reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Paula21 dokladnie o to mi chodzilo...dziekuje ci bardzo!!!! :*** wikasik juz nie musisz mi tego wysylac!
Mysiochomis bardzo mi przykro....trzymam kciuki zeby te wyniki nie oznaczaly najgorszego.

reklama
U mnie z jedzeniem to dziwnie w sumie, nie kieruję się wcale żadnymi zaleceniami, bo ich po prostu nawet nie znam. Jem to na co mam ochotę i póki co nic mi nie szkodzi. Jakoś chyba mój organizm sam wie czego potrzebuje? Jedynie słodkie powinnam teoretycznie ograniczyć, ale z drugiej strony czasem mi słabo, to zjem coś słodkiego i mi lepiej. I teraz nie wiem czy czytać te zalecenia, czy dalej słuchać głosów wewnętrznych przy karmieniu... chyba zacznę się interesować jak miałoby coś być nie tak.

A co do ubrania dziecka, ja przygotowałam do szpitala dość zróżnicowane te ubranka i po prostu podpytam jak będę się wypisywała, w co ubrać szkraba. Bo niby maj, ale mimo wszystko ciężko pogodę przewidzieć.

Ostatnia edycja:
obeszlam sie bez bolu bez alkoholu ponad rok (przed ciaza zaliczylam zapalenie zoladka :baffled: ) ale tego lososia mi zal, tak na niego czekam i czekam :frown: Nowalijkom nie chce sie opierac, bo mamy wlasny ogrodek, nic tam skazonego nie rosnie, to chce sprobowac troche poskubac. Dziecku witaminki wszak potrzebne. W koncu co mi zostanie do jedzenia jak wszystko wyeliminuje? Nie chcialabym popadac w skrajnosci :-)

Ja nie zamierzam uzywac zadnych kremow z filtrem, bo sa one podobno wysoce szkodliwe. Wole parasolke / zagielek przeciwsloneczny, omijac pore poludniowa, wybierac cienie i polcienie. Troche sloneczka dziecko liznac musi a przed nadmiarem mozna je chronic "mechanicznie" ;-)

andav ;-) :-)

Yolanta, pieszczoszka to tylko pozazdroszczę wszystkożerności (wiem, wiem... brzydkie określenie :-p)

Ja na diecie od około 20tc... przez cholerną cukrzycę ciążową... :wściekła/y: chociaż przy cukrzycy to i tak dieta łaskawa w porównaniu do zaleceń przy karmieniu piersią... :-D:-D:-D chyba nie powinnam narzekać... :-D no i dużym plusem diety jest to że mam tylko 11kg więcej od początku i waga ostatnio stoi w miejscu :tak: jak bym wpierdzielała jak na początku ciąży to pewnie ze 20kg na plusie już bym miała... :-D:-D:-D

kugela o to chodzi ;-) trzeba próbować. Dziecka nie da się porównać do innego bo każde jest inne... jedna mama karmiąca od razu zje schabowego z patelni i nic dziecku nie będzie, a drugie będzie się skręcać z bólu... ;-) nieststy same musimy wyczuć temat...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny...ja tak troche z innej beczki...dawno mnie tu nie bylo wiec jak juz poruszalyscie ten temat to wklejcie mi na priva pliss ...
chcialam was zapytac
1. jaka wyprawke szykujecie dla dziecka? synka rodzilam w listopadzie a teraz mam termin 28 maja wiec teoretycznie zaczyna sie lato i nie wiem jak powinnam mala ubierac...szymonka w szpitalu ubieralam w pajacyki a dla malej wystarczy bodziak? nie chce jej przegrzac ale z drugiej strony nie wiem czy jednak nie powinna byc cieplej ubrana te pierwsze tygodnie...
2. czy jak bedzie ladna pogoda to rodzac maj/czerwiec moge dziecko od razu wystawiac na dwor czy czekac 2 tyg?
3. jak juz bede wystawiac jak wysokie filtry w kremie przeciwslonecznym?

z gory dzieki za pomoc;)
A nie łatwiej innym głowy nie zawracać tylko sobie z wyszukiwarki na wątku skorzystać?;-)

A wiec u nas swieta leniwie spedzona ale miałam takie skórcze ze hoho niepamietam zeby z oli tak było
najadłam sie wszystkiego i teraz czuje sie taka grrrrrrrruba:(( ale co tam hehehe
FIORE &&&&&& trzymaj sie
Mysiochomis &&&& za mame i współczuje stresów
kugela ja pamietam ze jadłam tylko i wyłacznie rosół i udko , piers gotowana i kanapki z martadela heheheheeh ale da sie przezyc potem było coraz lepiej i nawet na swieta(Oli urodzona 15 grudzien) zjadłam 2 pierogi z kapusta i grzybami i nic nie bylo trzeba bedzie próbowac

dla reszty buziaczki reszty nie pamietam bez bicia sie przyznaje

reklama
kugela ale wedzonego lososia jedz na zdrowie :-)) wedzone ryby mozna, byle nie surowe!

trix zobaczysz jaka pogoda bedzie, ja mysle ze u nas ok 17 st, wiec bedzie bodziak z dlugim, legginsy, skarpetki i kombinezon dresowy. Jak bedzie cieplej to body z krotkim i ten dres a jak jeszcze cieplej to bez dresu, jedynie legginsy i bodziak.
Ze spacerem nawet w grudniu nie czekalam 2 tyg, tylko na 4 dzien juz wyszlam na spacer:-) wiec nie wiem po co 2 tyg?

Do góry