reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Krisowa śliczny ten zestawik w paski za 39 zł i wcale nie drogi. Po wypłacie chyba kupię:-D

ja wczoraj przesegregowałam te moje ciuszki. w rozmiarze 56 ułożyłam osobno żeby wiedziała ile mam na te pierwsze dni i tygodnie. Śpioszków jest sporo bo chyba 10 par, kaftaników też i body z krótkim rękawkiem. Najmniej mam pajacyków, body z długim rękawkiem i pół śpiochów, po 2 pary. Nie chcę przesadzać z ilością ale pisałyście że lepiej mieć więcej na początek, to jeszcze podokupuję. Czasu jest sporo

reklama
Ja też polecam te body angielskich firm z allegro, niedroge a dobre jakościowo. Właśnie zamówiłam dla Młodego 7pak z early days, do tej 3 pajacyki do spania na zimę.
krisowa- my latem body też używamy, jak bardzo gorąco to w samym body po domu czy np. na plaży zasuwał. Albo body i do tego krótkie ogrodniczki czy spodenki.

no ja już włsnie zakupiłam early days 7 pak z długim rękawkiem z krótkim chyba też kupię:) a co do komplecików to znalazłam taką ofertę 3-częściowa wyprawka z żyrafką r. 56 GRATIS BODY (1831466186) - Aukcje internetowe Allegro moim zdaniem ładne i niedrogo sa w rozmiarze 56 i 62 chyba się skuszę:)

Poza tym ostatnio siadłam i spisałam sobie liste potrzebnych rzeczy dla maleństwa ubrania plus cała reszta - bardzo skrupulatnie uwzgledniając wszystko co mi wpadło do głowy...no i suma wyszła całkiem spora...lekko się przeraziłam...nie licząc ubrań wyszło ponad 5 tys zł!!! no ale większacześć to wózek z fotelikiem, łózeczko, komoda z przewijakiem, do tego sporo kasy pójdzie na butelki i akcesoria do karmienia, bujaczek - leżaczek, elektorniczna niania...no i się uzbierało! Mam nadzieję, że rodzina troche pomoże i część z tych rzeczy np taki bujaczek leżaczek dostaniemy w prezencie:)

Ostatnia edycja:
o i suma wyszła całkiem spora...lekko się przeraziłam...nie licząc ubrań wyszło ponad 5 tys zł!!! no ale większacześć to wózek z fotelikiem, łózeczko, komoda z przewijakiem, do tego sporo kasy pójdzie na butelki i akcesoria do karmienia, bujaczek - leżaczek, elektorniczna niania...no i się uzbierało!
ja liczyłam jeszcze meble młodzieżowe takie niedrogie i wyszło ok 7 tyś zł
wózek nam odpada z tego i moze teściowie się poczują i ufundują juniorowi łozeczko z komoda :), odpadłoby znów z 1 tyś zł, ale chyba mogę tylko pomarzyć

a ja mam 1 wyprawkę: bodziak, spioch, kaftanik, bluzeczka, polspioch, czapeczka+ niedrapki
chyba po 5 par rampersów, spiochów, bodziaków, spodenek, ale stracilam rachube wiec jak wszytsko przyjdzie podlicze...
aha i 2 spiworki

I nie korca cie zakupy... Ja jak narazie mam 6 bodziakow na 62, ale z checia poszalalabym w sklepie- tyle ze czekam do 18 na podtwierdzenie ze jest dziewczynka aa wtedy rzuce sie w wirr zakupow:p

No pewnie ze korcą i ogląda na allegro, ale ja się boję że coś jeszcze może się złego stać i wolę poczekać na ostatni dzwonek. Wstyd, ale ja nawet do sklepu z ciążową odzieżą nie wejdę ani do sklepu dziecięcego bo normalnie jest mi jakoś tak głupio, a raczej ten strach że coś kupię i potem na nic mi to.

lady87, nie można żyć takim strachem, w tak zaawansowanej ciąży straty to rzadkość... tak samo jak teraz - możemy stracić nasze dzieci za rok, za dwa, za 15 lat... zawsze może się coś złego stać

ja już po woli wszystko też kompletuję, nie wiem czy w ostatnich miesiącach będę na chodzie, więc wolę wszystko wcześniej przygotować :)

reklama
ja też się boję czy będę na chodzie, a mój małż jeszcze gorzej się orientuje w robieniu pierwszych zakupów dla maluszka niż ja:/ więc na jego łaskę się nie zdobędę, sporo rzeczy na allegro kupuję, bo mogę zaoszczędzić na niektórych aukcjach. Jak widzę, że mogę coś kupić za grosze, to jestem taka happy:) bo dzięki temu mogę kupić więcej:)

co do ciuchów dla kobiet w ciąży, to u mnie w Radomiu są chyba 2 czy 3 sklepy tylko, dla ciężarnych, jeden jakiś firmowy, gdzie kurtały są po 350zł, drugi zamykają i są nawet wyprzedaże ale już nie ma w czym wybierać, a trzeci nawet nie wiem gdzie:/ porażka. Pozostaje mi więc tylko allegro:/

Do góry