reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Kluska79 i Ania31
Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji urodzin! Dużo zdrówka, zadowolenia z życia, mniej pracy i więcej kasy. Spełnienia marzeń i radości!
Ściskam Was mocno.:-D

Ja też jestem z października i tak jak zapewne Wy- wagą.
Buziaki

reklama
Ania31,anna_ajra- Wagi rządzą:-D, wszystkego dobrego dziewczyny.
Plan odstawienia Dominika od karmień nocnych został tylko planem:sorry2:, malutki chyba wyczuł co jest grane i wstał tylko 2 razy w nocy. Za pierwszym razem starałam się podać mu wode,ale on nie cierpi smoczków i rozdarł się masakrycznie:baffled:, poddałam się po 10 minutach- kiepsko to widze.

Kluska 79 - a on śpi w łóżeczku ??
U nas Miki dalej śpi u rodziców - ale teraz to jest związane z tym katarkiem:-(
Dziewczyny sposoby na katar? I nie frida - bo Miki nic sobie nie da wsadzić do noska ogólnie jak tylko widzi - to od razu krzyk... A my używamy maści majerankowej :-)

Pozdrawiam

Witam się i ja!

Kluska, Ania 31 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka!!!:-)

Kluska - to u Ciebie takie same nocki jak u mnie:-(, Jaś też tak często się budzi a gdy nie przystawię go do piersi jest taki wrzask jakby go ze skóry obdzierali:szok:.
Planuję też już go nie karmić w nocy tylko nie wiem jak zareagują sąsiedzi, u nas w bloku wszystko słychać, przy Piotrusiu walili mi w kaloryfery:wściekła/y: i mały wył jeszcze gorzej :no:

Co do sadzania na nocnik - Piotruś zaczął korzystać z nocniczka wtedy gdy zaczął sygnalizować swoje potrzeby czyli miał ponad 1,5 roku. Poszło nam nad wyraz sprawnie. Wcześniej pojechaliśmy z nim do sklepu po nocniczek, który sobie sam wybrał:-), przez jakiś czas sadzałam go w ubranku, by go zbyt nie stresować. Podobno zbyt wczesna nauka źle się kończy, nie wiem bo nie próbowałam. Z Jasiem też nie będziemy się spieszyć.

Wczoraj wózek po Piotrusiu podziękował nam za współpracę, odpadły przednie 2 kółka, wieczorem zamówiłam Coneco Solar ( Anna ajra:tak:). Dziś ze spacerem zaczekam aż zrobi się ciepło żeby mi Jasiek nie przemarzł w spacerówce parasolce.

Piotruś znów z płaczem poszedł do przedszkola, nic nie chce jeść, pić też mało pije:no:, nie wiem jak to wszystko się skończy:-(

Pozdrawiam

Mysza - może olejek Olbas Oil? Parę kropelek gdzieś blisko łóżeczka, może będzie mu łatwiej oddychać. Ja przy Jasiu na siłę używałam fridę, trochę pokrzyczał ale nosek był na troszkę odetkany.

No własnie czytałam że dla takiego maluszka - to raczej nie:-( na razie daje mu więcej pić i oczyszczam nosek... zobaczymy jak dalej pójdzie :-)

Nieźle tyle wag mamy :-D a któraś wierzy w horoskopy?:-D

Ciekawe czy się u was opisy waszych znaków zgadzają:-)

:-):-)

Myszaaa ja stosuję sól fizjologiczną w aerozolu i tak jak ty maść majerankową.

Dzisiejsza noc :baffled:niestety już nie była taka dobra.Obudził się już przed 1 i do rana się wiercił i stękał , a więc normalka.:wściekła/y:
Rano zaliczył już kilka wywrotek i wrzasku i teraz śpi.A ja chwila odpoczynku i wrzasków przy kawce.
:tak::-D:happy2:

Witam
Mysza mi sie sprawdziło ale jaka jestem mama wagą kiedys koleżanka mi przysłała :tak:

Dzięki dziewczyny za życzenia

Kluska taaa waga:-)
Ja z wysadzaniem Bartka poczekam do lata:-D:tak:a my wczoraj pojechaliśmy do babci wziełam Kube i Bartka i ruszyliśmy autobusem pomogły mi panie z wózkiem i Kubą kierowca okazał sie super facetem też pomógł także nie było źle:tak:zrobilismy zakupy dla Bartoliniego bo powyrastal chłopina mi ze wszystkiego
Dziewczyny mam pytanie czy któraś kupowała na allegro Album dla dziecka może mi któraś polecic coś potrzebuje na prezent dla siostry synka na chrzciny

reklama
witam sie w naszych slodkosciach :-D
my jutro z Sewerynkiem do lekarza oddac wyniki badan i zobaczymy jak z ta nasza anemia u niego no i niech lekarz mi go zbada bo on cos juz zaczyna mi kaszlec i jak sie tak przysluchac to ma chrypke wiec na wszelki wypadek niech go poslucha :tak:
mysza - fajne :-D a horoskopy nie wierze chyba ze cos sie zgadza hihih :-D:-p myszko a zapytaj w patece moze maja jakies masci rozgrzewajace dla niemowlakow albo cos w tym stylu ja stosuje masc majerankowa i sol fizjologiczna no i to czego nie lubi - sopelek chyba ze lekarz mi przepisze biostymine albo biodacyne czy jak tam to bylo :sorry2:
ania31 - ja nie kupowalam zwykle takie cos kupuje w normalnym sklepie widze to i wogole :happy2: wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :-D
gosia78 - kwestia przyzwyczajenia z Piotrusiem da sobie chlopak rade :tak:
kluska79 - tylko powodzenia Ci zyczyc :-):tak:
paulineczka - heh :cool2:
lileczka - :-) no to dal Ci pospac :happy2: jakies postepy :tak: no a wdomku to musisz miec niezle wiem to po Sewku bo tez jak widzi ze za nim ide to ucieka jak nie wiem az sie kurzy
ladna.ex.panna - jaka ona kochana i musi byc zadowolona w tej swojej machinie :-D
kropecka - zdrowka dl Oleczka :tak:
annaagnieszka - no coment :sorry2:

mykam do mojej marudy - kurcze cos mi spac nie chce :dry: ale na szczescie juz mam posprzatane moze potem zrobie jakas saletke moze tao tao :confused::cool2:
buziaczki - slodziutkie

Do góry