reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kaskax25, przyszlirodzice, Syneczki2, agawa1, Margaritta, lileczka, patrysia, Rekinasia, Ania31, ania_ajra, Myyszaaa, Zytka w imieniu Mai dziękuję wam za życzonka.

My już po imprezie urodzinoowej, była w sobotę. Mimo tego, iż odbyła się u nas w domku jakoś daliśmy radę. Zrobiłam tylko 2 słatki i kanapi i kupiłam tonę słodyczy:)

spokojnej nocki życzę

reklama
no hej dziewczyny

moniamonis
- to tak jak u nas tez zrobilam 2 salatki, buraczki, modra kapuste, schabowe, kurczaki az 2 i rolady... potem byl tort ale tata ma zdjecia w swoim aparacie wiec musze poczekac az agra zeby pokazac :tak:
syneczki - no to bys miala dobrze ze kolega okazal sie pomocny ;-)
kropecka
- zdrowka :tak:
mysza - to za niedlugo sam zacznie smigac :tak:
agawa - dziekuje bardzo za snieg u nas tez zaspy jak nie wiem masakra chyba teraz dopiero zima sie zaczela popstrykam fotki za niedlugo jak pojde na sanki z malym bo wczoraj zapomnialam aparatu :dry:
gosia78 - u nas tez wychodza bo noce jakies niespokojne a poza tym wszystko gryzie ale sprawdzic nie da :no:

Cześć Dziewczyny!

Chciałabym Wam się pochwalić,że wczoraj urodził nam się w rodzinie Mikołajek:-)Siostra mojego M jest szczęśliwą podwójna już mamusią,z lekka obolałą bo miała cesarkę a Mikuś ważył 3250 i mierzył 57cm:-)

A co u nas? Ostatnie 3 nocki były cieżkie,Marcysia ok.2 budzi się jak zwykle na cysia po czym kiedy próbuje odłożyć ją do łóżeczka wybudza się i strasznie płacze.Pomaga noszenie na rękach,albo przystawienie do cyśka:-(Kiedy już zdaje się że zasnęła na tych rękach i ją odkładam histeria zaczyna sie od początku:szok: Nie wiem co jej się poprzestawiało,bo juz miałam ją pochwalić,że nocki mamy niezłe-no to mam!!:wściekła/y: Najgorsze jest to,że tatuś np. nie może nosić na tych rękach-pruje się wtedy na całe gardło.Wczoraj się poddałam i wzięłam ja do łóżka i jakoś do rana była spokój,ale jak tak ma być co noc to ja dziękuję.... Natomiast w ciągu dnia jest rewelacyjna,pogodna,chętnie sie bawi,je-nie ma problemu!Nie wiem co się dzieje w nocy?W każdym razie po tych trzech nockach jestem padnięta :-(

Cloe i Mysza dziękujemy za karteczki urodzinowe;-)

Pozdrawiam Was wszystkie mocniasto jak zawsze!

Zytko jak bym widziała Madika z przed niecałego tygodnia...ja mam to juz za sobą Tobie życzę cierpliwości i przypływu sił bo są naprawde potrzebne... dasz rade słońce :tak: A karteczka od nas doszła? bo juz zaczynam sie niepokoić wysłąłam juz prawie tydzień temu :dry: A i gratulujemy ciociu Mikołajka :-D a Marcelince kuzyna :-D
Patrysia no fakt akurat ten kolega jest niezastąpiony ;-)
Dziewczyny wieżycie wogóle w przyjaźń damsko-męska? i tylko przyjaźń?

Zytka oczywiście ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców, wycałuj tam Mikołajka przy najbliższej okazji :-)
co do nocek to masz podobnie jak ja z Gabi, co prawda nie płacze tylko po prostu jak ja odkładam po karmieniu to się wybudza ,siada w łóżeczku i zaczepia, no i zazwyczaj ląduje w naszym łóżku i wtedy do 9 śpi:) czasem ląduje u nas dopiero tak o 5-6 przy drugiej pobudce na cyca ale nie raz juz o 1 nie da się odłożyć bez protestu :) ostatnio dopiero skapnęła ze juz bez szelek może sobie pozwolić na zmianę pozycji i wierci sie odsć długo , mości sobie posłanie i najczęściej ląduje na brzuchu co jest totalną nowością jeśli chodzi o jej pozycje do spania, no i jeszcze jak juz zostaje z nami w łóżku to owszem possie sobie cycusia ale potem wtula sie w tatusia, no to tak od trzech nocek zauważyłam , tak słodko to wygląda no i poza tym teraz tatuś musi dzielić sie miejscem z córeczką i ja sie zdecydowanie lepiej odsypiam :-D:-D:-D a tatus i tak przeszcześliwy ze córcia tak do niego lgnie nie nie zważa na niewygodę;-)
ja właśnie zastanawiam sie na menu na urodzinki , szukam i szukam az w końcu jak znam życie zrobię standardowe sałatki, machnę jakieś schaboszczaki, wędlinki, jajka w majonezie, tort i ciasta i po krzyku ;)
imprezka planuje robic w sobotę taką bardziej oficjalna dla najbliższej rodziny a w niedzielę znajomi , czyli juz bardziej na luzie :)
Syneczki no to @ złośliwa była wyjątkowo ,jak to @!!!
Agawa i Patrysia a u mnie śniegu niet, podeślijcie troszku:) dzieci się uciesz!!!! chociaż ja już bym była za wiosna jednak, Gabi pewnie tez , właśnie wczoraj przyjechała chrzestna i kupiła juz prezencik na roczek , rowerek taki co to w najbliższym czasie będziemy pchać a dopiero za jakis czas córcia dosięgnie do pedałów, , moja siostra ma taki dla swojej córeczki ,tez dostała na roczek i przez dwa sezony złużył jako popychacz a teraz już dosięga do pedałów i sama jeździ , na tajnym wkleję fotke :)
któras z was pisała o prezentacji z robionej w power point . kurcze super pomysł ale ja takie beztalencie do komputera, nie uda mi sie za chiny ludowe takie coś zrobić ,ale za to uraczę gości zdjęciami z płytek, a mam ich troszku , nazbierało sie przez ten rok :) dzięki za podsuniecie pomysłu!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie dzis juz bardziej rozgarnieta jestem :sorry2:ale cieżko z dwójka takich domyslnych dzieciaków szafki musiała pozawiazywac bo mały ciagle siedział mi w talerzach i garnkach co sprzątnełam to na nowo wyciagał i biegałam wczoraj ciagle miałam dosc a dzis spokój za to wchodzi na łóżka pufki i boje sie zeby nie spadł nawet czasu do wc nie mam isc:-( ale jakos sobie radze

poczytam co u was

helo :)
Aniu no domyślam się jaki masz w domku sajgonik, u nas Gabi upatrzyła sobie szafkę pod TV i nagminnie wywala kasety i płyty, ale zazwyczaj tak jest że jak sobie kilka wywali to odchodzi i juz ją to miejsce nie interesuje ,natomiast wystarczy sprzątnąć to co wywaliła to za chwile znowu siedzi i robi swoje :-D no więc zazwyczaj juz zostawiam to zaczarowane miejsce w spokoju i wiodok rozsypanych kaset wszedł w krajobraz pokoju, w kuchni natomiast ma swój czarodziejski karton a w nim miski, kartoniki po heratach, ryżu itp, łyżki, pokrywki i to jest jej świat, na szczeście w szafkach nie lubi grzebać(na razie) zdazyło jej sie kilka razy w szafce z garami ale to na szczęście bezpieczne i szybko sie sprząta, natomiast szafka z talerzami , no cóż chyba jednak jakies zabezpieczenie sie przyda bo to różnie bywa i nie wiadomo co jej do główki strzeli

Helloł:-)
muszę coś skrobnąc bo jeszze zapomnicie że taka Cloe istnieje;-)Zima u nsa pełną gębą Julka zachwycona ja trochę mniej, czekam na wiosnę:tak:Oliwka chodziś jeszcze nie chce choć zdaza je j się zrobić parę zamodzielnych kroczków jakoś nie zalapała bakcyla
Ania 31 taki sajgonik mam na co dzień szafki mam pozabezpieczane ale wystarczy że Julka którąś otworzy i nie zabezpieczy za sobą ... Oliwka takiej okazji nie przepuści :blink::sorry2:i cóż zrobić sprzątam po kilkanaście razy dziennie a i parę talerzy już poszło niestety
Myszko ano utknełam i poki mój tao nie będzie miał większego luzu w pracy, o jakmś wyjściu bez dzieci nie mam mowy. A na weselu wybawiłam się świetnie:-D i naprawdę fajnie jest zatęsknić za dziećmi:tak:
Ulenka ja też przed roczkiem poszukiwałam super przepisów a skończyłam standardowo. :sobotę dokawy sałatka owocowa, słodycze , na kolacje bogracz, dwa rodzaje sałatek jarzynowych , zimna płyta, w niedzielę obiad to rosól schab pieczeń, sałątka z pekinki potrawka z marchewki, buraczki...
Syneczki nie wierzę i taka przyjaciłę mężą miałabym w szcsególności na oku;-)

reklama
100 lat, 100 lat dla Dominiczka.
Najlepsze zyczenia urodzinowe z okazji pierwszych urodzinek
sklada ciocia Kasia z rodzinka

Do góry