reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kingutek, powodzenia!!!!

U mnie panika, bo wczoraj maluch nieco mniej sie ruszal, ale zlozylam to na karb aktywnego dnia i zwyczajnego przeoczenia. w nocy dzis i teraz w dzien sporo spalam, ale o nieco innych godz niz zwykle i nie wiem, czy wymieniamy sie z synkiem i jak ja spie to on bryka, czy moze to cos zlego :( probuje go obudzic, ale na razie mi sie nie udaje :(Dam mu jeszcze chwili,zjadlam czekolade, jakis zimny jogurt, brzuchem ruszalam do bolu lezac na wznak i nic poki co... Jeszcze chwile i zadzownie do szpitala, ale mam nadzieje, ze sie ruszy i nie trzeba bedzie ani dzwonic ani tym bardziej jechac! U mnie juz po godz 14, wiec kawal dnia minelo, a ruch CHYBA czulam raz bardzo delikatnie i krotko, mogl sie naprawde ruszac rano albo mi sie wydawalo, bo tez wyczekiwalam az cos poczuje.

reklama
wikasik dla świętego spokoju zadzwoń ja często miałam tak że wydawało mi sie że mała się nie rusza i jak trochę dłużej polezałam to się mała budziła może odpocznij chwile poleż na lewym boku jeżeli duzo chodziłaś to mogłas nie czuć dzidzi a ona dopiero zacznie się ruszać jak ty odpoczniesz :-)

No wlasnie dzis prawie caly czas lezalam/spalam, wczoraj poszlam pozno spac i budzilam sie do toalety o innych porach. Dzwonilam do szpitala z pytaniem, jak go obudzic, ale powiedzieli, zebym odpuscila i przyjechala. Wzielam prysznic i wyjezdzamy na ktg. Dam znac po powrocie. Bo zakladam, ze wrocimy :) Ale torby szpitalne wzielam do auta na wszelki... A marzylo mi sie urodzic 13 maja w swieto Matki Bozej Fatimskiej...

Wikasik- trzymam kciuki, choć myślę, ze Mały się po prostu szykuje do przyjścia na świat i siły zbiera.
Ja noc względnie przespałam, wstałam 2 razy, raz obudził mnie sms. Zaskoczyło mnie natomiast to, że wstanie z łózka rano było prawie bezbolesne. To naprawdę nietypowe. Może moja Mała też już się szykuje. Jak na moje to już czas na nią :-D
Dzisiaj dzień zapowiada się mocno leniwie. Teściowa zadbała o obiadek więc muszę tylko ziemniaczki ugotować. Najpierw będzie botwinka a potem mięsko z ziemniaczkami i szpinakiem. A na deser truskawki bo też mi dostarczyła. Uwielbiam moją teściową. No i zaproponowała, że mnie jutro rano podrzuci do szpitala. Bo już się zaczęłam godzić z myślą, że spędzę tam dodatkowy czas.
Za rozpakowujące się trzymam kciuki (za siebie też- może akurat pomoże ;-) ) a wszystkim majóweczkom miłego dzionka życzę.

Witam w niedzielny poranek!!
Doczytalam Was ale jakos weny do pisania brak , jakas jestem do niczego ostatnie dnie , chyba tez zgonie na zblizajacy sie porod:D
Wikasik moj synus tez ostatnie dnie bardzo malo ruchliwy , zmienil pory swoich ruchow, kciuki zacisniete.

Ollena co u Ciebie juz urodzilas??

Kciuki zacisniete za wszystkie potrzebujace i rodzace.
Buziaczki dla naszych maluszkow majowo - kwietniowych i ich rodzicow:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Tak kolejny ranek 2w1 .Moje dziecię uparte niestety i nadal znaków gotowości do opuszczenia brzucha mamy nie daje.:eek:

Oj azula to tak jak i u mnie. Ciekawe, której z nas pierwszej się uda bo widzę, że termin na 8 miałaś?

Agasim, Kingutek, Wikasik, Katasza i wszystkie inne terminowe, rodzące i przeterminowane &&&&&&&&&&&&&

Miłej niedzieli, mimo wszystko:-)

Witam u mnie noc przebiegla spokojnie:tak:Wieczorem male surcze ale noc bez,wiec moglam pospac:tak:
Mialam isc do kosciola ale cos nie za bardz sie czuje:baffled:Mam nadzieje ze nie zarazilam sied od G:tak:
Zycze wszystkim milej niedzieli:tak:Oczywiscie 3mam kciuki za te co chca urodzic:tak:

reklama
aga jestem, jestem. Czytam ale nie chce mi sie pisac szczerze mowiac. Ale nie widzialam Ciebie i mialam Ci sms pisac czy u Ciebie ok.

Mam dosc...kupie dzis ten olejek rycynowy i jutro z rana wypije, niech sie dzieje co chce.

Do góry