reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Ika_s oj straszne te ceny.. ja płacę 60 razem z USG i wszelkimi innymi badaniami...

leż i wypoczywaj.. a w pracy.. hmm.. mój szef przez ostatnie miesiące trąbi, że kobiety powinny zachodzic w ciążę, bo kto będzie na emerytury robił.. myślę, że teraz już tyle nagadali tym pracodawcom, że nikt nie powinien ci robić trudności...
ale tak na marginesie to sama też się trochę stresuję reakcją szefa... prowadzę teraz dwa spore projekty i pewnie sie będzie o nie obawiał...

reklama
Ika s njważniejsze że z malcem jest wszystko dobrze. Pracą się nie przejmuj Nie ta to inna a dzidziuś jest najważniejszy.
Ja wczoraj byłam u giny. Post jabi troche mnie wystraszyła ale wszystko wskazuje na to że u mnie jest wszystko dobrze:-) Dzidziuś rośnie jak na drożdżach wg niej juz powinna być końcówka 11 tyg a więc termin o tydz wcześniej:eek::tak: Być może rośnie mi kolejny duży człowieczek bo sama mam 183 cm bez obcasów a mmąż jeszcze wyższy ode mnie. poczekam na USG ono prawdę mi powie:tak: I musze pochwalic moją ginkę. Opowiedziałam jej jakie są przekopy w szpitalu w Kędzierzynie i właściwie chciałam namiary na prywatne USG a ona sama chwyciła za telefon i umowiła mnie państwowym na USG W Koźlu:szok::-) No tego to się nie spodziewałam po państwowym lekarzu i na dodatek strajkującym:tak::-)

Cześć dziewczyny! :happy2:
Miałam iść we wtorek do mojej szefowej "pochwalić się":baffled:. Niestety do końca miesiąca jej nie ma:dry:... Mam troszkę stresa przed tą rozmową...:sick:

Myyszaaa - bardzo się cieszę, że już lepiej! Tak trzymaj!:biggrin2:
gunia - super doktorkę musisz mieć, skoro do Ciebie dzwoniła! Daj znać jak minęła wizyta.:wink:
skaba1 - wszystko będzie dobrze! Widziałaś serduszko dzidziusia, więc na pewno nie jest to włókniak!:yes:
agawa1 - :-D
Ika_s - nie ma to, jak dobre wieści!:happy: Naprawdę super lekarz!:cool2: Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze. Odpoczywaj i nie przejmuj się L-4!
Mój kocurek na szczęście nie obgryzał mi kwiatów, ale niestety nie ma go już z nami, dlatego też uściskaj swojego ode mnie!:wink:
cloe - co za niespodzianka i zmiana!:cool: Wszystko zależy jednak do człowieka, a nie od strajku.
adzamx3, Ania31, kiniusia, maritka - co u was dziewczyny słychać???:confused:

Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaczki

Hej
Ja już powiedziałam szefowej i całej reszcie :-)
Dość stresujące ale stwierdziłam że im szybciej tym lepiej - bo to nigdy nic nie wiadomo :-)
Wszyscy i tak pierwsze co to czy już mam brzuszek :-D

Pozdrawiam lutowe mamusie :-)

Witam was dziewczynki…….;-)
Dawno mnie nie było na tym wąteczku , jakoś tak nie miałam ochoty na kompa.
Narobiło się troszkę zaległości w czytaniu.
Jabi tak mi przykro, wiem doskonale co czujesz ja poroniłam 5 razy, nie straciłam nadziei. Wieżę że nam się uda. Myślami i sercem jestem z Tobą.

Czytam te wasze posty wszystkie jedziecie albo już byłyście na wakacjach. Bardzo bym chciała i ja pojechać, ale mój mąż już tak chucha na mnie, powiedział że lepiej będzie jak będziemy na miejscu w Łowiczu. Czuje się bardzo dobrze, wszystko mi się chce robić, bym sprzątała okna myła, ale oczywiście tego nie robię staram się oszczędzać. Jestem na zwolnieniu i nie wiem co mam z tym czasem wolnym robić.:-D

W poniedziałek idę na wizytę do gina przyjmuje w Łodzi w GNYMEDZIE już się nie mogę doczekać. :-)Czekam tylko od wizyty do wizyty co z moją kruszynką się dzieje. W sierpniu gin zlecił mi badanie genetyczne, mam dopiero 29 lat więc nie wiem czy jest sens, takie badanie robi się po 35 roku życia. Chyba chce mnie ginek naciągnąć na koszty. Już tyle grosza od nas wyciągnął i dalej ciągnie.
Nawet usg nie ma w gabinecie tylko każe jeździć do DIASONU. U siebie w Gnymedzie to tylko palca grzebalca wkłada i skasuje 250zł. Wcześniej chodziłam też do lekarza z Łodzi u niego płaciłam 80 zł ale w tym było usg gratis. No ale cóż nie podołał mojemu przypadkowi. Wiec może teraz się uda już dla nas pieniądze nie są takie ważne, obyśmy tylko mieli dzieci.

Cześć dziewczyny

Ja chodzę do prywatnego lekarza, za ostatnią wizytę z usg i cytologią zapłaciłam 160 zł i nie uważam żeby to była wygórowana cene tym bardziej ,że to jeden z lepszych ginekologów w Katowicach. Mam numer jego komórki i zawsze mogę do niego dzwonić, zadzwoniłam też powiedzieć mu że krwawienie szybko się skończyło i czy nie wystarczy brać duphaston, stwierdził że w takim razie na razie mam kaprogest schować i poczekamy.
Wczoraj była u mnie teściowa i powiedziała że w środę była w Częstochowie modlić się za mnie i za maleństwo, wzruszyłam się okropnie i prawie beczałam

Ika-s super , ze wszystko w porzadku z dzidziulkiem :-). Praca sie nie przejmuj, teraz najwazniejsza fasolka. Fajnie, ze kocurkowi lepiej.
Kasia_k-ce fajna masz tesciową :tak:

Ja juz po wizycie, z dzidziolem wszystko ok z usg 8 tydz 4 dni. Mam brac ten duphaston 3 razy dziennie i odpoczywac, historia z Aga sie powtarza, szyjka krotka i miekka i jeszcze sluz odchodzi z niej, ale to ponoc wynik tej estrogenizacji, wiec moze jak powchlaniam troche tego duphastonu to sie uspokoi. No, ale przynajmniej porod mialam szybki bo szyjki juz prawie nie bylo ;-)

Gunia, to Ty masz Malutkie w ciążowym wieku mojej Krusi. Mnie wczoraj USG pokazało 8,3 dni czyli dziś już ma 8 tyg i 4 dni. A jakie jest duże?
Pozdrawiam.

reklama
Gunia- Moje ma (miało wczoraj) ok 1 mm mniej, ale tak czy siak wiekowo są zbliżone. Kiedy Ci wychodzi planowany termin? Mnie liczył lekarz na 28 lutego.

Do góry