reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Wiesz co ja wiem sama po sobie, bylam w 5tc i na usg nic nie bylo widać. Tylko sie strasznie denerwowalam, plakałam...teraz mysle ze poszla bym najwczesniej ok 6 tc:tak:
A jesli chcesz sprawdzic czy dzidzia ladnie rośnie zrob sobie betę i sprawdz przyrost po 48h;-)

też własnie myślę, że tylko się będę nieracjonalnie denerwować brakiem serca, więc zapisze się dopiero na 13.10. A jesczez wizyta tez tania nie jest, nie ma co tracic kasy na darmo :D
Za to może od razu jakies badania sobie zrobię. Mocz, morf i cukier to na pewno. Grupe krwi mam (chyba, musze poszukac)

Hejjj:)

witam was i gratuluje fasolek:)

pisze gdyz sama niewiem czy bede majowka czy czerwcowka:) raz wychodzi ze mam termin na 29 maja, raz ze na 3 czerwca. Wpisuje to w rozne kalendarze na neicie. Ostatni okres mialam 29 sierpnia przy 24, 25 dniowych cyklach. Narazie nie bylam u lekrza, chcialabym jeszcze poczekac. A jak u was wyglada z ostatnim okresem? moze wiecie jak dokladnie obliczyc date porodu?

wydaje mi się, ze to jest 9 miesięcy -3 dni. Ale i tak jak byś nie wyliczyła nikt ci nie zagwarantuje że akurat tego dnia urodzisz :D. Najbliżej prawdy jest zwykle pierwsze usg. Kolejne już będą przekłamywać, bo wiadomo dziec rozwijają się i rosną w różnym tempie.i

WItajcie:-)

U mnie niestety dobrych wieści nie ma:-(. Nie zostane jednak mamą w maju 2012. Dzisiaj się pożegnaliśmy. Życzę Wam spokojnych ciąż, lekkich porodów i zdrowych dzieciaczków!!!

Pozdrawiam

bardzo bardzo mi przykro :( sciskam Cie mocniutko :*

ja się właśnie zastanawiam czy mam iśc do lekarza w tym tyg czy poczekac jeszcze 2 jak już będzie serducho dobrze biło

co do usg wiem po sobie nie idz za wczesnie choc wiem ze to trudne...ale lepiej sie nie denerwowac ze nie ma serduszka zarodka itp poczekaj troszke i wtedy bedzie pelnia radosci i zero stresu
Dziś popoludniu mam USG....

nooo patina jak tam USg ??? czekamy na wiesci :*

Hejjj:)

witam was i gratuluje fasolek:)

pisze gdyz sama niewiem czy bede majowka czy czerwcowka:) raz wychodzi ze mam termin na 29 maja, raz ze na 3 czerwca. Wpisuje to w rozne kalendarze na neicie. Ostatni okres mialam 29 sierpnia przy 24, 25 dniowych cyklach. Narazie nie bylam u lekrza, chcialabym jeszcze poczekac. A jak u was wyglada z ostatnim okresem? moze wiecie jak dokladnie obliczyc date porodu?

witaj...co do terminu to roznie widzisz ja mialam zawsze 28 dniowe cykle a i tak mi sie poprzesuwalo i tak zamaist na 15 maja mam wg usg na 26 maja a calkiem mozliwe zze jak teraz pojde za tydzien i bedzie juz sereduszko i wyrazna fasolka to wogole termin bedzie innyi mam nadzieje juz ostateczny pki co witajk jako majoweczka i GRATULUJE!

a
wogole to dzien dobry kochane mamusie majowe :) szkoda ze weekend dobiegl konca... bylo tak milutko i fajnie..a tu znowu poniedzialek praca obowiazki...

milusiego weiczorku

aa zapomnialam a wogole co z tym pomyslem zamknietej grupy ktory zostal podany nie pamietam tylko przez jaka majoweczke :cool2:?? mysle ze teraz fajnie bylo by juz cos takiego miec :):tak:

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie.

Mam dobry humorek bo na uczelni spoko i w sumie dziś już nie było tak hard korowo;-):-):-)
Wróciłam do domu dostałam od męża obiadek i zaraz idę poprzytulać się z synkiem.:tak::tak:

Właśnie pod domem był wypadek.
Są 2 karetki ,straż pożarna i dużo policji.
Wygląda na to,że wszyscy żyją ,ale chyba dość mocno poszkodowani.:sorry2::sorry2:
aha :-D jak wracałam autobusem z uczelni to było mi wybitnie niedobrze :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D

reklama
Witam! Wróciłam i tak jak myslałam,USG pokazało PUSTY pecherzyk , zarodka jak narazie nie widać...według OM ciążą 7 tydzien, ale że moje cykle były dłuższe ok 33-35 dni więc ciążą napewno jest młodsza ...za tydzień mam znowu przyjśc możę wtedy coś już będzie
dostałam luteinę dopochwową ale niewiem po co? czytam teraz że to na wywołanie okresu???

Do góry