reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

my nie uzywamy zasypki ale dzieki anik za dobre checi :-) Wyglada na to, ze tylko nasz siuraczek w niezasypkowych kulkach :eek:

nie strasz wikasik, ze sie malzenstwa mieszane na emeryturze dogadac nie moga :szok: Ja na porodowce nie zapomnialam niemieckigo, to moze i wiek emerytalny nie taki straszny ;-)

Oliver dzis znow za dnia duzo spal :shocked2: Ale tylko na mnie, bo poza tym to od razu protestowal :-p

kugela nie wiem czy o takie kuleczki chodzi ale mi sie zbieraja- znaczy malemu- w pachwinkach, takie biale jak przejade szmatka- nie wiem co to jest, wydaje mi sie ze brudki, pot i mocz mieszaja sie i cos tam sie tworzy w ciagu dnia :)

ide sie myc i spac- zycze wszystkim jak najdluzszej przespanej nocy :tak:

reklama
:)

Kasiula - ja też wywnioskowałam, że karmisz mm sorki :zawstydzona/y: na cycu... nie znam się, ale może kupki są skutkiem czegoś, co zjadasz?

kugela - heh, no miałam dobre chęci ;-)

Paula - zastanawiałam się co u Ciebie, bo dość długo się nie odzywałaś ;-)

Ja po przeglądzie od gina - mam nadżerkę, czekam na wynik cytologii, a w kwestii antykoncepcji cóż... zostały mi gumki, albo wkładka. Wkładki nie chcę, a tabletki są wykluczone z powodu cholestazy, którą przechodziłam w ciąży. Nawet o tym nie wiedziałam, że cholestaza powoduje dożywotni zakaz brania hormonów :eek: ponieważ jestem nad morzem byłam u lekarza tutaj, baaaardzo miła babeczka, była w szoku że donosiłam ciążę do końca przy nadciśnieniu, cholestazie, skurczach itd :-D
Od nas gin dostał dobrą whisky.

Krzysia karmi teraz tatuś, zaraz pójdzie spać. Zasypiał już przed kąpielą, więc myślę, że nie będzie problemu i wieczór spędzę z mężusiem.

Pieszczoszka - mnie też się spóźnia :-D ale to pewnie kwestia hormonów. Poza tym miałam usg robione i nic się nie zagnieździło, więc luzik :-D zrób test, będziesz pewna :tak:

Krzyś zaczął tańcować przy karmieniu. Wierci się, wypręża, obraca no normalnie masakra :-D Wiercioch taki, że szok :-D

Buziaki :****

Ninka jak je czasami przy cycu też się wykręca i pręży, ale już wiem, że albo:
a) gazy wędrują po brzuszku i trzeba ja wziąć na ramię, żeby się odbiło/ulało i karmimy dalej
b) nie chce jeść, woli się zdrzemnąć nie najedzona do końca

Codziennie się czegoś uczymy. Ja karmię piersią więc na żądanie. Do tej pory przystawiałam ją często i wielokrotnie nie potrzebnie, bo mała cmokła dwa razy i nie chciała więcej, skutek był taki, że nie najadała się do syta za jednym podejściem. Od kilku dni przystawiam ją na JEJ żądanie. Najada się do syta i ma o wiele lepszy humor. Obsypuje nas non stop uśmiechami!

Od początku mała po kąpieli o godz. między 19.oo a 20.oo dostaje cyca i albo usypia i kładziemy ją do łóżeczka, albo po skończonej kolacji kładziemy ją do łóżeczka, gdzie sama usypia i tak śpi do 3,4,5 rano, zależy to od niej. Czasami oczywiście są odstępstwa od normy i idzie spać później, czasami marudzi i trzeba z nią posiedzieć, czasami wstanie o 1.oo na dojedzenie, ale ogólnie śpi od około 20 - 21.00 do 4.00.

Ostatnia edycja:
Hej :)

Dziś znów zalatany dzień, z bluzki wyszły spodnie a torebki mi się nie podobały. Potem wypad do castoramy zamówić transport wyposażenia łazienki... Wynalazłam jeszcze komin łazienkowy za dobrą cenę więc jeszcze dokupiła.

Małemu ropa dalej schodzi z rączki :( ale co mam się dziwić z guli o srednicy 1 cm. Mały cały dzień był spokojny, ale po kąpieli i przyłożeniu kompresu z maścią do tego miejsca zaczął wyć niemiłosiernie. 3h płaczu bo prawdopodobnie pulsuje mu to miejsce bo ropę ściąga. No niestety musi to przeżyć jakoś... nawet nie wiem czy mogę podać czopka przeciwbólowego (mam ibuprom dla dzieci). Nie wiem też jak długo mam czekać aż to mu nie zejdzie. Jeśli nie będzie postępów w gojeniu to będę musiała chyba na przecinanie i wyciskanie iść do chirurga. Chyba bym wolała żeby miał tak jak ja 2 dni temp niż takie coś. To by znaczyło że organizm się jakoś broni.

Jutro też szybki wypad na miasto bo moi rodzice zażyczyli sobie odwiedzin wnuka. Jadą w sobotę na wczasy i chcą go wycałować.

Fiore Wszystkiego co NAJ :) :*************

Buziam :*

Ostatnia edycja:
Paula, jak dzis to jeszcze nie wiem, bo u nas po 6 rano, maly jeszcze cyca. Noc byla normalna, czyli przespana z przerwami na karmienie. Teraz prawde mowiac nie wyglada jakby po cycy nie chcial juz spac :)

Kugela, z tym jezykiem i emerytura, to duzo zalezy, o jakim wieku myslisz i jaki bedzie stan zdrowia - fizyczny i taki ogolny w sensie starzenia sie. Nie Jest jest tak, ze rowno za 75 czy 80 urodziny nagle prestajesz cokolwiek kumac, no nie kazdego to spotka, jednak wiekszosc osob to dotyka i nawet gdyby to mial byc ostatni tydzien tylko zycia, kiedy schorowana bede lezec w lozku, to nie chcialabym, by w tych ostatnich, moze jednych z wazniejszych chwil, byla bariera jezykowa miedzy mna a dziecmi. A niestety to czesto sa miesiace a czasem lata i ci ludzie wcale nie sa bardzo schorowani i lezacy, czesto mieszkaja samodzielnie.

reklama
Do góry