reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

FIOREZ okazji Urodzin życzę Ci
abyś nigdy nie przestała marzyć,
bo marzenia pozwalają przetrwać
te wszystkie najtrudniejsze chwile.
Abyś potrafiła dawać radość.
Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości,
a nie bólu i smutku.
Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze
i aby otaczali Cię życzliwi ludzie.
Niech Twoje życie toczy się tak jak tego pragniesz;-)

okres mi sie spoznia .. ciagle mi sie sni ,ze w ciazy jestem ;/ cholera swiruje juz;P

Laurusia od mojej mamy dostala dzis sliczne kolczyki złote;) takie ze specjalnym zapieciem dla dzieci i sa słodkie;)

Ostatnia edycja:
reklama
Może faktycznie przez to karmienie takie te kupy są od jutra zacznę liczyć te karmienia ale myslę ze więcej niz 6 przez dzień nie przekroczy, w nocy to jest tak co 2-3 godziny.A ja karmię cycem nie butelką żebyśmy się dobrze zrozumiały:-)
Pieszczoszka ja jeszcze nie miałam okresu od porodu ale to przez karmienie zapewne.. Nie denerwuj się im więcej o tym myślisz i się stresujesz tym dłużej okresu nie bedzie a po zatym od porodu pewnie sie jeszcze nie unormowało wszystko... wiec spokojnie na pewno przyjdzie ..
Ok idę i ja kapać tego mojego słodkiego ufoludka:-)zajrzę puzniej może jeszcze . To narazie kobitki:)

Ostatnia edycja:
Może faktycznie przez to karmienie takie te kupy są od jutra zacznę liczyć te karmienia ale myslę ze więcej niz 6 przez dzień nie przekroczy, w nocy to jest tak co 2-3 godziny.A ja karmię cycem nie butelką żebyśmy się dobrze zrozumiały:-)
Pieszczoszka ja jeszcze nie miałam okresu od porodu ale to przez karmienie zapewne.. Nie denerwuj się im więcej o tym myślisz i się stresujesz tym dłużej okresu nie bedzie a po zatym od porodu pewnie sie jeszcze nie unormowało wszystko... wiec spokojnie na pewno przyjdzie ..
Ok idę i ja kapać tego mojego słodkiego ufoludka:-)zajrzę puzniej może jeszcze . To narazie kobitki:)
Aaaa ja cały czas myslalam ze butlą :-D To w takim wypadku sorrrrkiii:sorry:
Pieszczoszka ja tez ciagle mam takie sny :zawstydzona/y: i po każdych przytulankach trzese gaciami, mimo zabezpieczania:zawstydzona/y: Bo z reguły tak jest ze jak nie było to latami a potem hop i IItłuste krechy!!!:-D (tfu tfu)

Witam się i ja! :-)

Staram się podczytywać na bieżąco, choć nie ukrywam że przy dwójce czasem nie starcza czasu na kompa... :-D:rofl2:
Trzeba non stop ogarniać chatę, gotować, prasować i w między czasie obsługiwać klientki... :cool2::-D ehhh..

Najpierw chciałam serdecznie przywitać nowe majowe mamy!!! :-):-):-) miło że grono się powiększa.
I uważajcie bo bb uzależnia :-D:-D:tak::tak::-):-):-p:-p

Popisze chyba trochę tematycznie:

jeśli chodzi o chrzest to u nas mega problem, bo jesteśmy właśnie po cywilnym! A w świetle kościoła to chyba gorzej niż jak byśmy wcale nie mieli... takie mam wrażenie. Ale najprościej w świecie nie stać mnie na kościelny ślub dlatego go nie biorę! Poza tym jakoś nie utożsamiam się specjalnie z tym tematem. :no: cóż... planuję chrzest dopiero za rok więc mam trochę czasu... :-p

w temacie karmienia to kasiula jeśli cycem to jak najbardziej na żądanie ;-):tak:
u nas też na razie tylko cyc... ale coś mi flaczeją cysie... :cool: oby to nie było koniec karmienia... :szok::crazy:

kontakt tatuś córeczka idelany! Chyba nawet jak nie potrafię jej tak uspokoić jak robi to D. Przesłodki widok!

po macierzyńskim zarejestruję się w UP i po 3-ech miesiącach będę starała się o dotację na działalność.:-) Jak się uda to D będzie się opiekował dziewczynkami przed i po pracy a ja do salonu ;-) w razie czego kogoś znajdę do malutkiej jak będzie potrzeba :-p:-)
Generalnie pracować nie przestaję. Przed porodem miałam dość długą bo 3- tygodniową przerwę, ale już 7 dni po porodzie przyjęłam pierwszą klientkę.:-D:-D Generalnie to wcale nie czułam że urodziłam gdyby nie to że mam namacalne dowody :-p:-D

Wikasik jak dziś Robercik? hehe pamiętam jak dziś, jak mi napisałaś żebym tak nie chwaliła małej, bo może się nagle odwrócić... :-D

Fiore Wszystkiego co najlepsze!!! :-)

Olisiaa widzę że padło na słodkość. I chyba jak najbardziej ok! Ja mojemu doktorkowi zaniosłam butelkę dobrego whyski :tak: jak poszłam na przegląd podwozia, a położna dostała bombonierę dzień po porodzie!

co tam komu jeszcze??? :-):-):-)

Lenutek mi od ok. dwóch tygodni śpi ciągiem od 20-21 do 4 :-) często o tej 4 po cycku próbuje mnie przyświrować że niby już wyspana itd ale nie daję się i śpimy do 6 :-) potem godzinę buszuje i dalej drzemie :-D w ciągu dnia to różnie ale raczej nie sprawia kłopotów. Wieczorkiem jest troszkę kapryśna ale po kąpieli chwilkę się tulimy i zasypia sama w swoim łóżeczku. :tak: tylko jak zatyczka wypadnie to alarm :-p:-D

Pozdrowionka!!!!

my nie uzywamy zasypki ale dzieki anik za dobre checi :-) Wyglada na to, ze tylko nasz siuraczek w niezasypkowych kulkach :eek:

nie strasz wikasik, ze sie malzenstwa mieszane na emeryturze dogadac nie moga :szok: Ja na porodowce nie zapomnialam niemieckigo, to moze i wiek emerytalny nie taki straszny ;-)

Oliver dzis znow za dnia duzo spal :shocked2: Ale tylko na mnie, bo poza tym to od razu protestowal :-p

Fiore W dniu urodzin zycze Ci
Zdrowia -

Bo to najważniejsze,
Miłości -
Bo to najpiękniejsze.
Prawdziwych przyjaciół -
Bo to najcenniejsze,
Dobrego humoru -
Bo to lekarstwo na wszystko,

Samych pięknych dni
i spełnienia najskrytszych marzeń

Witam.Dzis syn okupowal lapka wiec nie poczytalam wczesniej:no:Teraz przeczytalam,jestem padnieta,u nas pogoda spiaca,udalo nam sie wyskoczyc na spacer:tak:
Pieszczoszka ja tez pewnie bede miala takie schizy,do ginka po tabletki ide dopiero 6 sierpnia:eek:Zrob test bedziesz spokojniejsza:tak:
Maly wykapany probuje usnac przy cycku ale mu nie wychodzi:eek:Zaraz dam mu smoka i do lozeczka:tak:
Juz nie wiem co komu ide sie umyc i lulu:tak:

FIORE wszystkiego co najpiękniejsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zobacz załącznik 484162

U nas dzień minął dość spokojnie, spacer i wizyta u pediatry.
Mała już śpi, a mnie boli brzuch od szybkiego jedzenia, piję miętę.
Jak jak na razie nie mam okresu i wcale mi go nie brakuje, ale też trochę się stresuję mimo zabezpieczenia.
Miłego wieczorku!!!

reklama
kasiula222 ja tez na poczatku mm karmilam na zadanie ale jak bylismy u szczepienia to pediatra pytala jak karmimy i tez powiedziala ze mlekiem modyfikowanym sie nie karmi na zadanie tylko cycusiem. Bo mleko modyfikowane jest bardziej syte i zapychajace, a co za tym idzie dziecko mocno przybiera na wadze i sie robi pucus :-) wiem po sobie bo mala nozki juz ma cale w fałdkach:eek:
Martusia22267 zazdroszcze ze Oliwierek tak ładnie spal. Mnie tez by sie przydala chociaz jedna noc zeby tak porzadnie sie wyspac bez wstawania :-D bo Ola ostatnio cos niespokojnie mi spi i budzi sie 2-3razy a byly juz takie dni ze potrafila pospac 6-7h nie wiem co sie stalo.....:-(
Pieszczoszka proponuje test :tak: ja tez jestem na mm i tez nie mialam okresu ale po dzisiejszej wizycie gin powiedziala ze moge mniej wiecej za poltora tygodnia sie spodziewac a teraz przy przytulaniu mam uwazac zeby czasami czasami nie bylo niespodzianki. Tabletek anty nie chcialam wiec uwazac musimy ;-)
Paula21 tak postawilam na slodkosc, moja połozna czyli ciocia dostala kwiaty i martini, a oddzial w szpitalu dostal kosz z owocami :)

Do góry