reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Hej kochane :-)

Ja juz po. Usg trwało godzinę. Ja oczywiście już panika,że coś jest nie tak. Dwie radilog i jakaś inna lekarz przyszły. Myślałam,że na zawał zejde...okazało się,że sprawdzali łożysko. Jest nisko,ale chcieli mieć pewność,że nie zachodzi na szyjkę. Poza tym maluszek szalał o nie mogli dobrze zobaczyć żołądka. Tak więc szukali i sprawdzali,aż wreszcie powiedzieli,że wszystko jest dobrze. Maluch spory. Obwód główki 167. Długość kości udowej 33. Z usg 20tc i 2d,czyli ładnie rośnie. Łożysko nie zachodzi na szyjkę. Mam się nie martwić. Kolejne usg u nich za 4 tygodnie dokładnie w urodziny mojej Nelly :-)

Na koniec pomimo braku współpracy przez godzinę, maleństwo pięknie ukazało swoją dupencje od dołu i juz wiemy,że mamy synka :-)

Dziękuję ślicznie za kciuki!!!!

reklama
Madzia gragulacje ciesze się ze wszystko dobrze :-) a mówiłam ze będzie synek
Ja juz po wszystko na swoim miejscu wszystko ma ruchliwy strasznie dalej jest synek i juz tak zostanie z tego to już napewno dziewczynki nie będzie ;-) waga 548 g obwód główki 20.79 cm obwód brzuszka 18.01 cm kość udowadnia 3.99 serduszko ok wszystko w jak najlepszym pozadku
Zdj takie sobie bo uciekał ;-) i Buzke pepowina zasłaniala

Załączniki

• 1443100794093.jpg
    1443100794093.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry