reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Elvie, ale Ci zazdroszczę, trzymam &&& żeby szybko i sprawnie poszło:tak:

Ja też mam na dzisiaj termin ale póki co spokój.
Annte, współczuje przeżyć przy porodzie.
Natalka, super, że już w domku i że maluch zdrowy.

&&& za potrzebujące i do później:)

Witam sie z samego rana. Powoli czas dopakowac walizke i pojechac do szpitala. Mam nadzieje ze maz mi pozniej lapka dostarczy bo co ja bede tam robic. :-) Trzymajcie kciuki bede informowac na bierzaco co i jak. Do uslyszenia w krotce, pewnie juz rozpakowana :-)
No kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i buziole

Witajcie:-) U nas nocka minęła w miarę ok, oznak porodowych również brak ale u mnie to jeszcze za wcześnie:-)
Olissia powodzenia oby szybko i bezproblemowo poszło:-)
Joasia również powodzenia w przekręcaniu oby się udało:-)
Dusia, Elvie to Wasz dzień więc do dzieła:-)
Katasza dla Ciebie również kciuki, może mała zechce wyjść dziś skoro miejsce w szpitalu się zwolniło:-)
Mysio jak tam rozkręciło się coś?
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki i oby to co na dziś chcemy się spełniło:-) Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich:-)
Dalej nic :/ ale jakieś dziwne śluzy mi wychodzą więc czekam....
Witam i znikam na porodówkę:happy2: Synuś punktualny mi się trafił:biggrin2:
Noc do bani, M. mnie kaszlem do furii doprowadzał aż się na sofę przeniosłam, bo nie mogłam z nim spać.
Od rana mam bóle krzyżowe, za każdym razem gorsze:-( Przy Lenie też tak miałam, więc można uznać, że jestem przygotowana. Wstałam o 7:00, ugotowałam Lence zupkę pomidorową na dwa dni i przed chwilą ją odprowadziłam do klubu oświadczając paniom, że odbierze ją już babcia.
Po powrocie zaliczyłam WC a tam śluz z krwią, więc już na milion procent się zaczęło:tak:
Proszę o kciuki i cierpliwe czekanie na info, bo z Lenką jak mi krwisty czop odszedł przed 4:00 to urodziłam przed 14:00.
Najlepsze jest to, że jeszcze w całkiem innym kierunku miasta musimy do PKO pojechać wniosek kredytowy złożyć:baffled:
Zmykam, bo czasu nie ma, a boleć zaczyna bardziej:baffled:

No to powodzonka i kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i buziol :*************

No Hej :)
Dalej 2w1
Ciągle czuję że mi się rozwarcie robi, mam parcie na kupkę i siku na okrągło, śluz lekko różowawo-łososiowy, skurcze są...
Cholera wie, bo nic mnie nie boli, śmigam jak porąbana... ja już nie wiem...
Także czekam co będzie dalej... Wkurza mnie tylko bo wszyscy panikują że to już, a ja z Ciachem mamy wyrypane po całości i czekamy na pierdzielnięcie :p Daleko na porodówkę nie mam żeby rodzić w drodze. A przecież jak w aucie urodzę to co :p

Dziś dokupiłam parę bodziaków bo uznałam że za mało mam trochę i teraz je przeprałam ręcznie z rozmiarami na 62cm.
Idę zaraz jeszcze do Castoramy zobaczyć farbę bo niby w promocji są...

&&&&&&&&&&&&&&& i Buziol dla Was :********************

No to jedynie Elvie ma punktualne dziecko z tych co mają termin na dziś:-) Powodzenia i szybkiego, bezbolesnego porodu:-)
Dla reszty terminowych kciuki żeby jednak się coś ruszyło:-)
Natalka i Annte super że jesteście już w domku i macie się dobrze, oby tak dalej:-)
Mysio a powiedz jak ty czujesz że robi Ci się rozwarcie?Bo powiem szczerze jestem bardzo ciekawa:-)
Czarnula może i u Ciebie bo sportach się coś ruszy:-)
Miłego popołudnia :-)

justynamika Po prostu czuję szczypanie w spojeniu łonowym i ucisk dziecka w konkretnym miejscu podczas skurczu. I do tego jakby mi kości miednicy się rozszerzały. Z reszta czuje rozchodzenie się kosteczek jak położę palec na spojeniu od zewnątrz podczas gdy skurcz jest. Lepiej tego nie umiem wytłumaczyć.
To jest ja na razie jedyny ból który odczuwam i może dlatego jest dla mnie wyraźny do lokalizacji.

reklama
A ja jak ostatni idiotka wypastowałam panele na klęczkach. Efektu oczywiście brak, poza bólem pleców typowym dla mycia podłogi w tej pozycji. Obiadek się gotuje a ja odpoczywam.Dzisiaj rano z wielkim zdziwieniem zauważyłam, że gdzieś zniknęły obrzęki stóp. Pewnie dlatego, że niemal całą noc przespałam z nogami na poduszkach. Teraz po szaleństwach sprzataniowo- kulinarnych (wyszorowałam przy okazji kuchenkę i piekarnik) lekka opuchlizna powróciła ale naprawdę minimalna.
Teraz czekam aż W. z pracy wróci (ciekawe czy w biedronce będą dzisiaj truskawki?) i idziemy kupić nową baterię do umywalki w łazience bo oczywiście dawno nic się nie zepsuło.

Czarnula życzę rozwoju sytuacji :)

Do góry