reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ollena no to super by bylo jak chociarz pare dni by bylo cieplo.
Ja juz mialam nadzieje ze dzis urodze takie mnie chwycily bole krzyzowe i przypomnial mi sie pierwszy porod:D
ale to chyba falszywy alarm, bo mialam 2 ataki takie 5 min i po bolach , czasami delikatnie zabola ale bol do wytrzymania.
Corcia moja mowi mamo juz musisz dzisiaj urodzic bo wszystkim powiedzialam ze dzis urodzisz:szok:, jak by to odemnie zalezalo to ja juz bym byla na porodowce:-D ale moj synus woli posiedziec.
Na mnie schody nie dzialaja ja kilkanascie razy dziennie biegam po schodach do wc bo mam u gory:wściekła/y:.
Nawet przysiady robilam po kapieli , goracy prysznic na przemian ze szczypaniem brzucha po bokach i od gory , tez nic nie dalo:no:.

reklama
Ja w te "przyspieszenie porodu " to jakos nie wierze :no: jak maluch bedzie gotowy to wyjdzie. znajoma tez wszystkiego próbowała i nic ..tydz przenosiła,dała sobie spokoj i urodzila . Moze jedynie te masownie brodawek bo wyzwala ta oksytocyne ...albo seks...kurde ale musialabym to chyba całymi dniami robic zeby cos w ogole pomoglo :-D ja przeciez dzien w dzien wchodze i schodze po schodach , mam czasami długie spacery to juz dawno powinnam urodzic ;-) jakos sceptycznie do tego podchodze ;-)ach bedzie co ma byc ;-)

aga, natalka tu chodzi o to zeby NAGLE zaczac chodzic po schodach:-) bo jak chodzicie cala ciaze to wszystkie miesnie i nie tylko przyzwyczajone...
Ja zawsze winda, teraz biegam doslownie po schodach.
No ale tez w to wszystko nie wierze... bo dzieciak na zlosc zrobi i tyle;)
Szczypania sprobuje, kapiel biore cala ciaze goraca codziennie wiec tez na mnie to nie podziala..

Wy tu piszecie o wywoływaniu a ja się zastanawiam jak wysoko muszę nogi unosić i jak się nie obracać żeby skurczy przy każdym ruchu nie było :p
Też bym sobie pochodziła chętnie... zwłaszcza teraz jak trochę temperatura na dworze spadła :p

ja tam bym już chciała żeby się już lokatorka na zewnątrz wyprowadziła ale coś czuję że będę czekać jeszcze teraz tez się staram więcej biegać po schodach i dużo ruchu zarzywam ale zamiast iść coś do przodu to ja się czuje jak bym się w tej ciąży cofała z dnia na dzień coraz lepiej się czuję :-)

reklama
Do góry