reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Martusia - zadziałało tylko na chwilę...:-:)-:)-(

edit: Skapitulowałam - uśpiłam go na rękach... :/ teraz postękuje przez sen, ale mam nadzieję, że pośpi z godzinkę chociaż...

Teściowa mi podpowiedziała (ponieważ mój mąż miał tak samo do 2 miesiąca życia), że u niej działało bujanie w wózku... Lepsze to, niż ręce.....

Ostatnia edycja:
anik szkoda...:baffled: innych pomysłów na uspokojenie nie mam:sorry:

mysio z czerwoną otoczką trzeba iść jak najszybciej do lekarza więc z rana atakuj położną im szybciej ktoś to obejrzy tym lepiej dla malucha i dla Ciebie bo po co masz się denerwować.

Ale i tak dzięki... Za pierwszym razem odpłynął na chwilę, ale się wybudził. Podejrzewam, że to faktycznie kwestia wyregulowania go rytuałami, musi najwidoczniej upłynąć trochę czasu, zanim znowu załapie, że po kąpaniu to się śpi, a nie rozrabia :eek::eek::baffled::baffled:

dobry wieczor :) moj maly tez dzis marudzil prawie caly dzien. tzn malo spal i ciagle wolal jesc. prawie caly dzien wisial na cycu. przed 21 mi zasnal i tez bez kapania dzisiaj. nie mialam sumienia go budzic. pewnie niedlugo zacznie wolac jesc. ostatniej nocy dlugo spal wiec pewnie dlatego w dzien nie chcial. ja juz tez powinnam spac.
dobrej nocki dziewczynki! przespanej!!! i do jutra :*

witajcie, wpladlam tylko na chwile i zaraz mykam spac, padam dzisiaj na pyszczek. Młoda od dwoch dni ma kolke, kupilam juz te niemieckie kropelki sab simplex i jak narazie pomaga, wiec oby tak dalej bylo.
Mysio my tez walczymy z pepkiem, Ola ma juz 3 tygodnie a pepek jeszcze mocno trzyma i tez cos zaczyna sie paprac, mam nadzieje ze nie bedzie musiala miec podwiazywanego. Na poczatku przemywalismy octaniseptem a teraz tez juz uzywamy spirytusu zeby jak najszybciej zasuszyc pepuszek. Jest juz troche lepiej ale nadal sie cos z niego saczy i jest pokryty taka zolta wydzielina jakby ropa.
Pieszczoszka wszystkiego dobrego dla Lauruni w jej waznym dniu :) mam nadzieje ze imprezka sie udala:-)
Przepraszam ze reszty nie doczytalam ale naprawde nie mialam kiedy, moze jutro was troche nadgonie

Hej dziewczyny. Jak noc? Mam nadzieję, że lepiej. U nas z jedną pobudką. Potem dopiero o 7. Teraz Mała przewinięta i nakarmiona śpi, a ja się biorę za pieczenie muffinek bo dzisiaj brat z żoną wpadnie w odwiedziny.
Życzę więc wszystkim miłego dzionka i postaram się zaglądać, choć za oknem piękne słoneczko więc pewnie na spacer wyskoczymy koło południa.

Witam:)

Chrzest był rewelacyjny:)

Mała wyglądała ślicznie :) co prawda goniłam na ostatnia chwile za sweterkiem dla małej bo zimno było;) ale udało sie kupic.
W karczmie jedzenie przepyszne!!!! Tort rewelacyjny(nigdy nie jadłam lepszego)
Goście zadowoleni:)
Później impreza przeniosła się do nas bo mała marudziła i juz jej bylo nie za dobrze w łóżeczku.
Teraz chyba moda dawania prezentów ze złota..
mała dostała złote kolczyki, złoty łańcuszek z literką L i złotą bransoletkę.
Oj ale troche czasu minie nim co kolwiek z tego założy.
Kiedy mozna dziecku uszka przebić??

musze się w koncu do ginekologa zapisać żeby mi podwozie sprawdził;/ ciagle jakos tam jeszcze nie tak w środku;/ po tym szyciu hmm.

podobno dzieci po chrzcie sa grzeczniejsze i ładniej spią... ( ***** prawda hehehehe)

czarnula co do pepusia to mojej małej tez krewka troche leciała w dzien kiedy odpadł i odrobine nastepnego dnia.. wiec wszystko jest ok.

suzi1 pochwal sie nosidełkiem w odpowiednim watku;)

reklama
Witajcie!
Melduje tylko,ze zyjemy i mamy sie dosc dobrze.Leo ma sie znacznie lepiej(dziekuje za kciuki Kochane!).Wciaz ma "chrypke",jak placze to go nie slychac(skrzypi jak stare drzwi),ale sie nie pogroszylo.Za to spi bardzo duzo,zarowno w dzien jak i w nocy,z przerwami na zmiane pieluchy i jedzonko,a je jak wilk,do 160ml mm na posiedzenie i dopija woda i co 3h w dzien!W nocy jest lepiej,bo tylko raz 2-3,albo po 23 i do 6-7spokoj(choc to zalezy od dnia).
Dzis o 11:30 mamy chrzest,ale pogoda nas nie rozpieszcza.Szarowka straszna,mam nadzieje ze sie nie rozpada.
Ja mam sie dobrze,w koncu udalo mi sie posprzatac w domu wszedzie i dokladnie,lacznie z umyciem okien i przebraniem wszystkich ******* i dzieki temu mam naprawde dobry humor.Jutro ide robic badania,bo strasznie zaczela mi sie woda zatrzymywac w organizmie,jestem cala opuchnieta(wygladam jakbym wazyla 10kg wiecej),malo sikam nie mowiac o braku"e-e" od wielu wielu dni..To juz 2 raz po porodzie tak mam.Ktoras z Was tez?
Milej niedzieli Majoweczki,jak bede miala calkowicie naprawiony internet to sie naprawde zmobilizuje i zaczne czesciej udzielac.Buziakow moc i trzymam kciuki,zeby z Waszymi malenstwami i Wami samymi bylo wszystko dobrze :*:*:* i &&&

Do góry