reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łyżeczkowanie a kolejna ciąża

reklama
W trzecim cyklu po łyżeczkowaniu, w pierwszym cyklu starań. Łyżeczkowanie 2 września, okres 10 października i 10 listopada. 9 grudnia pozytywny test.

Ja z powodów psychicznych, bo starać się mogłam szybciej, ale chciałam to w głowie sobie poukładać. Ciąża była bezproblemowa i zabieg nie miał na nic wpływu.
A ty kiedy miałaś zabieg ?
20 grudnia i właśnie zastanawiam się czy mogę starać się już w tym cyklu czy lepiej będzie jeszcze zaczekać

A z jakich powodów czekalyscie? Fizycznych czy raczej psychicznych?
Lekarz zalecił z uwagi na zabieg. 3 miesiące na regenerację takie są zalecenia ogólne. Teraz coraz częściej się od tego odchodzi, ale mi powiedział że lepiej poczekać bo on ze swojego doświadczenia widzi że ciąże przed upływem tych 3 miesięcy częściej są problematyczne.

reklama
Mój pierwszy cykl był bezowulacyjny. W drugim się wstrzymaliśmy, bo brałam leki na wywołanie owulacji. W trzecim poszliśmy na całość i się udało. Bałam się też zachodzić wcześniej ze względu na to, że miałam po zabiegu cienkie endometrium i zarodek mógłby mieć problemy z zagnieżdżeniem

Do góry