reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

no i witam w maju:-):-)
carmella mam nadzieję że u was już spokojnie
aimee powodzenia!
wywołującym i powstrzymującym również powodzenia:tak::tak: ja należę do tej drugiej grupy:-D
życzę miłego dnia i oczywiście fajowej majówki

reklama
dla chcącch przyspieszyć - poza spacerami, schodami, kucaniem i seksem ostatnio położna (jak i kobiety ze starszych pokoleń) mówiły mi o myciu podłogi na czworaka. Już nie raz to słyszałam i zawsze traktowałam z przymrużeniem oka, ale jak komuś bardzo zależy, to myslę, że i tego spróbuje ;-).
To nie prawda ja ostatnio na czterech mylam podlogi w calym mieszkaniu a mam troszke do umycia i nic:(
Carmella mam nadzieje ze z Marcelkiem juz lepiej &&&&
Azula z tym przywiazaniem ciezarkow do jader to mnie rozwalilas , nasmialam sie strasznie :rofl2::laugh2:
Ollena mialas nic nie mowic o pogodzie , bo ja dostaje juz swira , mialo byc dzis juz ladniej i co?
She 84 oj ja dzis tez mialam koszmarna noc , nie moglam sobie miejsca znalezc, na lewym boku bolal brzuch pod zebrami na prawym biodro.
nie bede juz narzekala bo nie ma sensu,
kciuki za potrzebujace. juz maj mozemy rodzic !!!

Ostatnia edycja:
A co do herbatki koperkowej jeszcze to nie polecam, bo dodatkowo wzdyma..

Aga bo za bardzo chcemy i dlatego nam sie nie udaje.

Dzis od rana warcze na wszystko przez ta pogode, chyba zawieziemy Patryka do przedszkola i pojde sobie poplakac...

rozmawialam z koleżanka która robila wszystko na przyspieszanie i niestety nic :-) przechodziła tydzień....

jak się za bardzo chce to się załącza blokada hehehhe

ja tam narazie nic nie przyspieszam jeszcze zostało 11 dni do terminu ,może sie cos ruszy ....a zreszta zaczynam mieć stresa ( cała ciąże sie nie bałam) przed porodem...więc sama się do tego nie przykladam:-D
niech sie samo zacznie ....

Mała jakaś dzis spokojna ...

To nie prawda ja ostatnio na czterech mylam podlogi w calym mieszkaniu a mam troszke do umycia i nic:(

Położna mówiła, że jeżeli jest już blisko porodu, to takie akcje mogą przyspieszyć. Oczywiście nie jest tak, ze po jednym umyciu podłogi pojedziemy na porodówkę. Do mnie powiedziała, że jak mi zależy, to mogę zacząć własnie myć podłogi na czworaka, chodzić na dłuższe spacerki, jakieś schody i oczywiście skorzystać z męża. Uważam jednak, że jak nie nadszedł jeszcze odpowiedni czas, to te wszystkie zabiegi i tak nie pomogą ;-)

no własnie niewiemy na jakim etapie jest ciąża i jak blisko poród ...to tak jak ta kolezanka jak jej podłoczyli kroplowke na rozpoczecie bo juz byla po terminie i nic jej sie nie działo to zanim cos sie zaczelo rozkrecac mineło 6 godzin urodziła po 10 ...a ja byłam w szpitalu juz z akcja rozpoczeta - skurcze- głowka nisko-szyjka złagodzona tylko rozwarcie sie nie chciało robic - podłaczyli kroplowke 3 godziny bylo po wszystkim....

czyli podkręcili coś co już było...tak samo pewnie z tymi przyspieszaczami jak juz sie tak cos dzieje to przyspieszacze to rozkrecą ...no ale kto to wie co tam sie dzieje heheh sprobowac można .., jak ktos chce :-)

co do herbatek nie zgadzam sie moje dziecko pije koperkowa i rumiankową( zalecone ma duzo pic ) i nic się z mała nie dzieje. Ma dopiero 20 dni ale nie płacze ,nie marudzi, nie ma żadnych wzdęć ani zaparć...

pieszczoszko podczas kolek moze pogorszyc sytuacje..
A przy karmieniu piersia kazali Ci dopajac?

Co do wywolywania to zgadzam sie..jak nic sie nie dzieje na dole to nic tego nie przyspieszy:(

reklama
Do góry