reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2006?

Jak samopoczucie lutowych mam?
Ja zmieniłam swój termin pierwszej wizyty do gino na wcześniejszy idę 14.06;
brzuch nadał mnie pobolewa ale jestem spokojniejsza; dzisiaj dołączyły sie mi po raz pierwszy mdłości;
LILITH trzymam kciuki za Ciebie, że szybko się uporasz ze smutkiem! ja jestem po pierwszej nieudanej próbie (ciąża przestała się rozwijać w 6 tyg.) i teraz mam wielką nadzieję że będzie dobrze... na wszekli wypadek wymyśliłam sobie tzw. plan B - tzn. co będziemy robić z mężem w razie gdyby... myślę że kobiety mogą się realizować w różny sposób - też najbardziej z wszystkiego chiałabym urodzić tego dzidziusia który zaczął rozwijać się we mnie - ale czasem okazuje się że życie ma inne plany wobec nas...

Przesyłam pozdrowionka wszystkim babeczką z tego forum :-) a w szczególności tym które borykają się z trudnościami a mimo to walczą:-)

Karola7 jakie wrażenia po wizycie u gino, chyba na dzisiaj miałaś termin?

reklama
Dziś byłam pierwszy raz u gina. Potwierdziła ciążę :laugh:. Co do bólu podbrzusza - to się nie martwcie mi też powiedział, że tak musi być bo macica się powiększa, więc trochę boleć musi. Mam przyjść za dwa tygodnie i będziemy oglądać serduszko maleństwa. Troszkę się uspokoiłam. Mam nadzieję że u was w porządku - pozdrawiam

:) hej dziewczyny :)
ja mam termin (wg kalkulatoró wszelkiej maści) na 31.01 - 02.02 :)
Weęc powiedzmy, że jestem lutóweczką ;)

powiedzcie mi dziewczyny, czy bierzecie kwas foliowy? kiedy zaczelyscie?

Cześć mamuśki ;D ja u gina byłam 10-06 i według jego wyliczeń jestem w 4 tygodniu ciąży (wziął pod uwagę długość moich cykli oraz czas trwania @). Nie badał mnie bo powiedział, że nie chce maleństwa obruszyć i zbada mnie przy kolejnej wizycie czyli za 2 tygodnie. Dał mi skierowania na szereg badań i powiedział żebym poszła zrobić USG ale to właśnie za ok. 2 tygodnie. Przepisał mi kwas foliowy ;D Zapytałam się go o współżycie i powiedział, że jeśli partner zrobi to baardzo delikatnie to ok, ale generalnie lepiej się wstrzymać do 12-tego tygodnia bo istnieje zagrożenie poronienia :mad:

Agucha ja kwas foliowy "FOLIK" łykam od kąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wcześniej brałam ale to tak różnie bo zapominałam ;D ;D

Ja dziewczynki jeszcze nie mam jakiś specjalnych objawów oprócz bolących jajników, piersi czy siusiania. No może jeszcze wieczorkiem padam a rano spać nie mogę. :D :D A cha jeszcze jedno - zauważyłam, że jakieś wypryski mi wychodzą na twarzy, a nigdy nie miałam z tym problemów bo cerę zawsze miałam jak pupcia niemowlaka. :D :D
Wcześniej miałam obrzęknięte narządny rodne - ale już jest ok. ::)

Na razie zachcianek zero, mdłości zero - no ale może jeszcze na to za wcześnie, a może ominie mnie ta średnia przyjemność.

Agucha tak jak mowila Rybka bierz "FOLIK" kupisz w kazdej aptece bez recepty :) ...ja go biore juz od jakis 4 miesiecy ... przyzwyczailam sie juz do niego i nawet nie zapominam ;)  ;D

Rybka wiesz, jak tak czytam Twoje objawy to wydaje mi sie ze mowisz o mnie  ;D idziemy "łeb w łeb" z tymi objawami  ;D ...pozdrawiam :)

Witajcie lutowe mamy,
Bardzo sie ciesze, ze odkrylam te strone i forum. W zeszly czwartek dowiedzialam sie ze zostane mama, wg.obliczen 31 stycznia - ale bardziej prawdopodobny 02 luty (tak jak Ty Agucha :) Pozdrawiam wszystkie mamy

Tak tak MoniQa - łeb w łeb. Wczoraj i dziś ranno czułam się okropnie. Bolało mnie podbrzusze i nerki czy korzonki, no w każdym razie tak mnie bolało, że aż mi się wymiotować z bólu chciało. I odeszło jak ręką odjął - hm... może fasoleczka miejsce sobie robi ;D

Powiedzielismy o maluszku naszemu pierworodnemu. Bardzo się ucieszył i strasznie przejął - boi mi sie siadać na kolana bo "nie chce zgnieśc dzidziusia". Chyba zaczyna czuć się jak starszy brat. A wy jak? powiadomilyście rodzinkę?
Ja o dziwo weekend bez żadnych dolegliwości - po wizycie u gino przeszło jak ręką odjął :laugh:

To moja pierwsza dzidzia, natomiast jeśli chodzi o rodzinkę to poszliśmy do mojej mamy i jej oznajmiliśmy, następnego dnia zrobilii dla nas uroczysty obiadek i czułam się jak księżniczka tak koło mnie skakali. ;D ;D

Ponieważ teść pracuje od rana do nocy, to mąż powiadomił go telefoniczne - baardzo się ucieszył. ;D ;D Tak samo brat i siostra - już mi zbiera ubranka ;D ;D

reklama
Hej hej, ja tak tylko informacyjnie, że właśnie zauważyłam że macie już swój dział w przyszłych mamach ;)

Do góry