reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Witam ja umyłam okna na klatce schodowej dziś będzie tylko rosół z makaronem i kanapki bo mi się nie chce już robić .Brzuch mi się napina.Zazdraszczam jedynie falujących brzuchów i świąt u rodziny.Ja nic szczególnego na święta nie robię .Mój M i tak w pierwszy dzień w pracy więc będę sama o ile syn z synową się nie pojawią ,a coś mi się wydaję,że tak cwanie to sobie umyślają.No trudno zadowolą się żurem ,sałatką ,ciastem jakimś i jajami z wędliną.Ja jestem już na wylocie i super świąt nie mam zamiaru szykować sory niech idą na te święta do rodziców Natalki bo w Boże Narodzenie byli u nas ,a ja niestety coraz gorzej mam ze staniem na nogach bo puchnę ,a gotowanie to nie ciężka praca ale sporo na nogach.

Dziewczyny, a zdarza się wam jeszcze wymiotować? Ja od wczoraj kilka razy, a na kibelku byłam chyba z 20 razy wczoraj i dzisiaj też już kilka :szok: Myślałam że może się czymś podtrułam, ale czuję się dobrze, żadnego bólu żołądka czy coś :szok:

Zaraz wrzucam przepis na odpowiedni watek:tak:
U nas ciasta naleza do mojej siostry, ona piecze swietne ciasta:tak:Napewno zrobi sernik(nie wie jeszcze jaki), mazurek,babke i pasche(mniammmm):tak:
little_nina ja nie wymiotuje ale czasami mi nie dobrze:tak:

No właśnie, ja też wymiotowałam raz na jakiś czas, a od wczoraj już kilka razy. Prawie jak powtórka z 4 miesiąca, tylko że czuję się dobrze ;)

Witajcie dziewczyny faktycznie piszecie jak szalone ledwo doczytałam ale już też nie pamiętam co komu odpisać:-)
Na pewno dziękuje dziewczynom za wczorajsze spotkanie. Też się nie zdążyłam pożegnać:no: Miło było Was poznać i mam nadzieję, że uda nam się jeszcze spotkać na jakąś herbatkę czy coś:-).
Za wszystkie potrzebujące. wizytujące mocne kciuki.Chorowitym mamom i dzieciom szybkiego powrotu do zdrowia:-)
Katasza kciuki też za siostrę:-)
Fiore widać że nie wszyscy lekarze są bezduszni:-)
Karwiczki witaj na majówkach:-)
Co do świąt to my też w rozjazdach więc wybitnie dużo nie szykuje, ze dwie sałatki i tyle, zrobię pewnie z zupek chińskich i może z kurczakiem wędzonym no pomyślimy jeszcze. Co do wypieków to ja się w to nie bawię bo jestem beztalencie kulinarne;-);-)
Ja dziś na 19 na USG mam nadzieję że wszystko ok.
Miłego i spokojnego dnia dla was i brzuszków:-)

Obiecałam wieści o siostrze więc piszę: jest już po USG, Mała przybiera na wadze. Jest już jakieś 1750 i lekarka stwierdziła, że to jakiś tydzień do tyłu niż powinno być, więc jest ok. Teraz jeszcze zrobią jej zapis ktg i jeśli będzie ok, to dzisiaj wychodzi na 10 dni do domu. W tym czasie ma się trzy razy zgłosić na ktg a po 10 dniach znowu do szpitala. Ale już miejmy nadzieję tylko na 2-3 dni na badania kontrolne. Także dziewczyny jeszcze chwilę kciuki zaciskamy za dobry zapis.

Co do ciasta i muffinów, to ja zaraz wrzucę przepis na bananowe muffiny, które wychodzą zawsze. Można też z tego przepisu upiec ciasto i też świetnie wychodzi. Przepis zaraz na odpowiednim wątku.

Little u mnie z wymiotami ogólnie spokój, ale czasami jak się zapomnę i nie zjem śniadania a tylko wypiję herbatę z rana to wymiotuję niestety. Ale u ciebie to może jelitówka. Kup sobie smecte. Pomaga i można pić w ciąży.

No własnie jelitówkę wykluczyłam, bo czuję się bardzo dobrze, nie jestem ani troszkę osłabiona, po prostu zwyczajnie mi się cofa zawartośc żołądka i nie mogę jeśc (jeszcze bez śniadania siedzę), nie mam też biegunki, tylko po prostu często potwornie. Zaczyna mnie to trochę męczyć, bo na zakupy zwierzęce miałam iść, ale chyba nie dam rady :/

reklama
Dobrze,że na święta nie musze piec ciast bo Mój S pracuje w piekarni więc ciasta przyniesie prze różne:)

Dziś w nocy miałam pare skurczy w podbrzuszu .. nie które bolesne.
Zaczynam pomału wariować bo od rana nie czułam jeszcze ruchów dzidzi.. :(

annte ale mi smaka narobiłaś tą lasanią mniammmm

kurde ograniczać mleko ? Ja nie dam rady !!! z taka zgaga to mleko pije litrami !!!

jeszcze jakies krostki na jezyku mi wyskoczyły:baffled:

Do góry