reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

a bo to się coś kłądzie na siusiaka :tak: jak zdejmujemy pieluchę , to tetrówką radzę przykryć. Maćkowi może ze dwa razy zdarzyło się siknąć. To kwestia tego, że jak chłopcom jest zimno, to automatycznie siusiają :tak: trzeba temperaturę podkręcić przy przewijaniu i git ;-)
A co do obsługi, to ja też myślałam, że dziewczynki łatwiejsze, ale moja koleżanka, mama parki powiedziała mi, że dziewczynki wiecej zakamarków mają i czasami trudniej to wyczyścić. To dlatego dziewczynki mają częściej infekcje dróg moczowych. Nam się jeszcze nie zdarzyła, ale młodego kuzynka, młodsza o 4 mies miała już trzykrotnie, w tym raz na 2 tyg w szpitalu wylądowali, bo lekarz leczył ja na przeziębienie, a się okazało, że ma już zapalenie miedniczek nerkowych, bo moczu nie badał.

reklama
dziewczynkę wiem jak przewijać, bo widziałam a chłopca, nie wiem
słyszałam ze nie dotyka się siusiaka w zakamarkach, to prawda? a potem idzie tak samo jak u dziewczynek w dół po prostu :-D

dziewczynkę wiem jak przewijać, bo widziałam a chłopca, nie wiem
słyszałam ze nie dotyka się siusiaka w zakamarkach, to prawda? a potem idzie tak samo jak u dziewczynek w dół po prostu :-D

ja swojemu sciagalam napletek przy kapieli, bo jednak zbieraja sie tam rozne "smieci". Jak nie czyscilam wystarczajaco czesto robil sie pitus czerwony no i potem to juz riwanol szedl w ruch bo stan zapalny sie wdawal. Po szpitalu nawet otarlismy sie o antybiotyk. A jak juz podrosl nauczylam go jak i sam juz sobie czyscil siurka;-).
Polozna powinna Ci pokazac jak sie z klejnotami obchodzic. Ale to w PL w innych krajach patrza na to jak na molestowanie dziecka:szok:.

ja swojemu sciagalam napletek przy kapieli, bo jednak zbieraja sie tam rozne "smieci". Jak nie czyscilam wystarczajaco czesto robil sie pitus czerwony no i potem to juz riwanol szedl w ruch bo stan zapalny sie wdawal. Po szpitalu nawet otarlismy sie o antybiotyk. A jak juz podrosl nauczylam go jak i sam juz sobie czyscil siurka;-).
Polozna powinna Ci pokazac jak sie z klejnotami obchodzic. Ale to w PL w innych krajach patrza na to jak na molestowanie dziecka:szok:.
mam gdzieś poglądy o molestowaniu, moje dziecko będe myć jak trzeba :) a tak na powaznie, na położną liczyć nie bede chyba ze sobie ją wykupię, postaram sie by w szpitalu juz mnie nauczyła pewnych rzeczy :)

trina fajna ta mata, kolorowa, ale 300 zł to dużo

Trina- bardzo fajna ta mata, a dlaczego taka droga- bo dla dziecka.Musza sobie zarobic na rodzicach, dziadkach, wujkach :-)

ja mialam jeszcze wsparcie w ciotce mojego ex, miala 5-cioro dzieciaczkow wiec doswiadczenie rowniez. Teraz jestem sama z M no i nie za wiele wiem jak z dziewczynkami, bo w gronie znajomych wszedzie byly siurki ;-). Zobaczymy moze nie bedzie tak zle, na wszelki wypadek juz zaczynam szukac polskojezycznej poloznej, bo tu sobie wybierasz. Najczesciej w szpitalu, wiec jak juz zaczne poszukiwania szpitala to z polskojezyczna polozna.

mi to się wydaje ze z dziewczynka to latwiej, sama jestem kobieta to wiem w ktorą stronę się wycierać :-p a chłopcu boję się dotykać siusiaka, no ale od czego jest mąż :happy:

krisowa- dokładnie, od czego jest mąż:) ja Małego nie kąpię wcale, zawsze mąż i to on go 'tam' myje.

A mnie Daniel nigdy nie osikał :-) A mamy które się jednak tego boją propnuję zakupić Daszek na ptaszek | dzidzia hehe co to ludzie nie wymyślą.

reklama
Do góry