reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lux Med Warszawa Czy tam jest choc jeden ginekolog wart polecenia?

Reniula cieszy mnie ze wspomnialas o dr Krolinskim bo na razie w Lux Medzie chodze do 2 lekarzy dopoki komus w 100% nie zaufam (a po doswiadczeniach z nimi jest mi raczej trudno). Jedna to Pani dr Radosiewicz a drugi to dr krolinski. oboje na mnie wywarli dobre wrazenie i wkrotce pewnie z jednego z nich zrezygnuje bo kogos jednego musz ewybrac. nie chce do konca biegac podwojnie do lekarzy. Na razie przewage w mojej ocenie ma dr Krolinski.

pozdrawiam

reklama
Paulinko! Cieszę się że kropeczka O.K. Widzę, że radzisz sobie doskonale ze służbą zdrowia ;). Pamiętaj koniecznie o tym endokrynologu!!!!! Właśnie niedawno bylam u p. Sanockiej ze sobą. Nic sie nie zmieniła! A te mdłości... no cóż... ja znalazłam dwie rady na przetrzymanie - pocieszałam się, że im silniejsze tym dzidzia mocniej się"trzyma"(dowiedziono to naukowo, bo hormon odpowiedzialny za podtrzymywanie ciąży... odpowiada też za te mdłości  ;D), a po drugie mijają. A pomagała mi też skutecznie herbata posłodzona z cytryną. Podobno skuteczy też jest imbir, ale nie zdążyłam wypróbować. POzdrawiam i wytrwałości w tej odmienności :)

Czesc Magdalenka, pewnie ze sobie radze ze sluzba zdrowia! W koncu duza juz jestem ;).

Bylam dzisiaj znowu u dr Radosiewicz i chyba na niej poprzestane bo jest strasznie "fajowa". Taka zyciowa, normalna a przy tym widze ze solidnie bada, zbiera wywiad, informuje. nawet niepytana. dr. Krolinski niby tez ok, ale np ani razu mnie ginekologicznie nie zbadal, a do karty ciazy wpisal wyniki takiego badania. mocno mi tym podpadl. Nie zebym za wszelka cene chciala sie na tym fotelu tortur za kazdym razem klasc ale mysle ze chyba na 3 wizyty do tej pory chociaz jedno takie badanie byloby wskazane....
Tak wiec na razie chyba pani dr Radosiewicz, a rodzic chce albo na Zelaznej (mieszkam obok+fantastyczne opinie a i naocznie tez sprawdzilam na razie izbe przyjec i dyzurujacego tam dr) albo w Damianie - podobno jest tam dobrze a dodatkowo pracuje tam moja tesciowa. Wprawdzie jest dermatologiem ale jednak zawsze to swoj czlowiek. No i mam dylemat. Czekam az tesciowa wroci z urlopu i musze sie na cos zdecydowac bo pewnie warto by wtedy przeniesc sie do lekarza ze szpitala w ktorym bede rodzila.....Zobaczymy

pozdrawiam serdecznie!

A może tak podpytać dr Radosiewicz, gdzie pracuje i u niej? A nóż na Żelaznej? Oj to mi tez podpadł ten Króliński. Oj fe fe panie dr, tak się nie postępuje z ciężarówką. Ja też nie cierpię tego fotela, ale w końcu zasiadamy tam dla dobra dziecka, a nie wątpliwej przyjemności! Oj, to prawda duże dylematy przec Tobą i poważne decyzje. Ale patrząc jak sobie poradziolaś do tąd, to jestem spokojna, że teraz pójdzie Ci jeszcze lepiej!! Miłego dnia, a ja idę na zasłuzony odpoczynek :-*

To bardzo dobry szpital. Nie kojarzę tego nazwiska, a sama tam 15, roku temu rodziłam. Z Karową jest jeden kłopot - jak jes nawał rodzących i nie wstrzlisz się w przerwę, albo nie byłaś prowadzona przez lekarza w przychodni przyszpitalnej to tylko protekcja prof. Kliniki działa.Ale na Żelaznej jest podobnie! Nocóz dobre miejsca są oblegane, a złe nalezy omijać!

witam dziewczyny :) szukalam informacji na temat dr. gadomskiej i tu trafilam i cale szczescie! mam u niej wizyte w srode ale po tym co przeczytalam na pewno tam nie pojde! czy mozecie mi powiedziec w ktorym lux medzie dr. królinski przyjmuje bo wiele z Was go chwali. ja coprawda w ciazy nie jestem i jak narazie nie chce byc i wlasnie dlatego potrzebuje ginekologa dobrego. bardzo prosze o rade.
pozdrawiam
Kasia

też szukam dobrego lekarza w luxmedzie, który zrozumie moje obawy i ma fajne podejście do pacjentki...z tego co piszecie to na pierwsze miejsce wysuwa się pani dr Radosiewicz, czy może ktoś jeszcze?

Pani dr Radosiewicz - potwierdzam. Bardzo zyciowa i fajowa babeczka. Pan dr Krolinski - tez do niego na poczatku ciazy chodzilam rownolegle z Pania dr Radosiewicz. Ale pan dr Krolinski mi przez 3 pierwsze wizyty nawet badania ginekologicznego nie zrobil. Nic poza tym mu zarzucic nie moge raczej, choc kazda wizyta trwala 5 minut, ani mierzenia ani wazenia ani jak mowilam zadnego badania. Tylko rozmowa, wypisanie skierowania na usg i bad krwi i moczu i tyle. Chociaz tyle bo inni podobno i tego nie robia, ale dla mnei to zdecydowanie za malo.

W kazdym razie dla zainteresowanych dr krolinski przyjmuje w luxmedzie przy pulawskiej.

reklama
Do góry