reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

reklama
Mi też z chińskiego wyszła dziewczynka :-D a kiedy zmienia się kolor oczu? Bo jestem bardzo ciekawa-Wojtek to czysty tata więc chociaż oczka mógłby mieć po mnie.

Mój brudasek nie lubi kąpieli:-)
kapiel.JPG

pod uwagę w dziedziczeniu koloru oczu bierze się również to jaki kolor oczu mają nasi rodzice...nie tylko my :-) do tego kolor oczu to nie tylko sprawa jednego genu w dziedziczeniu, na to wpływa wiele czynników. tak więc bardzo możliwe, że gdy dwoje rodziców ma oczy niebieskie to dziecko może mieć brązowe bo ktoś w rodzinie takowe miał a ten kolor jest bardziej dominujący przy dziedziczeniu niż niebieski...brązowy to tzw. kolor dominujący a niebieski recesywny. Również brązowy kolor dominuje nad zielonym ale za to zielony dominuje nad niebieskim. Na dziedziczenie koloru oczu wpływa więcej niż jeden gen i allel dlatego nie zawsze jest oczywiste jaki kolor oczu będzie mieć dziecko i to, że kolor jakiś w teorii jest dominującym w praktyce może okazać się inaczej :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry