reklama
Rozwiązanie
Zawsze lepiej dopytaćTo już sie uspokoiłam bo nadgorliwcow nie brakuje którzy tylko straszą. A korzystając z okazji gratuluję zdrowego synka
Dziękuję Ty również niedługo weźmiesz w ramiona córunię
Dudusia92
Fanka BB :)
Normalnie przyznano Ci 80 procent z wynagrodzenia rocznego ? Przez całe 52 tygodnie?Ja też składałam wniosek do byłego pracodawcy, a on informował, przekazywał dokumenty do ZUS-u
reklama
O kosiniakowe składa się w GOPsie lub MOPsie,a do Zusu składa się np.gdy umowa jest rozwiązana jeszcze w trakcie ciąży.@Dudusia92 Zasiłek macierzyński jest wypłacany na podstawie zarobków u danego pracodawcy (możesz mieć kilka źródeł dochodów). ZUS na podstawie informacji o podstawie zasiłku przekazanej przez danego pracodawcę wypłaca zasiłek.
Wniosek byś składała do ZUS sama jakbyś nigdzie nie pracowała i miałoby być Ci wypłacane kosiniakowe.
Patrycja35
Wypelniasz wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski...wpisujesz od kiedy do kiedy..oraz wpisujesz tam iz ojciec nie bedzie korsystal z urlopu..ja wyslalam to donpracodawcy i zanioslam do zus....gdybym nie zaniosla do zus ...do tej pory bym nie miala zasilku gdyz pracodawca nie dostarczyl dokumentów...tym samym zus by nie wiedzial ze urodzilam
Patrycja35
Na moja prosbe Zus sam obliczyl mi macierzynski i ustanowił prawo do zasilku pomimo braku dokumentow od szefa i druku z3
89karola80
Dokładnie takNormalnie przyznano Ci 80 procent z wynagrodzenia rocznego ? Przez całe 52 tygodnie?
Dudusia92
Dostałaś zasiłek w wymiarze 52 tygodni?Na moja prosbe Zus sam obliczyl mi macierzynski i ustanowił prawo do zasilku pomimo braku dokumentow od szefa i druku z3
Dudusia92
To już sie uspokoiłam bo nadgorliwcow nie brakuje którzy tylko straszą. A korzystając z okazji gratuluję zdrowego synkaDokładnie tak
Natalia198777
Ja tak mam i mam 52tyg po 80%Kobietki potrzebuje porady. Miała mama któraś taka sytuację że ze względu na zakończenie zatrudnienia wraz z dniem porodu ZUS wyplacał zasiłek tylko przez 20 tygodni? Czy należy mi się np. 80% przez 52 tygodnie?
Natalia198777
Tak do pracodawcy byłegoDo pracodawcy A nie do ZUSU? Jeżeli oni już nie będą mnie zatrudniać? Czy to jest tak że składam do nich A oni do ZUSU?
reklama
89karola80
Zawsze lepiej dopytaćTo już sie uspokoiłam bo nadgorliwcow nie brakuje którzy tylko straszą. A korzystając z okazji gratuluję zdrowego synka
Dziękuję Ty również niedługo weźmiesz w ramiona córunię