reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czesc, melduje sie 2w1 i odmeldowuje...przysnelam na sofie, za pol godz polnoc i niedziela. tej nocy raczej nic sie nie wydarzy. zmykam spac.

reklama
gia - dokladnie ta sama :baffled: Bedac w szpitalu sprawdzilam jej grafik na nastepny tydzien - stara purchawa nie ma co robic i pracuje bez przerwy :baffled: A te mlode i fajne tylko od czasu do czasu (rozumiem je, maja same male dzieci ale kurka, choinka, wolalabym aby bylo odwrotnie :baffled: )

czarnula - tylko zebys nie zaczela rodzic przed zrobieniem tabelki, bo zostaniemy bez ;-)A tak serio: polozna nie moze Cie pomacac paluchem?

kilolek - ja tam czuje gmeranie w kanale co i rusz (paralizujacy bol :baffled: ) a pupe powyzej pepka :happy2:

Mam nadzieje, ze zadne forumowe skurcze nie sa na darmo :-D

Flaurka - dobrze zrobilas z tymi smsami o terminie. Ja nie wiem, co ludzie sobie wyobrazaja, ze podczas porodu lub tuz po chce sie wysylac do wszystkich smsy, gawedzic przez telefon i zdawac relacje "live"? Ja mam oczywiscie to samo ze swoimi znajomymi/krewnymi :wściekła/y:

Mysiochomis - no to jak Twoj sie nie nauczyl gotowac w ciazy to ja to marnie widze :baffled: Moj umial tez tylko jedno danie ale jak mnie trzymaly najpierw mdlosci przez 10 tygodni, potem przedwczesne skurcze i nakaz lezenia to sie nauczyl - pod moje dyktando ale umie calkiem niezle :-) A co do majtek - mnie tez uwieraja te "normalne" wiec sobie kupilam "ciezarowkowe". Jak moja mama je zobaczyla to powiedziala, ze nawet moja babcia nosi dwa razy mniejsze :-D:-D:-D Ale jedno im musze przyznac: sa bezgranicznie wygodne :tak::tak::tak:

Mysio mój jeszcze oprócz schabowych cudny rosół chętnie gotuje.On umie i inne potrawy ale te dwie robi dość chętnie.Flaurka mi tylko już zadaja jedno pytanie :urodziłaś?.Ja się wyspałam chyba przez ten pogód jest deszcz i duchota .Gorzej jeśli w nocy będę mędziła i spać nie mogła.

pieszczoszka wiec jednak w lokalu???

Moja mame dzis kobiet w piekarni zapytala czy urodzilam, na wiesc, ze jesacze nie owa pani stwierdzila ze dzis niz, spadek cisnienia i dzisiaj urodze. Moja mama tak to do siebie wziela ze dzwoni do mnie co 5 minut z pytaniem jak sie czuje. Albo zameldowac - "ide na ogród", "tata idzie na drzemke ale z telefonem" :wściekła/y: wlasnie przed chwila jej oswiadczylam ze jesczez raz zapyta i o narodzinach wnoczki dowie sie z gazety...
a wszystko dlatego ze pani z piekarni miala "wizje"

Pieszczoszka niestety wszędzie kasę zdzierają, a na dzieciach to niezłą się trzepie.

Kugela mam nadzieję, że jednak trafi Ci się jakaś młodsza położna. A z tymi gaciami, to mnie rozbawiałaś :-D.

Co do męskiego gotowania, to nie mam co narzekać, a wręcz mogę tylko chwalić swojego B. Gotuje naprawdę dobrze i nawet to lubi :happy2:. Od zawsze powtarzałam, że będę mieć faceta co potrafi pichcić, a matka z babką gadały żebym się nie zdziwiła.... hehe one się zdziwiły :-D.

Kilolek ja od tygodnia odbieram takie telefony dwa razy dziennie. Rano dzwoni mama a po południu tata. Dzisiaj też dzwonili to się zapytałam czy mnie za wyrodną córkę mają?

catering do domu byl w takiej samej cenie jak przyjecie w lokalu. Wiec doszłam do wniosku,że lepiej będzie w lokalu. Jako miejsce wybraliśmy karczmę góralską :) Lubie takie klimaty. i przyjecie robimy na 13 os.
Ale i tak duzo trzeba wydac...

pieszczoszka - super, że w lokalu, będziesz miała wszystko z głowy:tak:

A ja się wybrałam na godzinny spacer z Lenką. Młodego nakarmiłam, przebrałam i wręczyłam tatusiowi - oczywiście jeszcze nie wyszłam a Maciek już znowu lulał, wróciłyśmy i nadal śpi, więc M. roboty przy synku nie miał, a mnie dobrze zrobiło świeże powietrze. Poza tym trzeba kilometry robić, aby do formy wrócić;-) No i Lence z pewnością miło choć na godzinkę mieć mamę znów tylko dla siebie:-)

reklama
ja tez melduje ze w 2w1 skurczy brak:((
byłam dzis w elblagu i sie zlatałam i zero skurczy no moze ze 2 pomyłam szafki w kuchni i chyba wezme sie za podłogi(na kolanach hehe)

buziaki laski i te co chca niech rodza a te co nie chca niech nie rodza a te co urodzły niech sie ciesza ze nie musza sie meczyc :))

Do góry