reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

as dzieki,ze pytasz. Mała jakas nerwowa sie zrobila.. nawet jak pije mleko sie wkurza .. i ogolnie duzo mniej śpi .
Dzis ide do lekarza to sie dowiem co i jak. Wczoraj miałam isc ale nie bylo lekarki do ktorej chodzi Laura tylko byla taka stara rura a do niej nie chodze bo ona zacofana jest i nie zna sie na niczym eh

reklama
Witam się i ja...nadal 2 w 1...dołuje mnie to że chyba tylko ja zostałam nierozpakowana:/...żadnych objawów jakichkolwiek,lekarz wczoraj oznajmił że wszystko szczelnie pozamykane:/..nie wiem co mam myśleć..eh...
Majóweczkowe mamy rozpakowane-macie przee- piękne maleństwa! Jeśli pozostały jakieś dziewczynki nierozpakowane 3mam za Was kciuki-jak najszybszego rozpakowania:) pozdrawiam i życzę miłego dzionka każdej z osobna!:)

pieszczoszka - to, że mniej śpi to normalne, w końcu duża panna już jest:-)

anik - ja na anemię polecam wellnes pack woman by oriflame, zaczęłam łykać w ciąży jak mi hemoglobina spadła poniżej 9,00 i po miesiącu miałam już 14,3 więc super. W ogóle czuję, że mam po tych suplementach więcej energii.

Ja póki co kupiłam Chela-Ferr i kwasy Omega 3. Zobaczę jak to dalej pójdzie, jeśli nie pomoże kupię to, co polecasz.
To moje jest spakowane w torebeczki na każdy dzień i omega3 też ma. Jak będziesz chciała kupić to napisz do mnie na priv - jestem dyrektorem klubu oriflame i załatwię Ci dużo taniej;-)

Witam Popoludniowo!
Zaciagnelam bable do lozka,jedno z lewej,drugie z prawej i przysnelismy,niektorzy mocniej(L i V),niektorzy czuwajac(ja).
Po kilkudniowym powerze,dzis totalnie nie ma na nic ochoty.Wypilam rankiem kawe,potem przed poludniem odpowiednik red-bulla,ale slabszy(uzywam,jak sie zabieram za "sportowanie") i co?Nic.Doslownie,nic mi sie nie chce :sorry2:A musze sie zajac przejrzeniem ubran itp,bo w niedziele zbieraja przy kosciele dla biednych,a ja mam pelno rzeczy,ktore mi sie nie podobaja,lub ktore wychodzilam,a sa w bardzo dobrym stanie.No i zabawki maluchow tez musze przejrzec,bo maja ich stanowczo za duzo i pewna partia pluszakow jest w piwnicy,a komus sie moga bardziej przydac,prawda?Moglam skorzystac z dnia,kiedy S do 20w pracy,ale ze mnie len i koniec.
Zanetaa,nie wiem czy Ci to moze pomoc,ale wlasnie mi przyszlo na mysl,ze faktycznie komornik nie powinien zabrac wam odliczenia,jezeli jest wspolne.Bo to co przed slubem,to twoje,a po slubie wspolne,wiec lapy z dala od tego.Ja bym walczyla,trzymaj sie i czekam na wiesci jak sie sprawy maja.
Pieszczoszka poinformuj nas pozniej jak z Laura sie sprawy maja po pediatrze.
As oszczedzaj sie troche,i fajnie ze Karolinka taka grzeczna :tak:

A ja dzisiaj zrobiłam sobie odpust. Odstawiłam dietę (i tak mi nie pomaga), zjadłam sobie pyszny obiadek (dobrze doprawiony) i lody. Czuje się o niebo lepiej. Stwierdziłam że nie ma się co katować tym bardziej że niedługo jak się młoda urodzi znowu trzeba będzie uważać.
Jak usłysze jeszcze raz co powinnam a czego nie to ubije jak psa :tak:. Już się naryczałam jak mi położna z lekarką zarzucały że utyłam jak świnia bo jem jak prosie i przez to szkodze dziecku.

Hej dziewczyny. Nawet nie próbuję was doczytywać bo nie jestem w stanie tego teraz ogarnąć. My od wczoraj jesteśmy w domku. Wypuścili nas dopiero po 18, ale i tak się cieszę bo było ryzyko dłuższego pobytu- oczywiście przyszwędała się anemia. Na szczęście wyniki Małej był bardzo dobre a moja morfologia się poprawiła. Króciutko napiszę tutaj co u nas i postaram się być już bardziej na bieżąco. No i sam poród opiszę na odpowiednim wątku.
Od wczoraj karmimy się już tylko cycem, wcześniej konieczne było dokarmianie. Na cycu potrafi przespać nawet 4 godziny więc jest nieźle. No ale są też kiepskie chwile. Tatuś jest Małą zachwycony. Dostał dwa tygodnie zwolnienia na opiekę nade mną więc będę miała dodatkowe wsparcie :)
Wszystkim rozpakowanym raz jeszcze gratuluję, tym które jeszcze na ten dzień czekają życzę cierpliwości. Mającym problemy z Maluszkami dużo zdrówka i ogólnie wszystkiego dobrego. Za potrzebujące kciuki zaciskam i obiecuję, że postaram się być bardziej na bieżąco.

Witam!

Piękna pogoda, my cały czas na dworzu. Mała śpi jak suseł :-) co bardzo nas cieszy! :-) W tym czasie mam czas na inne roboty i dla Julci :tak:

Na razie nie nadrobię bo jestem z dziewczynkami sama w domku ale mam pytanie (może się ktoś orientuje):
Czy wniosek o urlop macierzyński mogę złożyć sama w ZUS-ie? Czy musi to zrobić pracodawca?

I co konkretnie muszę posiadać papierkowo?

Dla wszystkich buziaczki, pozdrowienia i kciuki dla tych w potrzebie ;-):-)!

reklama
Nie doczytuję bo mały słodki Ryjek Amelka to cudny ssak i dziś spędziłyśmy cały dzień w ogrodzie.Jak się wszystko unormuje to znów będę aktywniejsza na bb teraz to niemożliwe.Jutro z Amelką mamy badania kontrolne więc prosimy o kciuki.Spadam.

Do góry