reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Ja mam 250 zł genetyczne chyba ze dojdzie to z krwi chyba pappa sie nazywa to wtedy 400 łącznie , już się dowiedziałam ze nie proponują każdemu tylko jak coś na genetycznym wyjdzie nie tak to wtedy je robią

Wizyta u mojej 180 z usg ale nasz części ja tyle nie płacę ufff;)

Magda a co to za wirusy, o których piszesz? Czytałam Twoja historie, ogromnie wzruszająca, jestes naprawdę silną kobietą i wiem że w tej ciąży bedzie wszystko Ok i czuje, ze będziesz miała dziewczynkę [emoji5]️

Szmokuss dziękuję :* Kochana,poprzednio był coxackie,a teraz parvovirus. To są wirusy,które najczęściej łapią dzieci w wieku szkolnym,czyli takie jak moje. One mają często nie typowe objawy,dlatego ciężko je zdiagnozować. Dorośli w większości przypadków przychodzą je bezobjawowo. Ten coxackie z poprzedniej ciąży zazwyczaj jest nie groźny dla dzieci w plodzie. Ja niestety byłam w tych 7 % u których wirus zabija nienarodzone dziecko. Teraz moja córka miała zdiagnozowany parwowirusa. 3 tygodnie temu ja sama byłam chora. Stąd zagrożenie. Parvovirus mówiąc ogólnie niszczy krew maleństwa. Szybko wykryty da się leczyć transfuzja. Tego coxackie się nie dało...mam jednak nadzieję,że nawet jak go zlapalam,to dzidziuś ujdzie w tym bez szwanku :tak:

Magda wiesz, dobrze ze udało sie wykryć to cholerstwo, wtedy zawsze jest szansa na podjęcie wczesnego leczenia. Z ciekawości muszę poczytać o tych wirusach, bo nigdy nie słyszałam o czymś takim. Miałaś naprawdę ogromnego pecha, ale teraz zobaczysz, wszystko z Fasolką bedzie w porządku. Tyle już przeszłaś, ze należy sie Tobie upragnione szczęście [emoji5]️

Ja się dzisiaj dowiedziałam że mam prenatalne za darmo i z krwi tez, mój lekarz prowadzi jakiś projekt w szpitalu i kobiety po 34rż, po różnych komplikacjach itd mają za darmo więc troche zaoszczędzę ( ok 400zł!) i najważniejsze mój lekarz będzie je wykonywał:)

więc Madziu prenatalne mam 12.08 a wizyta normalna 31.08

A to mój Skarb
2015-07-22 18.47.51.jpg
2015-07-22 18.47.51.jpg

Załączniki

• 2015-07-22 18.47.51.jpg
    2015-07-22 18.47.51.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry