reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów, w biedronce jest nadal promocja na Lovele 1,8kg +płyn do płukania ale za 12,99zł była tylko do białego moj m jutro w k-ce sprawdzi czy w tej samej cenie jest do kolorów.W tej samej cenie był płyn do prania lovela 1,5l do białgo i kolorów.Więc bardzo sie opłaca.

reklama
image.html

image.html

A to moje 3 pajacyki z Next.Zakupiłam nowe;)i pare innych rzeczy jak cykne reszte fotek to wstawie zdięcia.W piątek właśnie dostałam paczke z Anglii,znajoma mi załatwiła nowe ubranka zdziebko taniej ,także dla małego kupiłam ten 3pak pajacy co są na zdieciu były przecenieone bo kosztowały 10 F,potem 2 rampersy,bodziakokoszula,trampeczki i kurtke dla Nicol zakupiłam.

Zakupy udane:)wczoraj przez przypadek znalazłam w Tesco ręcznik kąpielowy z kapturkiem za 19.90 także n iedrogi.Mam 3 nowe ręczniki także powinno wystarczyć a pozatym mam jeszcze po Nicol kilka ręczniczków.
Dee-Śliczne te pajacyki!

Też się zastanawiam jaki materacyk zakupić do łóżeczka ale chyba z tej pianki,są bardzo fajne moja szwagierka teraz sobie i dla synów zakupiła i mówi że są super!

Ostatnia edycja:
Włączę się do dyskusji o pampersach. Trochę czasu minęło, gdy je używałam po raz ostatni ale mam już pewne doświadczenia. Najlepsze były pampersy, po nich pieluchy z tesco ale uwaga bo oni mają dwie linie pieluszek, jedne tanie tanie nic nie warte i drugie droższe ale odpowiadające jakości pampersów. Hugiesów nie znosiłam, wydawały mi się słabej jakości, tak samo happy. Jestem ciekawa pieluszek dada z Biedronki, dużo moich znajomych używa i są zadowoleni. Mam na początek po parę sztuk pieluszek różnych firm, dostałam od znajomej, więc będziemy od początku testować, które małemu będą najlepsze.

Moja corcia była alergikiem i miala wyjątkowo wrażliwą skórę dlatego używalismy na początku Pampers potem przeszliśmy na Rossmanowskie okazały się równie dobre jak Pampers tylko duzo tańsze.Natomiast niezdały egzaminu dada haggisy czy bella.
Co do rozmiarów to kazda firma ma inny w sensie że np.haggis 2 będą dobre a np.pampers 3. Kilogramy niemają tu znaczenia wszystko zależy od budowy dziecka moja córcia była grubiutka kiedy miała 3 m używaliśmy już 4 PLUS w tym samym czasie synek siostry M miał 1,5 roku a używałyśmy tego samego rozmiaru.

blair-niestety nic nie pomoge nawet niewiedziałam ze takowa emulsja jest,jest to taka jakaś dla wrażliwej skóry?cośik podobnego do oilantum???

ani-ja też sobie najbardziej chwale pampersy takie stosowałam cały czas dla córci i byłam zadowolona,nic się nie działo nie odpażało,pamiętam też że przy każdej zmianie pieluszki małą smarowałam kremem z penaten a jak coś się działo to sudocrem.Znajoma raz mi dała pieluszki bella happy czy jakoś tak -jak dla mnie beznadziejne jedną wtedy małej ubrałam a reszta poszła do kosza.Teraz już mam zakupione 2duże paczki pampersów 2 -była fajna promocja w Realu.Musze zakupić jesZcze 1-dynki do szpitala zakupic no i do domku tez bo niewiadomo jak wagowo maluszek będzie także 2-jeczki mogą być wieksze.

A no i mam zapytanko dla mamuś które maja już synów-czy dla chłopczyka kupuje się normalny rozmiar pieluszek czy musi być ździebko większy ze względu na" siusiaka".Może wydać Wam się śmieszne to pytanie ,ale tak mnie ostatnio zastanawia a w tej dziedzinie doświadczenia nie mam bo mam córeczke:-)a że teraz będzie syn to się tak zastanawiam .

Mama Niki - ten sam :tak: różne dla obu płci są tylko pull-upy, ale to masz jeszcze czas ;-) my zmienialiśmy na samym początku pieluszki na wieksze jak młody zaczynał przesikiwać, bo tak to początkowo chudzina był i wszystko z tyłka mu spadało. Dopiero przed roczkiem kluska się zrobił, ale jak zacząl chodzić, to znów szczypior i tak mu zostało, że wszystkie spodnie mu w talii wiszą

mama Niki- a ja się zastanawiam czy będę potrafiłą dziewczynkę przewinąć :-) ale rozmiaru dla chłopca na pewno nie trzeba brać większego.
ANEK- no to nieźle jak w wieku 3miesięcy pieluszki 4+, mój Danielek cały czas 4 używa a na suwaczku widać ile ma :)

trina-wiem że potem te większe to są takie osobno dla chłopców i dziewczynek te dla bardziej już aktywnych,pamiętam że jak kupywałam dla Nicol to były te pamperso majtki.

Digitalis-mi się wydaje że chyba dziewczynke łatwiej bo nie robi siusiu na mamusie jak mamusia odpina pampersa:-Dpozatym wydaje mi się że u chopca pewnie bardziej trzeba uważać i więcej smarować coby się tam nigdzie nie poodparzało.Niby teraz drugie dziecko to z górki a mi się wydaje że też troszke inaczej bo teraz chłopczyk.Pamiętam że jak byłam z Nicol w szpitalu to sąsiadka obok na sali miała syna,co mu odpieła pampersa do przebrania to ją obsiusiał,także teraz wiem że bedzie trzeba przy przewijaniu na to uważać:-D

reklama
Do góry