reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Karolla przed wypiciem glukozy mialam 62 (norma 70-105)a po wypiciu 92 (norma 70-140) w labolatorium ppowiedzieli ze ok

reklama
Karolla przez to niskie cisnienie 117 na 70 makabra .... nie czaje dzisiaj dobrze
zapomnialam Ci odpoiwiedziec przepraszam....słoneczkim praze na patelni bez oleju wzucam na rozgrzana patelke i z minute trzymam na niej ziarka co chwile poruszajac patelka...

Myfcia mi dzisiaj mierzyli ciśnienie i miałam 115/70 i pwiedzieli, że to dla ciężarnej idealne ciśnienie. Tak to przeważnie 120/70 miałam. Lepiej mieć niższe niż za wysokie - napatrzyłam się na patologii na te biedne mamusie, które musiały albo się męczyć z nadciśnieniem albo z cukrem :(

masz racje Rybko......kurcze lokcie mnie bola...hmmm
kochane jaka macie temperature najczesciej? ja dzisiaj zmierzylam i 36 i 8 ....

To co do cisnienie to jestem lepsza. W poprzednii weekend 94 na 52. Super nie i jak tu nie spać. na szczęście nie mam w domu ciśnieniomierza, więc sprawdzam tylko u teściów i u gina oczywiście. Bo jakbym chciala codziennie to chyba bym się załamała.

Myfa a co do temperaturki toostatnio mialam 37.

Karola7 jak ginowi powiedzialam zadowolona przy ostatnim przeziebieniu ze nie mam na szczescie temperatury powiedzial mi ze to zle bo w ciazy progesteron ktory utrzymuje ciaze jest termo cos tam czyli wplywa na zwiekszenie temperatury ciala i do 37 i 5 kresek czasem moze byc.....zamarłam ale na szczesie narazie wszytsko ok.....
a co do cisnienia to wole nizsze ale kurcze tak sennie wtedy sie czuje....dziwnie

Ciśnienie mam 100 na 60 na standardzie. Jak nas w szkole mierzyli, ważyli i mierzyli ciśnienie, to pielęgniarka tak na mnie spojrzała i pyta: "a Ty w ogóle żyjesz?"
Dzisiaj to już spałam w autobusie na stojąco z twarzą na szybie od drzwi, bo był taki ścisk  :p Ale udało się, już po zajęciach i mogę się zabrać za jedzenie i spanie. Trza się wziąć za siebie, bo mi się wyniki krwi pogorszyły sporo.

reklama
Ja to jeszcze nogdy nie miala wysokiego, więc nie wiem jak to jest. Ale w ciąży lepsze niższe niż wyzsze. Magduska to widze, że ty jak ja.

Wczoraj u mamusi zjadłam zupke dyniową - ale byla pychotka. A teraz zajadem sie pilawem z kurczakiem. Niebo w gębie. Mialo być na dwa dni, ale cos mi sie wydaje, że nie starczy. ;)

Do góry