reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

reklama
A proszę Cie bardzo Karola
6-7 marchewek
1 pietruszka korzeń, cebula, por
gotujesz warzywa por i cebule w całosci a marchew i pietruszkę
kroisz w krążki ja to na wywarze bulionowym robiłam po 20 min
wyjełam por i cebule - wywalam bo nie lubie tych warzyw
a marchew i pietruszkę miksuje na krem do tego śmietanka rama do gotowania
na bank sie nie zsiądzie ;) trochę wegety i gotowe, jak nalejesz do talerza to z wierzchu sypie
ziarna słonecznika łuskane lub dynii aha do dekoracji na wierzch troche zielonej pietruszki!!

Bon apetit!!

Jejku - dziewczynki już od 3 dni taz. odkąd wróciłam ze szpitala mój mąż ma niesamowitą chęć na słodycze i codziennie kupuje świeżutkie ciastka - i ja nie mogę się im oprzeć i wcinam je razem z nim - boshe niech on się opanuje bo jak będzie je tak kupował to za 4 miesiące będzie trzeba wzywać do nas obojga dzwig ;D dba o to żebym po powrocie ze szpitala nadrobiła stracone kilogramy ;D

Karolla wilekie dzięki. Pewnie jutro zrobię, bo na dzisiaj jeszcze zupka jest.

Rybka a co tam. Jak tyc to porządnie ;) no i z powou smacznych rzeczy. A mąż przecież też w ciąży wiec zachcianki ma. ;)

Rybcia to jedyna okazja mozna jesc bez ograniczen to na co mamy ochote....moj gin powiezial zebym jadla ile tylko chce slodyczy to znaczy ze organizm potrzebuje, ja sie dziwie ze mam niski cukier z rana po takich obrzarstwach czasem ;-) a tak wogole to dzisiaj sie wyjasni co jest nie tak czy tez ok jak wyniki odbiore po glukozowym pijanstwie ;-)
Karolla znalazlam wczoraj super soki jednodniowe zrobione ze swiezych warzywek....marchewkke z rzepa myslalam ze padne szybciej niz wypije ale burak z jablkiem...nebo w gebie i ni jak to sie ma do tego "swinstwa" z hortexu.....ziarna slonecznika wcinala m na poczatku ciazy na potege.... polecam kupic takie obrane ziarna wrzucic na chwilke na teflonowa patelke zeby sie zeszklily lekko soli jak kto woli....mniam....

Myfa a jakiej firmy te soczki? Bo ja u nas ni jak nie moge znaleźć tych jednodniowych.
Myfa a te ziarna podsmazasz bez tluszczu rozumiem.

soczek jednodniowy piję codziennie może dlatego cera troche ciemniejsza hmm to dobrze ;)
wypatrzyłam że na pierwszych badaniach w lipcu na które miałam skierowanie glukoza na czczo wyszła mi 70 a Ty Myfcia ile miałaś na czczo??
Wczorak zjadłam parwie całą czekolade wedla kokosową Tomek tylko 2 kostki skubnął a ja reszte a potem mała kopała na USG hmm ;)

Och jak ja wam zazdroszczę tych czekoladek. W niedziele u mamusi nie wytrzymalam i zjadlam malutki kawałek szarlotki. Mąż mówi , że gin mi kazał ograniczać słodycze a nie nie jeść zupełnie. Tylko sie boje o małą. Ale ten kawałeczek chyba jej nie zaszkodzi?

reklama
Do góry