co kupiłeś swojej żonie pod choinkę?
A kumpel odpowiada: kapcie i wibrator.
A kumpel pyta: dlaczego kapcie i wibrator:sorry2: ?

- No wiesz stary jak żona nie będzie chciała kapci to niech sie pierd...oli. ( przepraszam za słownictwo:-) )

Do góry